Ahojte,potrebujem poradiť. Je v poriadku, ak učiteľ,ktorý 3 tyzdne chyba, odkaze len po triednej učiteľke,že bude zajtra písomka?Učivo neprebrané,deti si robili poznámky samé. Deti nevedia z čoho konkrétne je písomka. Pani učiteľka im poslala 2 A4 s údajmi,ktoré sa treba nie naučiť ale nabiflit,vyhľadať...Aj dospelý,ktorému sú tieto pojmy známe by to určite nezvládol. Je takéto niečo v poriadku? Deti chodia do školy len na preskúšanie? Učiť ich mám ja doma?
Este mozu byt radi,ze odkazala....
Mozno ide len o to,aby ucitelka zistila, na akej urovni su deti za tie tri tyzdne s ucivom, na zaklade písomky bude vediet kazdeho ziaka individualne zhodnotiť
o ktorý ročník sa jedná?
Dcéra chodí do 6 tr. a každú hodinu má z daného učiva ktoré majú v škole prebrať niektorá dvojica žiakov prezentáciu. Učiteľka už nerobí žiaden výklad. čo si žiaci zapíšu - to je ich vec. Ale na písomke je potrebné vedieť dané učivo...Tiež sa mi to nepáči...Načo je tam učiteľka keď nemá žieden výklad a už len rozdáva písomky? Myslím že tam nemusí ani byť , však to môže hoc kto z ulice tak učiť...
a kto ich tie 3 týždne zastupoval? učiteľ kto daný predmet bežne učieva a či niekto kto nemá o tam predmete ani len páru...😉
@deti95060810 sila! Cize sa ucia deti vzajomne...
@deti95060810
@suzitok
Je to normalny pristup. Aj ked vacsinou u starsich deti, ale kedze vsade sa teraz tlaci na moderne metody a pod., tak nevidim problem aj v 6tom rocniku. Aj ked by som to robila kombinovanim - ze deti odprezentuju, ale niektore hodiyn vysvetlim ja, pripadne prezentaciu doplnim.
Deti sa najlepsie ucia tak, ze sami si ucivo nastuduju a maju ho vysvetlit niekomu inemu.
A co sa tyka poznamok - nediktujem poznamky, kazdy si zapise co povazuje za dolezite s tym, ze ja zdorzanim, co je najdolezitejsie.
Fíha,no nás učili učitelia. Ak je teraz normálne,že deti sa maju učiť same alebo navzajom,tak môžem dieťa nechať doma a bude chodiť len na preskusanie. Učiteľ je platený zato aby naučil,či akú funkciu potom vlastne má?
@zuzik ..o aky predmet sa jedna?
V rámci nejakého projektu,referátu je vyhľadanie informácií v poriadku.
@zuzik
@suzitok
Ale ved to zas nie je tak, ze ucitel nerobi nic a deti si same tvoria ucebne plany a vsetko. Dolezite je aj o aky predmet sa jedna. Taky zemepis, prirodopis napriklad je na to idealny. Ved urobim na zaciatku uvod, rozdelim deti do dvojic/skupin, kazdy dostane temu a ma dost casu na to, aby si vyhladal zdroje, informacie, aby ich vytriedil, spracoval a pochopil a potom vysledky odprezentoval triede.
A ked je v triede 30 deti, tak sa na kazdeho dostane rad raz za polrok, je to ako taky samosttany projekt.
A ucitel je k dispozicii, poradi, pomoze, navedie ak treba.
Pripadne latku dovyvesvetluje, na zaver zhrnie, vypichne najdolezitejsie informacie. Urcite nesedi na hodine len tak a pozera ako niekto prezentuje svoju cast a pritom su tam chyby, alebo je to chaoticke.
Tam, kde ucitel len "prednasa" ucivo sa zas stazuju, ze predsa moderne formy, projektove vyucovanie, ze deti len 45 minut pocuaju vyklad a pisu si poznamky.
Ženy, čo keby ste sa spýtali na rodičovských učiteľov,prípadne riaditeľov škôl?Ja som učka a toto neznasam,pýtať sa nekompetentných tu na koniku,či je to v poriadku 🙊.Na rodičku sú všetci takí ticho a vybíjajú sa na soc.sietach.
@carmenuska Pravda
Jaj to to keby si bola u nás na rodičku,ticho tam veľmi nie je... A aj napriek tomu,že sa rodičia ozyvaju ešte sa to zhoršuje,pretože každý učiteľ vidí len svoj predmet. Denne 2-3 písomky. Už mi ako rodičia máme toho dosť.
Ved uciteľka nechybala pol roka, nevidim dovod sa rozculovat... na pisomku im poslala dokonca podklady. Neviem, ale nam terminy pisomiek neoznamovali, horko tazko polrocne z matiky a sjl.
Tie podklady, co poslala, predsa nemozu byt uplne mimo ucebnicu, ci?
Nasi (piatak a osmacka) si napr. poznamky na geografii robia sami a vlastne starsia okrem matiky si robi poznamky asi na vsetkych predmetoch. Bonusom pri pisani poznamok sa aj uci a maju to vacsinou ako d.u.
Tomu mladsiemu ucitelka z dejepisu, kt. chybala na hodine, odkazala, cez edupage,ze budu o tyzden pisat pisomku, aj ked ona v skole nebude. A neskor im suplujuci ucitel dal podklady-cvicne testy, kt. mu poslala emailom..
Inak nasi dokonca odovzdavaju zosity z niektorych predmetov a ucitel ich skontroluje, ci maju poznamky zo vsetkych tem a niekedy ich aj znamkuje. Ale takuto "kontrolu" im oznami vopred, aby si mohli doplnit chybajuce poznamky.
@zuzik Lebo sa nesmie. Je to zakazane. Teda aspon tie co som hovorila s chemikaliami, s elektrinou...
Nikto nechce aby sa biflili, ale tak ked dostanu robit projekt, tak je zle, ked maju robit prezentaciu, tak je zle, ked ucitel vysvetluje a diktuje poznamky, tak je zle, ked si maju pisat poznamky sami, tak je zle...
A 2-3 pisomky denne su ok, ak sa nejedna o velke celohodinove pisomky.
@zuzik tak keď si ucka ,dokonca špeciálny pedagóg ,nemala by si mať potrebu rozoberat učiteľov tvojich detí na nete ,ale profesionálne s podlozenymi faktami,zákonmi, odporúčaniami si to vyjasniť s učiteľom,ktorý chýbal.Mala by si vedieť,že tak sa veci riešia.Ja som tiež špeciálny pedagóg a mám aj 1-4 a to je diametrálne rozdielne vyučovanie tam a na bežnej ZŠ....
@zuzik trosku ti nerozumiem tak nevedia z čoho ? Alebo poslala A4 ?