Pocikávanie u 4,5-ročnej dcéry

10. sep 2020

Dobrý den,mam taky problem,začiatkom leta sa mi moja 4.5 rocna dcera zacala v skolke popišavat,dali sme moč na rozbor,moč bol ok,tak sme boli sme u Urologa.Dal nam lieky,ale tie som jej odmietla davat nakolko boli hormonalne....teraz sa mi otocilo,v skolke sa nepocika ale doma ano.Skoro kazdy den,ajked ju dam počas spanku dam vycikat,do rana je mokra...neviem čo mam robit,odnietam do nej tlacit hormony,musi sa to dat predsa aj nejak inak odstranit,ked bola mensia nemala problem a teraz zrazu ano ☹

lubomir_j
10. sep 2020

Ahoj aj u nas tak bolo. Treba v prvom rade vylucit choroby, ale predpokladam ak ste boli u urologa ze je to ok. Potom to moze byt aj zvacsena nosna mandla, nie je teraz nachladnuta? My sme absolvovali aj ORL. No a samozrejme nastavit prisny pitny rezim. My sme sa snazili po 6 uz nedavat pit (cez leto to celkom neslo) a ak bola dcerka smadna tak len jeden glg😊. No a este sme mali obdobie, ze som prisla z poobednej bud ja al.muz a dali sme ju este cikat(okolo tej pol 11). Mali sme odsledovane ze vtedy vydrzala do rana. Bolo to narocne obdobie ale preslo to-postupne sme uvolnovali opatrenia a sledovali co bude☺ Pani doktorka nam lieky zatial nechcela dat (teraz bude mat dcerka 5 rokov), vravela ze potrebuje len vyzriet...inak ale by som sa nebala tych liekov. Ja som az plakala ked som jej v 4 rokoch isla nanovo nasadit plienku-ani doktorka mi to neodporucila. Takze prisny pitny rezim (ani jedlo nesmie byt tekutejsie, aj jogurt nam zakazali, ovocie tiez nie na vecer), trpezlivost a nejak preckat toto obdobie. Este ma napada ci to nie je psychicke, ak boli v rodine nejake zmeny...

evelyn226
10. sep 2020

Ja mám momentálne to isté doma. Syn sa začal pocikávať v noci a ma tiež 4,5 roka. V škôlke super učiteľka ho chváli, že a ním nemajú žiadny problém. Včera konečne aj cet obed spal a našťastie sa nepocikal. Ale doma v noci ano. Doma aj cet obed si cvrkne. Ked spi. Máme toto obdobie cca 2 týždne. Je to psychického stavu. Hádky s mužom a duch nejakého uja. Teraz s ním lezim v posteli, túto noc som spala s oboma krpcami (druhý ma 11m) a zatiaľ sledujem, že sme v suchu. Plienku mi odmietol po pol hodine nosenia lebo že ho svrbí. Môže byť, že dieťa potrebuje matku pri sebe. Potrebuje sa utíšiť jej prítomnosťou. Uvidíme či to zvládneme aj ďalšie noci a bude kľud. Syn totiž spáva s muzom a ja s menším krpcom. Posledné dni sa aj hádame čo je samozrejme naša chyba. Moja, že to dopustim, mužova, že vôbec začne a neskončí. Nerozumie, že pred deťmi sa hádať nesmie. Rada by som zastavila tento kolotoč... 🙏 Sama som zúfalá z toho čo je za obdobie a bohužiaľ ho musím nejak zvládnuť. Psychicky som unavená, fyzicky som niekoľko krát v noci hore lebo menší si pýta jesť, mrnci kvôli cestovaniu po posteli, ja som zrazu vyspata, a rano sotva vstanem. Deti to cítia aj keď su väčšie.

Tak mne by sa tiež hodila rada, skôr ako dať muža do pucu. 🙈 Potom by syn nemal problém s pocikavanim.
Čo sa týka ešte tých hádok. Snažím sa ich minimalizovať ale bohužiaľ nie všetko vyrieši jeden z partnerov.

simona1998
10. sep 2020

Ahoj, ja keď som bola mala tak tiež som mala taký problém ktorý trval asi až do druhého ročníka na základnej možno aj viac , no urológ mi lieky predpísal , užívala som ich a potom to samo odišlo . Skôr počúvaj doktorov . 🙂

autor
10. sep 2020

@evelyn226 my sa s priatelom hadame minimalne ale skor to bolo denno denne.Začali sme sa rozpravat...viac a o vsetkom...ako bolo v praci ako bolo v skolke co mala robila a tak proste pride domov z prace zalejeme kavicke sadneme a debatka,mala sa zapaja.A ked sa mi nieco nepaci tak zacnem slovami ze nechcem sa hadat ale toto alebo toto nieje spravne toto alebo toto sa mi nepaci,jasne ma aj on stavy ked z nula na milion vybuchne za sekundu ale je to malo kedy,nieco som ai predsa len vzala z Tvojho prispevku.Mala nam spava vo svojej izbicke,vecer ideme lahnut k bej a ked zaspim ideme do spalne a ked sa zobudi v noci pride k nam,ale zial uz pocikana.Myslis ze je skoro aby soala sama v izbicke?spava pri malej lampičke a fakt ma to trapi

evelyn226
10. sep 2020

Ja som sa o to pokúšala ale márne. Ja som tiez ta co ľahko vybuchne ale pracujem na sebe. To tak za ťažko riešiť. Ale riešime tu deti, iked patrí do toho všetko v čom je dieťa v dennom kontakte ale.. Ano môže byť, že chce byť s vami. Alebo aspoň s tebou. Potrebuje ťa, mojkať sa a cítiť, že si pri nej. Môj syn od narodenia nespal sám ešte vôbec. U babky spáva s ňou v posteli. Doma zase spával so mnou pokým som neporodila druhého krpca. Od vtedy spáva s mužom. Len necíti pri ňom tu lásku. Tu starostlivosť. Rozdiel je už v tom, že keď spím a ním ja tak každý jeho pohyb som hore či je ok. Muž zase nerieši. Keď sa pocikal tak to zistil až ráno po mojom odhalení prečo je mokrý paplón a vankúš. A pot to nie je... Až na predošlú noc. To ma došiel zobudiť. Inak nič neurobil lahol si a spal ďalej a ja som riešila druhý paplón vankúš plachtu... 🙈
Vyskúšaj ju dať k sebe alebo ako ste na tom, že vieš spať pár nocí s ňou.

evelyn226
10. sep 2020

Tiež chcem aby mk deti spali samé v izbe. Predsa budú spolu. Len ten menší ešte v noci papá tak by mi bolo horšie chodiť z izby do izby a kuchyne... Vyrušit staršieho nehrozí, on spí vcelku tvrdo, len mne ke nepríjemné šaškovat v noci 🙈

brrrrrciatko
10. sep 2020

Ona musi vyzriet. Moj sa tiez v noci pocikqva a uz ma 5 rokov. Mne dr povedala, ze nocne pomocovanie je do 10 rokov normalne. A ze do 5 rokov ma dieta narok v noci na plienku. Cize ja by som to tak tragicky nebrala. Ja som sa pocikavala v noci do 11 r. Mne sa snivalo, ze idem cikat a pritom som spala. Mi dlhsie trvalo odlisit realitu od sna.. Cize aj jej sa moze snivat, ze ide cikat a pritom spinka. A este taka mala si nepamata co sa jej snivalo.. Fakt sa netrap a uvidis casom to prejde. A isto ziadne lieky.