Podľa čoho kupujete veci do školy?

5. aug 2023

Zajtra by som chcela ist na nakup veci do skoly pre nášho prvacika. Zatiaľ oblečenie a taška, peracnik, obedar, prezuvky. Písacie potreby a zošity kupujete už teraz alebo sa bude na zaciatku roka dostavať nejaky zoznam a tak mam počkať alebo ako to bude?

suzitok
5. aug 2023

Deti píšu celý rok do pracovných zošitov, ktoré dostanú v škole. My sme klasický zošit potrebovali až v druhom polroku, aj to len na domáce cvičné diktáty a jeden na školské diktáty. Pero by som nekupovala vopred, písať budú ceruzkami prvé mesiace.

autor
5. aug 2023

@suzitok takze teraz len ceruzky a pastelky?

hortenziaj
5. aug 2023

dostanu zoznam co a kolko bude coho treba,ci zosity,pera a tak. jedine ak tak veci na vytvarnu by som, aj ked tam to tiez byva rozne,niekedy ucitelka vyzbiera peniaze a kupi z toho pre vsetkych.

suzitok
5. aug 2023

presne ako sa pise vyssie, najlepsie je pockat do prveho rodicovskeho, alebo daju hned prvy den zoznam. pastelky a ceruzky by som kupila, v podstate byvaju uz vo vybave peracnika a nic ine by som vopred nekupovala.

euka210
5. aug 2023

Ak nedostali zoznam pri zapise, tak sleduj stranku skoly, kde ho zrejme koncom augusta daju...alebo dostanete prvy den...hygienicke veci, veci na VV, zosity...zoznamy dostavaju do kazdeho rocnika, nieco uz clovek vie dopredu, nieco sa meni a riesime a kupujeme prve dni...uz s 3 skolakmi je 1.tyzden pre mna teda masaker 🤦‍♀️

lubinkap
6. aug 2023

nam skola dala zoznam pomocok do prveho rocnika na stranku skoly...
ale urcite bude treba aj obaly na male a velke zosity, to ani nie je v zozname ale kupila som to dnes
toto je nas zoznam:

Zošity:
• č.513 - 4ks (matematika),
• č.520 - 1ks (prvouka),
• č.511 – 7ks (písanie, bez pomocnej
liniatúry),
• č.624 – 1ks (slovníček),
• č.420 – 2ks (veľký čistý zošit).

V peračníku:
• farbičky,
• atramentové pero,
• ceruzy č.2 – 3ks,
• guma,
• strúhadlo.

Vrecúško na telesnú výchovu:
• tričko,
• krátke nohavice (počas teplejších dní),
• tepláková súprava (počas chladných dní),
• ponožky,
• športová obuv s podrážkou „no marker“,
• vrecúško s menom na uloženie úboru.

Vrecúško na prezuvky :
• prezuvky s pevnou pätou a so svetlou podrážkou.

V krabičke – kufríku na Výtvarnú výchovu:
• nožnice, lepidlo, plastelína,
• mastný pastel (voskovky) ,
• anilínové farby, ploché štetce č.8, 12, okrúhly štetec č.10,
• igelit na lavicu, pohár na vodu, handrička,
• čierna fixa – hrubá a tenká.

ninah1486
21. sep 2023
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

Školskú tašku som kupovala z BAAGL lebo som chcela nejakú ľahkú ale na druhú stranu dobre vystuženú, ostatné potreby podľa zoznamu čo dala škola.