Dobré ráno, potrebujem poradiť, moja prváčka veľmi plače, nechce chodiť do školy , plače cez deň, pred spaním, viem, že je to len druhý deň dnes, ale aj viem, kde je problém. Do škôlky chodila v dedine, kde bývame a do školy som ju prihlasila v meste, kde nemá kamarátky, chcela chodiť do školy tu, s kamarátkami , lenže naša škola je otras, bez jedálne, žiadny školský klub a deti sa tu striedajú jeden týždeň ráno a jeden poobede kôli malej kapacite tried. Dala som sa externé na výšku a od októbra nastupem do práce, preto sme sa s manželom rozhodli dat malú do školy v meste. No teraz veľmi váham, celú noc som preklakala, ona je veľmi šikovná, do školy sa veľmi tešila a teraz takto . Myslíte, že si zvykne? Alebo mám ju preložiť späť tu ?
@majoska ano zvykne, len asi tie zaciatky budu tazsie. chudatko. ale casom si najde urcite kamaratky, bude mat na vyber z viacerych deti. teraz si vsetky deti v triede budu niekoho hladat, takze sa urcite najdu 🙂
Aj môj plakal a za pár dní to prešlo.
Neboj... moja plakavala dost dlho. Trvalo jej pokial sa adaptovala a nasla nejaku kamaratku. Zo skolkarskej triedy jej dali 3 chalanov, inak vsetko nove deti. Ale zas ona je taky placko... Ale zvykla si. Len jej stale rozpravat ze nech sa neboji ze si niekoho najde. Ze v skole je fajn.
@majoska zvykne si... moja sice neplakala, ale tiez isla takto z dediny, kde som ju nechcela dat do skoly, do mesta...
@majoska sama uvidíš...určite komunikuj s učiteľkou aby tolerovala plač...ono je pravda že prvák v škole by už plakať nemal, takže záleží ako sa k tou učiteľka postaví...ja by som pár dní počkala možno 2-3týždne a ak plače neprestanú, dala by som ju do škôlky v dedine....račej by som ju o rok dva preložila, keď už to bude lepšie zvládať....sama poznáš svoje dieťa, sú deti čo nemajú problém s nadviazaním priateľstva a aj také čo s tým problém majú.....aby dieťa nezačalo mať odpor ku škole len preto že tam nemá kamarátku....
Ďakujem dievčatá, rozhodli sme sa ešte počkať, ako ste nám radili , Nelka sa do školy tešila, je veľmi šikovná , plače len kôli kamarátkam , že veľmi chcela chodiť do školy s nimi , no naozaj nie je možné ju tu preložiť , ak chcem ísť do práce
@majoska jasne, že si zvykne. Nájde si kamarátku a bude fajn