Ahojte, nejak nevieme prísť na to ako vyrátať túto úlohu č. 5. Viete niektorá z vás pomôcť že ako na to? 😀 Ďakujem
Podľa mňa - neskúšala som celé
Odpočítaj z vrchného radu písmenká, podľa čísla nad vagonom
Napr. 20 = Č
To je číselná os od 0 do 20.
Len musíš si odrátať a nahradiť čísla písmenom.
Po 19 ide aké číslo? Je nahradené písmenom. Doplniť do prázdneho vagonika pod dane číslo.
Čiže 20- č, 10-í...atď
To fakt takáto otázka na začiatku roka? 🙈 Ach, a to sa ešte len rozbiehajú...
@rude_baby možno im len nedocvaklo že je prvá 0. 😉
@patka06 ja som sa učila so synom až do 7.rocnika. Keď niečo nevedel, hľadali sme spolu riešenie, neznamena to, že som urobila všetko za neho.
@vyrovnanaosoba alebo len nemaju logicke myslenie. Kedze cela uloha bola iba o logike.
@ullala no ved o logike, nie každý zapojí všetky závity 🤔
no ale zasa na druhu stranu dievcata/mamicky, zadanie je zle...preco prvy znak sa nerata a posledny sa rata? zrejme to mamicku pomylilo - takze tolko k logike
Tusim toto bolo v tretom rocniku...nepamatam sa presne, ale viem ze ked s tym prisiel moj syn (inac nadpriemerne nadane dieta) mi povedal ze je to trapana uloha, lebo logicky by to malo ist odzadu kedze vzadu je masina a ze mu to nesedi ked si to odpociat.
@stvura ako neráta, veď je tam 0.
@vyrovnanaosoba A 0 je čo = začiatok číselnej osi
@patka06 a píšem niečo iné?
@vyrovnanaosoba prepáč, zle som označila. Malo to byť pre @stvura
Co vam na tom niektorym nesedi? Ved to je uplne jednoznacne, to sa inak ani pochopit neda 🤷♀️
Jeeejda to uz sa vase deti ucia???? U nas sa ani nezacali a stale nevieme akeho ucitela budu mat na niektore predmety a nevie to ani triedna. 😁
Žienky, nakoniec sme na to prišli, aj tak ďakujem. Niekedy proste nezapaluje rozum 😀
@tiffany18 Čiselná os