Prosim maminky, nemam vobec skusenost .... aku znacku pera a ceruziek odporucate pre prvacika?
Pozerala som Stabilo.
Neterka bude mat narodeniny a chcem jej darovat peracnik ktory naplnim pisacimi potrebami.
Mozete mi prosim poradit co kupit?
Mam len prazdny dvojposchodovy peracnik.
Dakujeem.
pero si povie učiteľka, zo začiatku bude potrebovať iba ceruzku a pastelky, prípadne fixky
Stabilom sa mojej dcére písalo veľmi zle - tiež som kúpila vopred, vôbec ho nevyžťila
Pilot gumovacie mali zakázané
Najlepšie sa osvedčilo obyčajné Tornádo - vydržalo celý 1.ročník jedno.
tiez som sa stretla s tym, ze najlepsie je pockat, co povie ta ktora triedna pani ucitelka, ktora ich dostane v 1.rocniku zs
pero im bude treba tak od polovice 1.rocnika
tie ceruzky kludne, idealne tie trojhranne .... tie sa lepsie drzia a nelamu sa, ale kludne akekolvek
u nas najskor stabilo, potom tornado a nakoniec vo vyssich rocnikoch sme skoncili pri gumovacom pere PILOT, lebo to je proste gumovacie 😂😂
Určite kúpiť farbičky, ceruzky č.2 aspoň 3ks, prípadne fixky ak sa zmestia do peračníka. Je dobré mať v peračníku aj gumu a strúhatko. Čo sa pera týka, ja vždy odporúčam mojim prvákom Tornado. Mám s ním ako učiteľka najlepšiu skúsenosť. Ak niekomu nesadne, skúšame aj iné značky. Mimochodom moji prváci nosia pero až neskôr - koncom októbra, v novembri. Do vtedy píšeme výlučne ceruzkou.
U nás potrebovala mala hlavne pastelky, fixy v prvaku nenosila, iba keď im učiteľka kázala na vytvarku, písali mesiac a pol ceruzou č.1, mala v peračníku aj 2 a 3,ale tie využívala minimálne!
Pero záleží od učiteľky, u nás v triede majú všetci tornáda, ale vo vedľajšej mohli mať tornádo len lavaci, ostatní museli mať pierkove!
Guma, strúhadlo, malá mala ešte zelenú zvyraznovacku
Hrube trojhrane ceruzy i farbicky lepsej znacky, nech sa nelamu. Noznice, male nelamave pravitko, guma, struhadlo, lepidlo, ...
Pero si rozhoduje ucitelka. Niektora prisposobuje i podla dietata - ako dokaze (ne)tlacit.
Ale napr mojej ucitelka "zrusila" klasicky prvacky peracnik, taky, kde si mala zalozit kazdu ceruzku/farbicku na svoje miesto, lebo bola v tomto velmi pedantna a ich to zdrziavalo.
Dakujem za prinosne rady, vobec som netusila ze s vyberom pera pomaha ucitelka. Kupim teda ceruzky a nejake vytvarne potreby a stym snad nic nepokazim ;)
pero nekupovat, ucitelka povie, ktore maju mat, ked tak, kup pastelky a obycajne ceruzky c. 2, na znacke tychto veci nezalezi