Počet kusov oblečenia pre 6-7-ročného školáka

30. jún 2021

Ahoj,
ktoré máte už školákov, viete mi prosím povedať koľko majú triček, mikín, riflí a nohavíc príp. kraťasy? Len tak pre zaujímavosť...
A ešte sa chcem trošku posťažovať.
Malý dnes skončil 1. ročník na ZŠ. V pondelok nebol v škole, prišla ho postrážiť svokra. So svokrou vychádzam v rámci možností OK, k deťom je super, ale inač je strašne falošná a každého ohovára a chytá za slovíčka... Keď bola u nás v pondelok svokra, zavolala na (náš obed z nedele!) švagrinú (jej dcéru). To je len autorská poznámka pre utvorenie obrazu... inak navarené sme mali dosť a nikomu to nechýbalo. Aj keď si myslím, že je to poriadna drzosť.
A teraz konečne k veci - najprv ma švagriná ohovorila aký hnusný odpad to jeme a že kupujeme lacné potraviny (nekupujeme síce Bio ale ani odpad!) Potom že používam lacné pracie prostriedky (mám DM prášok) a podľa všetkého hrabala (dúfam, že len) v skrini s oblečením nášho 6 ročného... Dnes ráno mi volala, že čo oblieka syn do školyna posledný deň. A potom si na mne zgustla, že koľko má chudák málo vecí, že určite nemá čo nosiť a že na ňom šetríme. A asi som na hlavu, keď sa ma dotkli slová takej blbky (nemá ešte deti), no normálne teraz rozmýšľam, či ma malý fakt málo oblečenia. Som toho názoru, že radšej menej drahších, kvalitných tričiek ako milion tričiek z Pepca čo budú po pár vypraniach ako handra.
Prosím, upokojte ma :(.

nafka0483
30. jún 2021

Stava sa ze ma maly prazdnu skrinu a rano si nema co obliect? Ze sa nema doma do coho prezliect? Ze nema vhodne oblecenie napr. na sport, na turu? Stazuje sa syn, ze vkuse nosi to iste, ze je nespokojny?
Ak nie, tak mozes byt pokojna, ma dost oblecenia. Poznamky od svagrinej neries, vies aka je, kasli na nu, nevenuj tomu energiu.

julia2018
30. jún 2021

To nie je debata na koníka, to je debata so svokrou a švagrinou. Ako toto by som im tak vytmavila, že by ku mne už ani jedna z nich už nepachla.

vamajka
30. jún 2021

Ponaucenie do buducna: Nikdy si nenechavaj svokru samu v byte

janulik2008
30. jún 2021

My sme sa práve poučili že zbytočne XY veci kt nevynosi. Ak má veci ma sa do čoho prezliecť tak není o čom

mariejenka
30. jún 2021

Fiijuuu,fijuuu.. švagrinú by som osrala z vysoka,...
Ja ma skoro 5 ročného a ma tak oblečenie.,ze ak by som týždeň neprala,nebude mu nič chýbať....deti rastú rýchlo,netreba 30 tričiek 7 ročnému,ved mu o rok treba kupovať nové... Úplne buď v kľude.
Ale nasralo by ma to,taka drzosť komentovať toto,ci jedlo, prášok na pranie,...

euka210
30. jún 2021

to su take na nervy otravne typy co sa do kazdeho staraju...kazdeho jeho vec...niekto chce vela kusov, niekto menej, niekomu staci pepco ci lidli, niekto chce znackove.
A ked nema deti, tak sa nema co ozyvat...alebo nech Ti ona kupi z jej penazi ked chce aby mal viac oblecka. Ja delim veci na doma a do skoly, skolky, kedze sme na dedine.

srferreira
30. jún 2021

No ja by som vycistila zaludok obom, svokra, nesvorka, svagrina, nesvagrina! By si rozmysleli obe rychlo co sa slusi a co nie. Ja som tiez za, ze radsej menej a kvalitne.

ckatka
30. jún 2021

Fu...to veľa záleží na tom ako fungujete...ako často peries a pod...
Môj 4,5r škôlkar "minie" obvykle za deň tak dva "outfity". A Periem tak raz do týždňa vsetko, 3-5 pracok.
Čiže veci ma tak aby vedel vystriedať do škôlky dostatočný počet teplakov a tričiek. Ale 90% sú bazarove resp darované...mame toho veľa ale vacsiba nekupena.
Mikin ma zo 10, ale reálne točí tri s kapucňou ktoré má rád.
Podľa mňa je to absolútne tvoja vec

ivett1
1. júl 2021

Bože, toto hádam ani nie je pravda...to si ani neviem predstaviť, že by som liezla do skrine môjmu synovcovi a pozerala koľko má tričiek...to je hádam vtip🤨... počuj, radšej si dobre pozri, či ti náhodou niečo nezmizlo, o čom si tvoja "podarená" švagriná myslela, že ty to už nebudeš potrebovať a "požičala si to"...

autor
1. júl 2021

Ďakujem za podporu!

gleep1
1. júl 2021

Keby mal malo oblecenia tak by si o tom vedela. Švagrinej povedz že ti záleží na budúcnosti tvojho syna a na tom, v akom stave planetu mu tu zanecháš a že potrebuje viac dýchať čistý vzduch než mat 10 náhradných tričiek. Tiež si myslím že menej kvalitných je lepšie než veľa handier bez hodnoty. Ja mám malu dcéru a šatník mame zriadený kapsulovy. https://www.barborayurkovic.sk/detsky-kapsulovy... Vieš čo, to by ma zaujimalo čo by hovorila ta úbohá nevychovana švagriná keby zbadala taký šatník. Vieš, vyhadzala (predala)som 90% veci čo sme dostali, nechala jej najkvalitnejšie kúsky a hádaj čo, polku z toho mala čo ma aj tak nenosime. V skrini nemáme veci na sebe ale poskladané vedla seba- tak je toho malo a nikdy nebola prázdna skriňa. Keď bude staršia bude sa viac špiniť takze je mi jasne že potom bude treba mat v zálohe viac kúskov. No pisem ti to tu pre to aby si si naozaj bola ista, že toho malo naozaj nemá.
Inak strašne toxická svokra a švagriná. Úplne úbožiacky, sprav si v “rodine” poriadok, čím viac ich nechá tým viac si budú dovoľovať.

dusankomoj
1. júl 2021

Ja by som sa rovno pýtala, odkiaľ vie koľko má tvoje dieťa oblečenia! A vysvetlila jej elementárne základy slušnosti+ vysvetlila,že do cudzieho domu sa nechodí bez pozvania. Vôbec by som sa takou blbosťou netrápila.

lopka1313
1. júl 2021

Ja sa tak smejem na tom prasku... keby vedeli, ze je to kvalitovo jeden z naj na slovensku :D

lenka6309
4. júl 2021

Deti mám 3.(12r,5r a 3r)oblečenie sa snažím kupovať tak aby nemali prebytok,jednoducho tak aby sa to aj vynosilo aby to nestálo v skrini.Keby som aj 2týždne neprala oblečenia majú dosť.Deti rýchlo rastú a najväčší problém je zo sezónnym oblečkom ako kraťasy,plavky,zimne bundy atď toto vždy vydrží tak jednu sezónu a treba kúpiť väčšie.A v čom perieš?poslala by som ju do predele že do toho ju nič niene keby si aj v mydle prala,dieťa ti nechodí špinavé /smradlavé tak čo si to dovoluje.A súhlasím z ostatnými-poučenie pre teba nenecháť nikoho u teba v domácnosti samého.