ahojte. V skole kde chodi moj syn sa vyskytla korona u jednej ucitelky. Ta ucitelka bola kontakt nakazeneho, urad ju poslal na PCR test takze asi mala byt v karantene az do testu. Ona chodila do skoly este aj ked cakala na vysledok pcr testu, mala uz dokonca aj priznaky! Ked jej vysiel pozitivny tak len jedna ucitelka isla do karanteny, ostatne nie, stale normalne ucia. Pritom skoro cely minuly tyzden sa bavili s tou nakazenou, boli viacere v spolocnom malom kabinete, obeduju spolu, ruska sa tam prilis poctivo nenosia... Niektore ucitelky teda maju na stvrtok nariadeny pcr test ale zatial normalne chodia do skoly a ucia. Nedostali ani ziadne respiratory, len co si same zabezpecia tie zodpovednejsie. Nasa triedna nam to povedala a este dostala od riaditelky vynadane, tak neviem uplne detaily, ale nezda sa mi ze to je takto spravne. Ved ked uz niekto ma ist na PCR test lebo je blizky kontakt nakazeneho, tak by predsa az do vysledku testu mal pre istotu sediet doma, nie? Da sa to niekde anonymne nahlasit, aby to presetrili? Nechcem aby nasa triedna z toho mala problemy, ona to berie poctivo a uz teraz ma problem ze nas varovala ze je na skole korona bez dovolenia od riaditelky. Alebo toto je normalny postup a len ja som vadna ked si myslim ze presne takto sa to tu stale dokola siri a vdaka takymto situaciam nam lockdown nezabera?
Máš pravdu. Majú byt v karantene už aj počas čakania na test a výsledok. Ak je negatívny, musia dokončit 14 dni karantenu. Ak pozitívny, karanténa sa predlžuje minimálne o 14 dni od testu. Ak sú príznaky, tak ešte dlhšie.
Volaj vaše príslušné RUVZ, my to tu nevyriesime.
Cele zle:(hlavne, že deti vypisuju bezinfekcnost
Toto je masaker... Bez milosti nahlásiť tu učiteľku aj ostatné na RÚVZ ... Deti potrebujú školu ale toto je brutálne nezodpovedné od učiteliek aj riaditeľky... Keby aspoň respiratory mali že je vyššia šanca že nenakazia... Inak ja by som dieťa do školy nepustila najbližšie dva týždne ...
dakujem, ja uz fakt neviem ci zbytocne hystericim ale vidim ze ani nie. Takze na RUVZ sa to udava? Lebo vobec neviem ako to hlasit ale chcem aby to presetrili. Syna som nechala doma a buduci tyzden su u nas prazdniny tak do konca prazdnin to tam snad prehrmi.
Áno na váš RÚVZ, určite majú zverejnené tel.č.... normálne zavolať a povedať to čo si napísala sem, že učiteľka nerespektovala povinnu karanténu kvôli priamemu kontaktu, chodila do školy aj s príznakmi a ďalšie kolegyne jej priame kontakty si chodia kľudne ďalej keď.maju sedieť doma a čakať na test.
Neprehrmi, počítaj od testu 14 dni. Takze ak idu vo štvrtok a budú pozitívne, mali by byt doma 2 týždne. A samozrejme, ďalšie blízke kontakty do karantény a na testy. Okrem toho do karantény musia podľa vyhlášky aj triedy, kde dotyčné pani nenahraditelné učia!
Normálne volaj na RUVZ, toto je vrchol, co robia...
áno je to zlé a vo fabrikách sa robí tak isto... Zistí sa pozitívny a s ním kontakty pracujú ďálej...
vasa trieda normalne dalej chodi do skoly ? aj ked sa ozvala triedna ucitelka ?
Volaj na RUVZ. V karantene mali ostat vsetky ucitelky a na 8.den ist na PCR test a aj ked by bol negativny, musia dokoncit 14 dnovu karantenu!!!
Len predpokladam, ze to by zavreli celu skolu potom. Btw ostatni rodicia vedia, ze deti ucia pozitivne ucitelky? Teda minimalne ta jedna??? Trieda je v karantene??? Toto je na zodpovednost riaditelkty paneboze.
A potom ze je tu furt corona 👎👎👎👎
man ide je..nut ,ked toto pocujem...ja uz poznam vela ludi,kde ludia su pozitivni a chodia do roboty ,lebo nemaju priznaky a nemozu si dovolit byt doma..no to kua takto budeme zatvoreni,do kym sa asi vsetci nenakazime .....a ako narod len frfleme a nic preto neurobime...brrrrrr
Neverim, ze to skola nekonzultovala s RUVZ, kedze su to povinni hlasit. Takze urcite postupovali podla ich nariadeni.
Prepáč, mne sa to nepozdáva. Ak som dobre pochopila: Tvoj syn povedal, že im - celej triede toto povedala triedna učiteľka. Ak to tr.učiteľku trápi, má to nahlásiť ona a nie šíriť to medzi žiakmi. Nechcel náhodou Tvoj syn zostať doma z iných dôvodov? Ja by som sa opýtala triednej, či je so synom všetko ok, či sa učí, nemá nejaké problémy v triede a pod. až potom by som sa ju spýtala na kolegyne atď.
Nechci strašit, ale nám donesl covid domu syn ze školky, sice se u nich školka zavřela, s tím, že byla pozitivní uklízečka, ale později jsem se dozvěděla, že tam bylo víc pozitivních rodičů.
U nás se nejdřív nakazil manžel, který je na homeofficu a nebyl vubec nikde, ani v obchodě. Já jsem musela zůstat v karantene taky a na 8 den jít na testy, byla jsem taky pozitivní a v karantene už jsme třetí týden. A to jsem zdravotník, v práci si dávám pozor a nakonec se to k nám dostalo ze školky.
Autorka ako sa to vyvinulo ďalej?
Tu u nas mali dve ucitelky v skolke koronu a zavrela sa cela skolka. Je to asi na zriadovatelovi ako si postavi nejake tie pravidla, len skoda, ze v samotnych zariadeniach sa kolko krat proste nedodrziavaju
Všetky tie opatrenia sú na hlavu padnute podľa mňa. Mladší mal pozitívnu učiteľku v škôlke, ostal doma samozrejme s tým, že súrodenci môžu v kľude chodiť do školy napr. Ja som nechala doma aj staršieho a dobre som urobila. Neprešiel ani týždeň a obaja mi ostali pozitívni a zrovna starší aj s príznakmi. Keby ho dám do školy, ako mal ísť, bohvie koľko spolužiakov by nakazil
@hettinka Nakazila jsem se po očkování, bohužel jsem s ním vyčkávala a nechala jsem se očkovat až začátkem februára, takže jsem se nakazila už týden po očkování, což znamená, že v tom čase jsem neměla vytvořený dostatek protilátek, prostě smůla 🙂
Nicméně jako astmatik jsem kovid zvládla až nezvykle hladce, obvykle při nachlazení mívám vždy respirační potíže, tentokrát to bylo úplně v pohodě.
Druhou dávku očkování dostanu asi s měsíčním zpožděním, nechám si před tím změřit protilátky ať vidím na čem jsem 🙂
@loliki nie, info nebola od syna ale priamo od triednej. Syn nic netusil, pred detmi nepovedali nic. Do skoly chce chodit, ma to tam rad, bol smutny ze tam nemoze.
Situacia sa vyvinula typicky slovensky - spojila som sa s dalsimi mamickami a riesili sme to na RUVZ, ale vysvitlo ze riaditelka tam ma znamu, vsetko konzultovala priamo s nou, pravdu prifarbila tak ako sa jej hodilo, preto RUVZ rozhodol ze ziadne karanteny netreba. Komunikovali s nami korektne, poslali nam aj zapisnicu z setrenia, dostali informacie ze vsetky ucitelky boli nonstop v respiratoroch takze podla nich nie su blizke kontakty a do prace mozu. Triedna tvrdi ze respiratory nosila len cast uciteliek a tato dotycna nakazena ho nosila len ked uz mala priznaky, verim jej lebo aj ostatne deti referuju o ruskach pod nosom u casti uciteliek. Par uciteliek dostalo nariadene PCR testy ale az v piatok, sobotu, dovtedy cely tyzden pracovali, potom sa u nas zacali prazdniny. Karantena vsetkym konci do konca prazdnin, nastastie podla novych nariadeni bude potom skola zavreta. Riaditelka odmietla komukolvek prezradit, ci mali dalsie ucitelky pozitivny test a celkovo vobec nekomunikuje.
Tak v tomto prípade to musíte riesiť cez políciu.
a ak ma riaditelka znamych na RUVZ vasom miestnom, riesila by som to dalej (ak sa v tom teda chcete rypat este), kludne aj napisala do nejakej telky nech si preveria ako super sa tu dodrzuje vsetko.. Lebo presne takto sa potom siri zo skol ten virus a rovno do xyz rodin.
Keď človek zistí, ako to funguje, zdvíha sa mu žalúdok i tlak. Viem o prípade, keď sa nahlásilo porušenie na RUVZ a kontrola "nezistila" pochybenie. Tak má človek dojem, že RUVZ sa len tvári, že je proti corone, ale chyby nevidí, previnilcov netrestá a tým pomáha šíreniu. Všade sú len ľudia - s chybami, známy niekoho atď.
Autorka pozor, stredné školy zostávajú otvorené, nič sa novými nariadeniami nemenilo! Maturanti normálne nastupujú, teda zatiaľ ... od 8.3. má vyjsť ešte nejaké nariadenie, ale SS by sa zatvárať nemali.
Čo sa týka ZŠm, tie idú tiež po starom, nezatvára sa nič plošne, len budu fungovať pre deti zamestnaných rodičov, ktorí nemaju HO.
A presne ako píšeš, ak riaditeľka porozpráva, že ved sa učilo od tabule a mali respirátory, blá-blá, medové rečičiky, nemusia zatvoriť hneď. Pred žiakmi sa to pekne tutle, že sa nič nedeje a praskne to zvyčajne vtedy, ked je pol školy nakazenej a to už je neskoro...
A pritom nechápem, o čo tej riaditeľke akože ide, ved ked je problém, zavriem na 2 týždne, ide sa dištančne ďalej a zas sa môže otvoriť.