Krasny dnik vam zienky, dnes rano som dcere nasla 4 zo SJ v skolskom zosite z cvivenia...ani sa mi nepochvalila vcera. Ona mala uz od prvej triedy negativisticky postoj k pisaniu,slovencine ako takej,min.rok mala dvojku na vysvedceni,ona citanim to vytiahne,ale gramatika to je horor. Co mam s nou robit? Dyna s makkym i,ked sa spytam preco dala makke,ona nevie☹.
najdi jej niekoho na doucovanie.
dalsia moznost je, ze ma nejaku poruchu, daj ju vysetrit.
Ak sa vylúčia niektoré typy porúch učenia, ako už bolo spomenuté, potom neostáva nič iné len dcérku doučovať - vysvetľovať gramatiku stále dookola a písať veľa veľa diktátov, venovať sa jej vo vyššej miere.
No príliš nedramatizovať, nevyhrocovať situáciu, aby sa pre ňu hodiny slovenského jazyka nestali nenávidené a učenie príliš stresujúce.
A len tak na odľahčenie, keď študované učiteľky neovládajú na 100% gramatiku, takto to potom vyzerá... 😵
vzdy si spomeniem ako som do omrzenia cvicila a pisala diktaty, dost pomaha aj vela citat knihy..
@kamajka zbehni na specialno pedagiog.-psycholog. poradnu-dohodni si termin-daj ju vysetrit specialnym pedagogom-ako ti baby radia-moj syn mal takyto problem-ma ulavy v slovencine-dostal odporucania ako sa k nemu ma pristupovat-diktaty pise sam po vyucovani s ucitelkou,ale tak,ze ho upozornuje naco si ma davat pozor-domace ulohy,slohy- pise na pc-kde ma nastasveny pc na kontrolu pravopisu... a znamky sa mu zlepsili a nie len to zmenil sa hlavne postoj k slovencine....uz nie je pre nas strasiakom... drzim prsty
Niekedy staci trochu viac treningu, vysvetlovat aj opakovane medzi recou pravidla kde preco je take i/y, doma to zaviest ako zabavnu hru, len tam je kapka prace naviac pre rodica a potreba vydaja energie a invencie. Pisat si cedlky, pripanat na chladnicku. Y v dyna je ucivo tusim 2 . (prvy nastrel) alebo 3. rocnika (dopilovanie), to rodic doteraz nezbadal ze to dieta neovlada?
Mnohi rodicia su asi tak zvyknuti ze dieta je na ucenie samo a nechce sa im ani prstom pohnut, ze len cakaju ze to vzdy pojde samo, akoby to vzdy a za kazdych okolnosti bola vec dietata a uz nikdy nie ich s tym ze uz maju svoju zodpovednost. Alebo len kontroluju skolske vysledky. Aj dieta bez poruchy moze mat tazsie obdobia a temy, ktore by prekonalo, keby sa rodic viac zaujimal a nielen kontroloval. Netreba na vsetko len formalne doucovanie zvonka, niekedy staci nezit vedla svojho dietata ale viac s nim. Nebojte, o samostatnost ho neoberiete, mozno prave naopak.
Dakujem za odpovede,skusime to centrum,aj som tam uz volala...ona ma aj poruchu pozornosti,tak mozno to s tym suvisi. Docitala som sa vsade,ze vekom sa to zlepsuje,no neviem,mozno povaha celkom aj ano,ale toto ucenie nie. V inych predmetoch nema problemy,dokonca ich ma rada,aj geografiu,dejepis,biologiu,anglictinu...sja mat.to je pre nu horor.
@kamajka ak sa to ťahá už dlhšie a týka sa to len slovenčiny, môže mať problém ako dysgrafia alebo dysortografia.
Skús sa porozprávať s jej učiteľkou, aký má ona na to názor, v prípade potreby skús vyšetrenie u špeciálneho pedagóga a budeš vedieť viac.
Držím palce.