Ahojte potrebujem pomoct s ulohou ohladom pieste Smatanovej -Horou a ulohy co mame vysvetlit slovne spojenia
1 . Vždy zabolí vetva zlomená
2. Chcú sa dotknúť hviezd
3. Ňou vedia ludske usta onemieť
4. Tam moja duša....v pokoji odleti
Ako na toto naozaj nemám talent na taketo skvele ulohy len mi to dviha tlak dakujem ak sa najde dobra dusa budem velmi povdacna
A potrebuješ konkrétne co vysvetliť? Ich prenesený význam, alebo co?
Lebo jedna vec je, čo samy o sebe znacia tieto vety, a co znamenaju v kontexte básne.
Horou... ňou vedia ľudské ústa onemieť
-je taka krasna, az stratis rec...
-v hore je ticho a pokoj, a tym sa upokojis aj ty a mlcis...
Chcú sa dotknúť hviezd
-chciet nieco tazko dosiahnutelne...
Vždy zabolí vetva zlomená
-utrpenie spôsobuje bolesť, či už fyzickú alebo psychickú...
A dieťa dostane jednotku🤔 aj keď nemá ani páru 👏
Bože ľudia, aby ste sa nepototo. Vám určite nikto nikdy nepomohol so žiadnou úlohou alebo ste si niečo neodpísali pred hodinou-táto možnosť jej dieťaťu momentálne odpadá, tak požiadala o pomoc. Ja by som rada poradila, ale tiež som na toto neni, ešte tá dvojka má pre mňa trocha hlavu pätu, ale vidím a som rada, že sa už našiel aj niekto, kto autorke poradil.
Ja by som sa na take ulohy vykaslala
Ešte chyba 4. Tam moja duša....v pokoji odleti
Možno že sa tam prenesiem vo svojich snoch, fantázii? Ale naozaj, veď snažme sa naucit rozumieť aj prenesenemu, básnickému...
@mondolina ja teda dufam ze vam ako dietatu nikto nikdy nepomohol...toto milujem teraz vie byt kazdy mudry...a jednotku zato nedostane nemajte strach a mimochodom je to jedna uloha z 10 o tej pesnicke ktoru nevedel a chlapca v zacinajucej puberte urcite tak bavia a ma zaujem chapat nejake basnicke prenesene vyznamy...a nie je kazdy zasnivana Anna zo zeleneho domu co sa v tom vyziva, ani mna taketo sprostosti nebavia nabuduce ked chcete len zamudrovat radsej nepiste nic
@lubiss
Vieš čo, napíšem aj nabudúce a budem mudrovať. Keď za to teda nedostane známku, prečo nie je teda férovejšie opýtať sa vyučujúceho o vysvetlenie. Jasné, že nie všetko človek ovláda, nie každého všetko baví. Ale aspoň snahu pochopiť úlohu. Nie sa potom pýšiť cudzím perím. Robme deťom medvediu službu 👏
@kristiii tiez si myslim ze rodicia deti v dnesnej dobe koronovej to maju tazke... Ved keby boli normalne na hodine a ucitelka snimi riesi tuto ulohu, a nevedia,tak ich navedie,povie im to. To je rovnake ako ked poradi rodic ci niekto na konikovi...esteze mam skolkarov
@lubiss a tvoje dieťa co na to? Nie je to náročné a je to veľmi dobrá úloha, deti v dnešnej dobe nie sú vôbec zvyknuté rozmýšľať, mne sa táto úloha veru veľmi páči.
Niekedy pomôžeš najviac vtedy, keď necháš dieťa prísť na to samé.