Ahojte. Chcela by som sa poradit ako a ci vobec by ste riesili takuto situaciu. Syn je prvak. Je to velmi citlive ale pritom priatelske a normalne dieta. Kamosov v triede ma, jasne ze zatial sa ten kolektiv buduje. No ide o to, ze ma jedneho spoluziaka Mateja. A tento Matej zacal v poslednych tyzdnoch "kradnut" kamaratov mojmu synovi. Syn je napriklad dohodnuty, ze si sadne s inym chlapcom do autobusu a tento Matej pride za tym chlapcom a povie nesed s nim, pod za mnou. Kedze tento Matej je dost vodcovsky a sebavedomy typ, ten druhy ho posluchne. Syn uz skusal aj tak, ze sa dohodol s najtichsim a "najmenej oblubenym" chlapcom v triede a aj tak tento Matej prisiel za tym chlapcom a " prebral" mu ho. Inokedy by si ho ani nevsimol. Riesili by ste to? Ak ano, ako? Dakujem
Keď ide o prvákov, povedala by som o tom ich učiteľke. Nemusela si to vôbec všimnúť ale môže nato dať pozor
aj vyclenovanie deti z kolektivu je sikana... u deti sposobuje to vyclenovanie v mozgu take pocity ako pri fyzickom nasili, preto je potrebne byt obozretny aby to nenabralo obratky... konfrontovala by som priamo to dieta, ktore to robi...ak sa to nedeje v skole...pises-v autobuse...
Povedz to učiteľke. Tým autobusom chodia do školy?
@januska12323 tym autobusom isli na skolsky vylet
tak potom s ucitelkou, ale vacsina sa bude branit, ze to je normalne, a deti to takto robia, ale zakroc kym je cas...
Riesila a hned. S Matejom by som sa hned porozpravala. Z oci do oci a aj by som mu vysvetlila buduce konsekvencie ak bude v tom pokracovat. Ak ho nevychovavaju rodicia a jeho zle spravanie zasahuje do psychiku mojho dietata, prevychovavam na pockanie.
@lianka123 praveze Matej pochadza zo slusnej veriacej rodiny. Nejde mi to cele do hlavy, lebo oni su v podstate kamosi, bol par krat aj u nas. Tak nerozumiem, preco mu to robi
Nikdy nevies co ma Matej doma. Ja som riesia starostkinho synacika takto. Tiez prvak, dvakrat malemu ublizi. Vosla som do skoly a urobila tam taky cirkus, ze odvtedy je pokoj. Nepodcenuj to, treba ucit deti, ze ich obranis. Si jeho mama, v buducnosti moze mat komplexy lebo Matej
aj v parchovanoch vysikanovali romana deti zo "slusnych veriacich rodin, vsetci chodiaci do kostola a citajuci pismo svate"....
Dakujem vsetkym za nazory a odpovede. Pytala som sa syna aj na to, ci mali s Matom nejaky konflikt. Stale hovoril ze nie, nic sa nestalo. A dnes len tak medzi recou spomenul, ze sa im obom paci jedno dievca a to dievca povedalo ze "je do neho". Teda do syna. No chapete, take tie detske prve lasky 😅 myslite ze toto by mohol byt dovod, takato "ziarlivost" uz v takto nizkom veku a z toho prameniace robenie zle? Mne to este na takyto vek nesedi, hlavne u chalanov nie
ano
Samozrejme
Mame nieco podobne hlavne u dcery, rada sa v teme dozviem ako to riesit