Pomoc s nápadom na toto zadanie

18. jan 2022

Su tu nejake kreativne dobre duse, ktore by mi poradili so zadanim do skoly? Nejak mi nevie nic poriadne napadnut a viem ze tu maju zienky super napady skoro vzdy, preto som sa tu obratila s prosbou o pomoc.

Jedna sa o zadanie do skoly - mame odfotit 6 fotiek na temu ANALOGIA (podobnost) - hladat nejake spojitosti, podobu atd. Napriklad spoluziacka ide dat na tanier matice, skrutky ze su to akoze cerealie, potom kable akoze spagety a tak podobne.

Ja mam zatial napad na jednu fotografiu- ked som bola mala nasla som kamen v tvare srdca, namalovala som ho temperkami na cerveno a darovala som ho mamine tak teraz by som ho pouzila že - srdce z kamena. A teda mi napadlo, ze vsetky fotky by sa niesli v duchu, ze ludia su teraz v tejto dobe nie celkom mily, ako by mali naozaj srdce z kamena, snad chapete... mozno aj v spojitosti s kovidom, lockdownom, nevrazivostou medzi ockovanymi a neockovanymi... len to neviem nejako domysliet. Napada vas nieco?

Pripradne uvitam aj celkom ine napady.
Moc mi tym pomozete

eebee
18. jan 2022

Ešte mi napadlo ruky zo zlata 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
18. jan 2022

@viestta Ano len nik nereagoval tak som zmenila názov :D

autor
18. jan 2022

@eebee to je super len neviem ako ich odfotiť nejaké zlate :D no daco budem vymýšľať

cickamon
18. jan 2022

mna napadol este ostry jazyk...ziletku opatrne polozit na jazyk a odfotit...😀 stymi rukami super ved skus nejaky filter ci photoshop

lindous
18. jan 2022

Nie som umelec, ale neviem či v tom tvojom nápade úplne vidím analógiu ... je to zaujímavá myšlienka, pekná metafora, ale chýba mi tam podobnosť - alebo možno len ja nerozumiem - čoho s čím, hlavne v súvislosti s tým covidom ? Ja by som na to išla tak, že by som si vybrala 2 témy, 2 svety (ako napr. kamarátka jedlo a dielňu) a hľadala podobnosti medzi nimi , teda na ten tvoj nápad so srdiečkom by som nadviazala, tak že by som hľadala ďalšie podobnosti ľudí prípadne ľudských vlastnotí s prírodnými materiálmi, teda srdce z kameňa, ruky zo zlata (fotka rúk natretých na zlato ako robia nejakú jemnú činnosť, na ktorú treba ruky zo zlata napr. babičkine ruky ako štrikuje si viem predstaviť), tak ako ďalšia vec by mi napadli napr. vlasy z vetvičiek - teda ako hniezdo na hlave...nervy zo železa, neviem ako by som zachytila, ale proste takéto prirovnania by som hľadala

Ďalšie veci čo mi ako prvé napadli úplne mimo tohto, je nafotiť ako sa nejaké dieťa hrá (ak máš možnosť) s predmetmi, ktoré sa podobajú na hračky, ale nie sú hračkami a vôbec nepatria do detského sveta ... a ešte mi napadlo zachytiť rannú rutinu ženy - ako si napr. nanáša make up štetcom na steny, kozmetický stolík s umeleckými potrebami namiesto líčidiel, ako si umýva zuby s krémom a kefou na topánky, ako si kulmuje vlasy, ale namiesto kulmy použiť nejaký predmet podobného tvaru ...neviem to len tak trepem, trebalo by to premyslieť lepšie 😅

teda takto nejak by som uchopila zadanie ja, ale ako hovorím umelec nie som 😅

domka21
18. jan 2022

Analogia-podobnost, hladanie spojitosti 🤔 hmmm a nemoze to byt ponate napr tak ze:
• sluchadla - usi
• mikrofon - usta
• pocitacova myska - ruky
• kamera na pc - oci
• pamatova karta - mozog
🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

macekovam
18. jan 2022

Ja by som skôr dala oblaky... A ze cukrová vata... Alebo oblaky čierne a napríklad,, pľúca fajčiara,, hladinu vody.. Napríklad Zámky sú tak fotenie že zrkadlo.... Konáre v noci na stene ako ruky...