Ospravedlnenka do špeciálnej školy

24. apr 2024

Ahojte mamičky, možno budem za hlúpu, ale potrebujem poradiť. Mame syna, teraz bude mať 7 rokov chodí do Špeciálnej školy, do Prípravného ročníka, nerozpráva ešte poriadne, a neurobil ani veľké pokroky, vyzerá to tak, že bude musieť opakovať znova Prípravný ročník. Ale o inom. Od septembra je neustále chorý, vždy je doma aj vyše mesiaca. Ide o to, že naposledy bol chorý od 15.marca, kedy sme boli u lekárky a máme aj normálne ospravedlnenku do 28.3. Kázala nám telefonický informovať o jeho zdravotnom stave, avšak to by najskor musela zdvíhať telefón, 3 dni vkuse som vyvolavala, nik nezdvihal. Skusala som aj po tychto 3 dnoch a nic. Synčekovi bolo potom už lepšie, tak som to neriesila, no potom pár dni na to zostal opäť chorý a nasa lerkarka funguje stylom, že nevezme dieta pokial sa dopredu telefonicky neobjednate. Týždeň som jej vyvolavala a nikto nic, to iste dcerka bola v tom istom case chora, no zial lekarka sa neunuvala nam zdvihnut telefon, alebo hovory vypinala, tak som nechala synceka doma s tym, ze som mu dávala sirupy od kasla, atd. Komunikovala som so skolou, kde som im vysvetlovala, aka je situacia a ze syncek je naozaj chorý. Pri slovach, kde som im vysvetlila situaciu ohladom nasej lekarky, že sa k nej nemam ako dopracovat, pretoze ked sa telefonicky neobjednam nieje ochotna absolutne komunikovat a posle cloveka prec, mi ucitelka povedala, ze ak je chory, ma zostat doma sa liecit a len do ospravedlnenky napisat dokedy bol chory. Tak som 28.3 prepisala 3 na 4, ze je chory do 28.4 pretoze realne stale chory je. Nastal ale problém, že som odfotila ospravedlnenku ucitelke, lebo si to vyzadovala, a zavolali si priatela do skoly s tym, ze volali lekarke a ze ona taku ospravedlnenku nevydala, a ze sme ju museli sfalsovat, pritom je tam normalne jej peciatka, podpis, a cele obdobie co bol maly chory mu dali neospravedlnene, co ma teraz vyse 88 neospravedlnenych hodin, a vyhrazali sa priateľovi, ze to nahlasia socialke, a pride priatel o peniaze a ze v horsom pripade to moze riesit az policia. A ze za falsovanie ospravedlnenky hrozi basa. Lekarka dokonca povedala, ze som nebola ochotna ani telefonicky zavolat na telefonicku kontrolu, ze som sa na to vykaslala. Myslite si, ze to, ze prepisem cislo v ospravedlnenke, čo mi navyse kazala samotna ucitelka je naozaj falsovanie??? Toto iste sa stalo v januari, bol asi o tyzden dlhsie chory a učiteľka mi kazala tam len dopísať cislo a bolo vsetko v poriadku, a teraz zrazu vyhrážky a my uz nevieme čo máme robit. Chceme urcite zmenit lekarku, lebo toto doprosovanie sa prostredníctvom teleefonu je na nervy. A nevieme už ako dalej, lebo lekarka aj učiteľia su proti nam. Ako dokazat, ze to kazala samotna učiteľka? :( do buducna sa uz naozaj poucim, a prosim ziadne nenavistne komentáre ani aka som hlupa, bola som naivna a pocuvala co mi hovori ucitelka, necakala som, ze z toho vznikne nieco podobne. :/ ďakujem vopred

janka2501
24. apr 2024

Ja by som uz bola u nej v ambulancii,a narobila krik, a isla ma pohotovost.....podobne som urobila, a povedala som ze dr odmietla.vysetrit dieta,co aj odmietla...napisala do spravy, a vysetrila na pohotovosti

maranco
24. apr 2024

Lekárka keď nedvíha telefón tak písať SMS/email nech máš doklad o komunikácii. S učiteľkou rovnako písať jej, nech máš dôkaz o komunikácii a kto čo "povedal", nemáte edupage? ak nie má na webe školy zverejnený email?

lukbe
24. apr 2024

Nechápem takýchto lekárov, ktorí liečia cez telefón. Ale aj ty by si mala vedieť, že rodič takú dlhú dobu nemôže ospravedlňovať. Načo bolo treba prepisovať dátum? Takto to predsa nejde. Išla by som hľadať inú lekarku a osobne to riešila v škole, hoci aj s riaditeľom.

kleopatra114
24. apr 2024

Prepísať ospravedlnenku by som si rozhodne nedovolila ! V prípade , že mi prvý deň volania nezdvihne , idem pozrieť osobne , kde je problém. A zmenila by som lekárku, lebo okrem iného, vzťahy po tomto “incidente “ už budú všelijaké .

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
januska12323
24. apr 2024

1. Mali ste zmeniť lekárku keď nevyšetruje pacientov. Keď nedvíha telefón zdvihnem zadok a idem sedieť do čakárne.
2. Rodič nemôže ospravedlniť mesiace neprítomnosti bez lekára.
3. Pečiatku a podpis lekára nemôžete len tak zneužívať, čo vám to napadlo? Pani učiteľka vám to nekázala len vy ste boli veľmi kreatívny.

autor
24. apr 2024

@januska12323 ona napísala ospravedlnenku, kde dala normalne svoju pečiatku, podpis, a bolo tam napísané, PN od 15.3 - 28.3, volala som niekoľkokrát do školy, že pani lekárka odmieta zdvihnúť mobil a že za normálnych okolností nás nevezme, výchovná poradkyna mi sama povedala, dopíste do OSPRAVEDLNENKY od pani lekárky dátumy odkedy bol chory, dokedy ked ona odmieta komunikovať, urobila som tak ako mi povedala, nič podla seba sme neurobili, nikdy by som si nic podobne nedovolila preboha.

autor
24. apr 2024

@monsterablue Sama mi povedala prepísať v ospravedlnenke, nie napísať novu 😥

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0martina0
24. apr 2024

tak idem za lekárkou osobne,keby mi lekár nezdvihala tri dni ,zoberiem sa a idem do školy vysvetliť situáciu,pokiaľ ospravedlnenka nebola falšovaná,tak nemám strach zo sociálky,prepisala si ospravedlnenku z 28.3 do 28.4,to je mesiac,za taký čas sa nespojiť z lekárom,moja dcera tiež chodí do špeciálnej školy,ale toto by som si nedovolila,ja sa ani nečudujem že mu dali neospravedlnené hodiny,a ak má opatrovateľský prísevok ,tak si dobre navaril,za mňa totálna ľahostajnosť

lukbe
24. apr 2024

Máš to pomýlené, iné je dopísať iné je prepísať.

autor
25. apr 2024

Ďakujem Vám všetkým za názory, práve ideme zo školy a skončilo to v nás prospech, pretoze čo nám lekarka vystavila ospravedlnenku, v skole nahlasila, ze ona nevystavila nic, a nebola to pravda, takže si sama sebe narobila problemy a skončilo to tak, že aj ospravedlnenku nam schvalili, pretože ona nemala zaujem komunikovat.. Ked raz ma zavedeny system objednavania cez mobil, tak ma zdvihat a nie ignorovat.. Tak len aby ste vedeli tie ktoré ste dali nenavistne komentare, že nebolo to tak ako ste ma tu isli zniest pod zem.. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

lukbe
25. apr 2024

Píšeš fakt divne. Pretože lekárka takú ospravedlnenku s predpísaným dátumom naozaj nevystavila. Nejde o nenavistne odpovede, ide o to, že nevysvetlujes jasne veci.

lukbe
25. apr 2024

@lukbe *s prepísaným

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz