Pomoc s úlohou z matematiky

veronikadamianko
23. okt 2023

Mamulky viete mi poradit s touto ulohou ? Dakujeem moc

ciernysokol
23. okt 2023

@veronikadamianko vpravo je gastanov menej 🙂) alebo vpravo je o jedno vrece menej a zaroven o 12 gastanov viac.🙂 no neviem.je to nejako nezmyselne formulovane.neda sa odfotit cela dvojstrana,aby bolo vidno,aky typ uloh riesia?

aalt
23. okt 2023

Nevidno zadanie, ale teda v pravo je 12 neviemcoho.

veronikadamianko
autor
23. okt 2023
ciernysokol
23. okt 2023

@veronikadamianko kedze tam nie je slovo O (vlavo je o...), tak asi ozaj myslia len vpravo je menej ako vlavo.to bude asi druhacka matematika.asi staci napisat menej ako vlavo.

aalt
23. okt 2023

A potomok vravi co? Tam podla mna ide len o to sa nad tym pozastavit. Ze ak nevieme kolko gastanov je vo vreci, tak sa to presne porovnat neda. Ale teda vrece by mohlo byt viac ako 12 gastanov.

veronikadamianko
autor
23. okt 2023

@aalt nieje to pre mna takze vobec netusim co im v skole vraveli o tom

veronikadamianko
autor
23. okt 2023

@ciernysokol ano ano ma druhacku

veronikadamianko
autor
23. okt 2023

A s tymto by ste mi vedeli poradit ? Lebo to ako to vyratali v skole sa mi nezda

mirro
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pietra
23. okt 2023

@veronikadamianko pozrela som na stranke vzorove riesenia a zda sa, ze pri tych gastanoch sa len zvoli nejaky pocet vo vreci a potom porovna

mirro
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikadamianko
autor
23. okt 2023

@pietra vy ste mega nam sa nedarilo najst ani vzorove riesenia

pietra
23. okt 2023

@veronikadamianko tá druhá úloha je z akej učebnice alebo pracovného zošitu?

veronikadamianko
autor
23. okt 2023

@pietra taktit ja tento nemozem najst na nete😏

ciernysokol
23. okt 2023

@pietra nuz ale to je riadny nezmysel potom.ako si mozme svojvolne zvolit mnozstvo a tak pocitat priklad?ved to je matematika,nie kreativna tvorba.ja by som bila tych autorov,nie je toto prvy krat.

ciernysokol
23. okt 2023

@veronikadamianko podla mna to je 8. 20-8-4=8,ale tiez to nie je stastne formulovane.

pietra
23. okt 2023

@ciernysokol ja súhlasím. Je to hovadina, ale takto to uvádza vzorové riešenie

pietra
23. okt 2023

@veronikadamianko k tomuto nemajú na stránke správne riešenia. Ale zápis by som urobila: bolo ....20 rýb, odplávalo .... 8 rýb, schovalo sa ..... 4 ryby, ostalo ......? výpočet: 20 - 8 - 4 = 8 Skúška: 8 + 4 + 8 = 20

gejb
23. okt 2023

@pietra tie 4 schované ryby ostali v korale ktory sa nachadza v zátoke. Takže stále boli v zátoke a reálne chýba len tých 8 co odplavalo preč... takže 20-8.

veronikadamianko
autor
23. okt 2023

Takto to mali zo skoly neviem ci to riesili sami alebo s ucitelkou ( lebo moj je chory doma ) ale proste toto mi nedava zmysel ..preto som chcela pocut ine nazory

777januska777
23. okt 2023

@veronikadamianko ja si myslím, ze to co počítali oni je správne, lebo vsak tie ryby co sa schovali sú stále v zátoke aj keď sú schované a samozrejme je tam aj ten zralok.

gejb
23. okt 2023

@veronikadamianko hahahá...ale toto sú riadne chytaky. Zraloka priratali k tym 12 rybam ktore ostali v zatoke... takže preto je výsledok 13.
V týchto vypoctoch v zošite sú ale znamienka + a - halabála.. ale výsledok Ok.

pietra
23. okt 2023

Kokos, ale však toto už ani matematika nie je, ale logické hádanky. Kto tieto pracovné zošity vymýšľa?

veronikadamianko
autor
23. okt 2023

@777januska777 dieta nema sancu na to prist aby si tam domyslelo to cislo 1 ja osobne by som to takto neriesila ..

veronikadamianko
autor
23. okt 2023

@gejb vsak toto ale dieta same nema sancu na to prist a mna by tiez nanapadlo riesit zraloka ako cislo jedna

veronikadamianko
autor
23. okt 2023

@pietra ja sa tiez za hlavu chytam ked to vidim a ,ze druhy rocnik 🤦

veronikadamianko
autor
23. okt 2023

umel.intel.mi to vyriesilo takto

lonely66
23. okt 2023

@pietra no kto toto vymýšľa, to musí byť dobrý debil. takéto zadanie dať druhákovi...

lonely66
23. okt 2023

@veronikadamianko tak toto je tiež zadanie že "daj ma pozdraviť". tie koraly sa nachádzajú v zátoke? ak áno, tak v zátoke ostalo 13 rýb (lebo píšu "všetkých rýb", čiže aj žralok). ak sú koraly mimo zátoky, tak v zátoke ostalo 9 rýb. no ako u debilov.

pietra
23. okt 2023

A je žralok vôbec ryba? 😀 Ja mám zo školy zafixované, že je to paryba