Maminky prosim vas o pomoc s druhakom. 🙏 mam problem ze mi vkuse nosi domov poznamky uz ich ma aj 8😔. Vyrusuje na hodinach napr. Ucitelka sa nieco pyta ineho ziaka on vykrikne vsetko jej komentuje pospevuje si a tym zabava aj inych. Uci sa dobre vsetko mu ide hlavne matika ma same 1tky a asi 2 dvojky. Mne hovori ze sa tam nudi. Kazdy bozi den mu dohovaram nevyrusuj na hodinach dobry bud a zbytocne😔 uz neviem co snim mam robit. Playko uz nemal mesiac zapnuty lebo ma zakaz za poznamky ani mobil mu nedavame uz aj tresty pisal doma ze nebudem vyrusovat na hodinach.... uz som mu pohrozila aj stym ze ho zoberu do polepsovne. Proste nic nezabera. Dnes som uz vybuchla a pohrozila mu tym ze este jedna a bude bitka ale ja ho ani nechcem bit len mi to tak vyslo. Prosim nejaken napady co by zabralo. Od zaciatku roka co mali ucitelku mladu isla na matersku ta este ako tak snim vedela, ale prisla ina tiez nejaka mlada vraj asistentka co ich ma mat do konca roka , lenze aj ta dost casto vypadne za pnku potom aj tu zastupuje dalsia mlada asistentka neviem ci je to aj tym. Proste som uz z toho zufalaa.😔
Keď sa nudí, tak to je chyba učitelky a nie žiaka. Ale s učiteľkou nič nespravíš.
Nemôže byť nadpriemerne inteligentný, a preto sa nudi?
Mne je ho luto, klasicka skola casom uplne zadusi jeho nadsenie ucit sa nove veci. Prosim ta urcite sa mu nevyhrazaj polepsovnou a bitkou...
@pribinak
@viestta
mam ist za ucitelkou? Alebo uz neviem😔
@biankaaaa neviem hlavne na hodinach matiky
Doma ked sa nudi mu musim dat priklady a chce vzdy tahsie a kym varim tak si pocita alebo ked cestujeme auto vzdy mi hovori maminka davaj mi priklady, ale uz taketo vie od zaciatku druheho rocnika
@tehulka2011 ja viem prehnala som to ale uz som bola fakt zufala
Co mam robit kde som urobila chybu?😔
@beata110 asi som moc unavena, ale citam dobre, ze dost casto ich uci asistentka a nie pedagog? Tak normalne chod do skoly a ries to.
Ucitelka ci kto pise poznamky,si ocividne nevie spravit poriadok.
Takto mu zhnusua skolu. Ked sa tam nudi, tak preradit inde a kludne daj aj na testy ci nie je nadpriemerne nadany. Mozno vazne mu nestaci obycajna skola
@nwnw ano uz od oktobra maju tu asistentku alebo dalsiu. Bola som uz aj sama aj s muzom som hovorila nech ho zamestnaju a nech proste si najdu nieco ako nanho poznamky je lahko davat... ale ze ked ho upozornia on nepocuva a neprestane hovorila som aby si ony vydobili respekt vsak zato studovali aby to vedeli. Naposledy v marci ked sme za nou boli povedala ze uz je to o nieco lepsie a o tyzden bum poznamka odvtedy uz 3.
@pribinak dakujem za radu budem zistovat
@beata110 Dobrý deň, ako už bolo vyššie spomenuté, je možné, že je nadpriemerne inteligentý- vtedy by mohol prestúpiť do školy pre nadané deti- vyššie nároky. Je možné aj to, že IQ nedosahuje úroveň nadpriemeru, len je o niečo vyššie ako priemer. Alebo je pohybovo aktívnejší, či má ťažkosť s pozornosťou a IQ v norme, alebo aj vyššie 🤷🏻♀️ Alebo aj niečo iné.
Každopádne ak si myslíte, že by mohol byť nadpriemerne inteligentný, tak by to odhalilo psychologické vyšetrenie- CPPPaP. K pozornosti by možno pomohla aj vizualizácia žiadaného správania (obrázok - som potichu- pssst, hlásim sa) na lavici, alebo poskytnutie stimulácie vnímania pohybu- existujú také akoby ,,bosu” vankúšiky- dá sa to na stoličku a dieťa sa tak môže hýbať- deťom, ktoré sú hyperaktívnejšie to môže pomôcť pri sústredení sa (sú aj iné formu, napadla mi práve táto). Alebo mu dajte ,,zošit úloh” (po dohode s pedagógom), ktorý si môže vybrať keď dopracuje aby nevyrušoval. Alebo knihu. Ak vyrušuje počas prednesu pedagóga, tak je ideálne posadiť dieťa dopredu, byť pri ňom fyzicky (rieši pedagóg) a zistiť príčinu vyrušovania, lebo to modrý koník nevyrieši. Napísala som len máááličko návrhov, ale nemáme dostatok info k tomu, aby sme adekvátnejšie poradili.
Prípadne sa miesto rozprávania o tom, čo nemá robiť rozprávajte o tom, čo by robiť mal. Aby si sám uvedomoval nevhodnosť prejavov správania.
Pomimo: ak ho baví matematika, zvážila by som aj mimoškolské krúžky- pr Kid genius
Držím palce 🙂
Som ucitelka, prave triedna druhakom. Tak ako pise tvoj, tak pise moj najsikovnejsi ziak z triedy.
Presne to iste, hned ma vsetko prvy hotove, komentuje, rozprava, vykrikuje. Na matike najviac, lebo vie vypocitat take veci, o ktorych sa niektorym jeho spoluziakom ani nesnivalo.
Robim to tak, ze hlavne na tej matematike mu davam viac uloh, niekedy aj ovela tazsich ako sa ucime. Ked ma spravene, ide napisat on vysledky na tabulu, on rozdava zosity atd atd. Ked ma robotu, je kludny a pracuje.
Samozrejme, nie vzdy sa mi to da, lebo mam v triede ostatne deri, aj ovela slabsie ako on, ktore potrebuju pomoc. Nastastie tento moj ziak si este da povedat, chvilku vydrzi nevyrusovat. Naozaj chvilku, max 5 minut 😀 ked pre neho nic nemam, nuz, ked ma vsetko spravene, pod lavicou ma vzdy papier a moze si kreslit, co robi velmi rad, pripadne si aj cita knihu.
Nie, ostatnym to nevadi, lebo vzdy ked ideme na ine cvicenia, odlozi co robi a pracuje s nami.
Skus sa s ucitelkou tak dohodnut, nech ho zamestna, alebo teda nech mu dovoli citat, kreslit, lustit krizovky.. alebo co ma rad.
@beata110 ako môj syn, tolko poznámok..som sa bala aj ziacku otvoriť🙈 aj to pismo, matematika mu tiež išla veľmi dobre..a ako hovori
@janba syn tiež rozdával zošity, niečím bol zamestnaný, len nedalo sa to stále riešiť..keďže v triede boli aj iné deti. Syn sa stále nudil😳 neni nadpriemerne inteligentný?? aspoň si myslím, taktiež od útleho veku bol nesustredeny a v škole sa to začalo prejavovať. Známky tiež samé 111. Nemá ani ADHD ani inú dg? Mne sa veľmi dobre spolupracovalo s jeho triednou, keďže mu už potom nedávala poznámky, lebo on si nebol ani vedomí toho, za čo ich vlastne má? Zo začiatku mu ich davala za všetko ..ale keďže som s ňou komunikovala a videla, že aj ja sa snažím o to, aby syn rešpektoval pravidla v škole, tak sa to ustalilo trosku. No ‘pocuvam stale’ ako on nemá rad školu, lebo uz všetko vie😊
@beata110 a neskusali ste ho dat otestovat k psychologivi? Mozno to bude tym, ze bude nadpriemerne inteligentny
Urcite chod na otestovanie ku psychologovi. Urcite crty, co popisujes, maju ADHD deti (vykriknut odpoved, komentovat, zabavat, nudit sa na urcitych predmetoch). A ano, aj prave excelovanie v matematike je bezne. Je tiez mozne, ze ma vysoke matematicke IQ.
Potom s vysledkami treba ist do skoly a vykomunikovat si to. Mozno vam psychologicka uz da napady aj pre ucitelku. Mozno bude stacit mu dat viac uloh, dovolit si citat, mat nehlucnu figdet hracku v rukach,...
Teraz tie posledne tyzdne sa dohodni so synom, ze ako sa ma spravat: pekne sa prihlasit, spievat si iba v hlave,... a najlepsie aj rovno s ucitelkou, ci by mu nedala ulohy navyse alebo dovolila citat/kreslit.
Ja viem, bohuzial vsetko stoji a pada s ucitelom, od jasli az po univerzitu, zazila som to vsetko sama.
Drzim palce!
Aj moj stále vyrušuje cez hodiny je tretiak... dohodla som sa teraz s učiteľkou že za každé napomenutie u dá pisat 10 viet doma a na druhý deň to prinesie.. som zvedavá 😅
Podľa mňa nevychovane decko. Podľa. Mňa presne takto sa správajú deti co im matky doma 3 roky okolo zadku behajú a idú sa zo svojich detičiek po... Sú celý život stredobodom pozornosti všetko môžu, nemajú nastavene hranice!!
Moje deti od malička vychovávam prísne!! Nech vedia, ze sa majú vedieť správať, disziplina, respekt a slušnosť je základ!! A nech si nemyslia, ze sú stredom vesmíru a ze im budú pečene holuby padať rovno do úst!!!
treba sa objednat do cpppap nevh mu spravia psychologicke i specialnopedagogicke vysetrenie ci mema nejaku poruchu a predtym este neurolog ci psychiater ci tam nie je adhd a doma prisne pravidla je ich v triede 20 ucitelka si musi spravit poriadok nie zakazat pc ale naucit ho pockat a vsetko nekomentovat, nebehat.... proste kontrolovat svoje spravanie
@teridra ahoj problem s pozornostou ani so sustredenostou nema potvrdene psychologom. Ten napad na lavicu napisat je super navrhnem ucitelke. Aj ten bosu vankusik len skor by taky vankusik potreboval na usta lebo on posedi len ustocka mu vkuse idu😏. Sedi v predu nakolko nosi okuliare. Dakujem krasne za kazdu radu budeme hladat problem este raz dakujem😊
@janba ahoj presne ako keby si mojho opisovala. Super napady urcite ich preberiem s ucitelkou aspon co z toho by sme mohli skusit. Dakujem krasne si zlata😊
@laurikagab no pekne dufam ze sa to zlepsi poskusame rady bab😊
@stanislavicenka ahoj ano budem kontaktovat psychologicku nakolko sme boli u nej naposledy pred 2mi rokmi a urcite budem chciet aby ho pretestovala. Dakujem za radu😊
@euka210 ahoj ano aj oni to maju take v trede od sikovnejsich po menej sikovne😊 nezavidim ani ucitelke ale budeme to riesit aby to bolo lepsie.😊 dakujem za radu😊
@ichbinich ahoj ku psychologovi sa urcite objedname. Praveze kazdy den mu dohovaram to iste opakujem dookola hlas sa, nevykrikuj, bud ticho ked sa teba nepytaju atd.aj mi to slubi ale nevie dodrzat😔 dakujem pekne za rady urcite budeme riesit vsetky dobre napady😊
@jjanulienka haha tiez dobry napad. Vyskusame aj my. Potom daj vediet ci to zabralo😊 dakujem pekne za napad drzim palce😊
@beata110 ďakujem aj ja tebe 😉
Tak nepomáha vyhrážanie, zakazovanie, motivovanie... snáď toto zaberie😅
@rozovykon urcite budem kontaktovat ako uz pisali aj baby. Dakujem pekne😊
@kacena4 ano urcite sa objedname. Adhd to isto nieje a doma mame dost prisne pravidla.... on ani nebeha skor len tie usta su problem. A dakujem😊
@pragmaticka tebe tiez dakujem za tvoj odveci nazor. Pytala som si radu a s tvojim nazorom vobec nesuhlasim. Predstav si nikto mu nebehal 3 roky okolo zadku, nepos... sa z neho, nieje vzdy stredobodom pozornosti, nemoze vsetko a ma nastavene hranice! A som nanho dost prisna kedze od kazdeho pocuvam aka som nanho prisna. A nieje rozmaznane decko! Z potravin odchadzame vzdy bez toho aby som mu nieco kupila proste nechce a ani nedostava sladkosti a darceky len tak iba ked ma sviatok. Doma je napomocny pomaha mi so vsetkym aj babkam. Slusne sa kazdemu pozdravi nikomu sa nevysmieva na treningoch pocuva neodvrava a robi to co ma. Mame spolocne aktivity hrame sa snim spolocenske hry a sportujeme venujeme sa mu. Nezbavujem sa ho tym ze mu dam do ruky mobil tablet alebo playko. Aj ked ho mal dovolene tak len hodinu denne aj to hral len futbal ziadne strielacky a bitky. A uz vobec si nemysli ze mu pecene holuby budu do huby padat ucime ho k tomu aby si veci vazil a ze musi nieco urobit aby nieco dosiahol. Takze sa laskavo nevyjadruj k tomu o com nemas ani ponatia.😊
No ak aj je nadpriemerne inteligentný, tak asi nie až tak, keď nechápe jednoduché pravidlá v triede. Keby všetci stále vykrikovali a spievali nahlas, ta učiteľka by sa aj zbláznila a nehovoriac o tom, že aj ostatné deti majú právo na to, aby sa mohli plnohodnotne zapájať do výuky, nie ze im vždy niekto vykrikne odpoveď, alebo ich vkuse ruší. Treba to riešiť so školskou psychologickou, alebo koho máte na skole k dispozícii. Naši mali napr. hodiny už v 1.rocniku so psychologickou, ako takú depistaz rôznych porúch správania a učenia. Normálne si deti odsledovala a následne s nimi, učiteľkou a rodicmi pracovala, ak sa jej niečo zdalo mimo normál.V matike je zjavne popredu, ale to viete a aj učiteľka, tak už v prvom ročníku ste to mohli nejako riešiť, individuálne úlohy, matematická trieda....
@pragmaticka tak ty si uplne mimo komentar napisala. Co ty to dieta poznas? Ze vies urcit ako je vychovane? By si sa cudovala kolko vychovanych deti je v skole ako utrhnutych z retaze. Podla mna sa chlapec na matematike nudi,ja mam druhaka s rocnym odkladom a toto co vypocital autorkin syn,by moj nevypocital ani keby mu pomaham a vysvetlujem to 3dni.
@beata110 treba zajst urcite do cpppap a porobit vysetrenia a spolupracovat s ucitelkou. My to mame zas opacne,syn je integrovany pre narusenu kom.schopnost a adhd. Nastastie mame super ucitelku,ktora mi dava aj odozvy ako pracuje v skole. On ma skor problem s ucivom ako so spravanim,ale so spravnym pristupom a komunikaciou medzi rodicom a ucitelom to ide super. Drzim palce 🍀🍀
@rebekamarcusko mam doma tiež druháka. Keď si decko takto dovoluje, za mňa jednoznačne nemá rešpekt, disciplínu. Moje by si to v živote nedovolili. Decká v tomto veku už trošku viac chápu co si dovoliť môžu a co nie... A ten chlapec to bohužiaľ vôbec necheckuje!
Okrem iného to, ze sa decko nudí za to si môžu akurát tak veľmi iniciativni rodicia. Moja išla do školy, ze nepoznala ani všetky písmená.. Akurat tie vo svojom mene, mama a otec. Inak nič! Teraz je najlepšia z triedy! Všetky písomky ci diktakty absolútne bez chyby. Keby som jej take príklady dala, vyráta. Ale načo to mam ako robiť? Decko sama vo svojom voľnom čase hrať, behať po lese, na bicykli, korčuliach a s kamošmi a nie počítať príklady na ktoré má ešte čas!! Potom v škole vymýšľajú a nudia sa!
@beata110 keď sa nudí, nech mu dá ucitelka viac prace. Zajazovat playko toto nevyrieši. Ucitelka musí vidieť že potrebuje toho viac aby bol zamestnaný