Mamulky viete mi poradit s touto ulohou ? Dakujeem moc
Nevidno zadanie, ale teda v pravo je 12 neviemcoho.
@veronikadamianko kedze tam nie je slovo O (vlavo je o...), tak asi ozaj myslia len vpravo je menej ako vlavo.to bude asi druhacka matematika.asi staci napisat menej ako vlavo.
A potomok vravi co? Tam podla mna ide len o to sa nad tym pozastavit. Ze ak nevieme kolko gastanov je vo vreci, tak sa to presne porovnat neda. Ale teda vrece by mohlo byt viac ako 12 gastanov.
@aalt nieje to pre mna takze vobec netusim co im v skole vraveli o tom
@ciernysokol ano ano ma druhacku
@veronikadamianko pozrela som na stranke vzorove riesenia a zda sa, ze pri tych gastanoch sa len zvoli nejaky pocet vo vreci a potom porovna
@pietra vy ste mega nam sa nedarilo najst ani vzorove riesenia
@veronikadamianko tá druhá úloha je z akej učebnice alebo pracovného zošitu?
@pietra taktit ja tento nemozem najst na nete😏
@pietra nuz ale to je riadny nezmysel potom.ako si mozme svojvolne zvolit mnozstvo a tak pocitat priklad?ved to je matematika,nie kreativna tvorba.ja by som bila tych autorov,nie je toto prvy krat.
@veronikadamianko podla mna to je 8. 20-8-4=8,ale tiez to nie je stastne formulovane.
@ciernysokol ja súhlasím. Je to hovadina, ale takto to uvádza vzorové riešenie
@veronikadamianko k tomuto nemajú na stránke správne riešenia. Ale zápis by som urobila: bolo ....20 rýb, odplávalo .... 8 rýb, schovalo sa ..... 4 ryby, ostalo ......? výpočet: 20 - 8 - 4 = 8 Skúška: 8 + 4 + 8 = 20
@veronikadamianko ja si myslím, ze to co počítali oni je správne, lebo vsak tie ryby co sa schovali sú stále v zátoke aj keď sú schované a samozrejme je tam aj ten zralok.
@veronikadamianko hahahá...ale toto sú riadne chytaky. Zraloka priratali k tym 12 rybam ktore ostali v zatoke... takže preto je výsledok 13.
V týchto vypoctoch v zošite sú ale znamienka + a - halabála.. ale výsledok Ok.
Kokos, ale však toto už ani matematika nie je, ale logické hádanky. Kto tieto pracovné zošity vymýšľa?
@777januska777 dieta nema sancu na to prist aby si tam domyslelo to cislo 1 ja osobne by som to takto neriesila ..
@gejb vsak toto ale dieta same nema sancu na to prist a mna by tiez nanapadlo riesit zraloka ako cislo jedna
@pietra ja sa tiez za hlavu chytam ked to vidim a ,ze druhy rocnik 🤦
@veronikadamianko tak toto je tiež zadanie že "daj ma pozdraviť". tie koraly sa nachádzajú v zátoke? ak áno, tak v zátoke ostalo 13 rýb (lebo píšu "všetkých rýb", čiže aj žralok). ak sú koraly mimo zátoky, tak v zátoke ostalo 9 rýb. no ako u debilov.
A je žralok vôbec ryba? 😀 Ja mám zo školy zafixované, že je to paryba
@veronikadamianko vpravo je gastanov menej 🙂) alebo vpravo je o jedno vrece menej a zaroven o 12 gastanov viac.🙂 no neviem.je to nejako nezmyselne formulovane.neda sa odfotit cela dvojstrana,aby bolo vidno,aky typ uloh riesia?