Môžem do edupage napísať skrátené na ospravedlnenku choroba,alebo to mam rozpísať,že ospravedlňujem môjho syna(dcéru)zo zdravotných dôvodov?Stacilo by to jedno slovo?
Je to sposob komunikacie s ucitelom, takze za mna si to pyta normalne rozvite vety. Aj ked ucitel pochopi aj ina slovo “choroba”.
ja som vzdy rozpisovala, ale trident nam odkazala, že Staci heslovite
@evkaaadamko12345 do elektronickej ospravedlnenky by sa malo písať heslovito
- choroba
- lekár
- rodinné dôvody .... a pod.
@evkaaadamko12345 Najskôr napíšem učiteľke na edu sms, že moje dieťa je choré a že nepríde do školy a potom už len píšem ďaľšie dni choroba.
my len píšeme rod. alebo zdravotné dôvody...
@evkaaadamko12345. Učitelia to nečítajú. Ú nás stačí heslovito.
Ako napíšeš tak bude.
@evkaaadamko12345 u nas sa pise heslovito, a zvycajne mi to v zapati ucitelka aj schvali, naco vypisovat litanie
@evkaaadamko12345 ja iba normálne napíšem učiteľke že je chorá a nepríde 🤔
@zuzuliennka1 ďakujem aj si myslím
@pecka ďakujem
Na edupage choroba, a ucitelke spravu, ze preco nepride piseme
Ja píšem len "choroba".
Rozpísané zvyknem triednému iba cez messenger, do Edupage stačí v skratke.
Ano, uplne staci, ze Chora(y)
Heslovite
Ucitelke pisem normalne to rano mail, vratane toho, co mojmu dietatu je - covid, crevna chripka, prechladnuty... do ospravedlnenky potom uz len - choroba od do...
Ahoj,zvyknem písať:
Dobrý večer, prosím o ospravedlnenie synovej neprítomnosti z dôvodu choroby. Ďakujem.
Ak treba viac vysvetľovania,píšem p.uč.triednej správu cez chat v Edupage.
Áno, ja to čítam. A ten spôsob komunikácie zo strany rodičov je niekedy príšerný. Mne jednoducho príde neúctivé, že si rodič nenájde minútu na to aby mi slušne pozdravil a napísal dôvod neprítomnosti. Máte čas vypisovať na sociálne siete ale nemáte čas slušne napísať prečo Vaše dieťa nie je v škole. Vaše dieťa tie ospravedlnenky vidí a vidí aj to ako s učiteľom komunikujete. Potom sa nečudujme, že nám vyrastá generácia, ktorá nevie komunikovať a správa sa arogantne a neúctivo. Napríklad, keď mi rodič napíše typ ospravedlnenky: "tvrdý spánok", neviem či ma viac zarmúti, spôsob ako mi oznamuje, že jej syn zaspal alebo to, ako ľahostajne obaja pristupujú ku škole a svojím povinnostiam (ako napr. dochvíľnosť), aj matka aj syn. Rozprávate sa takýmto spôsobom aj vy so svojím zamestnávateľom?
Píšem "Choroba", naposledy som to písala dnes. Načo litánie okolo toho?
@mandmsm moje dieta tie ospravedlnenky nevidi😁 a komunikacia rodica s dietatom urcite nezavisi od toho, ako dotycny rodic formuluje ospravedlnenie do aplikacie🤦🏼♀️
teraz skoro vsade zuri chripka, vsi, sarlach,… deti v ramci jednej triedy “odpadavaju” jedno za druhym, nemyslim si, ze ucitelky baziruju na tom, citat kazde rano 10x v edupage litanie rozneho druhu na rovnaku temu: dieta je chore
Presne, ako je uvedené vyššie, dôvod píšem napr. viróza, bolesť hrdla, prechladnutie a pod to dátum od do. To je elektronická ospravedlnenka. Potom je tam taká možnosť že správa a tam píšem dobrý deň, bla bla, ďakujem, s pozdravom. To si vyžaduje text. To sú dve rozdielne funkcie v aplikácii Edupage.
@namornicka aj ja tak, do tejto casti s ospravedlnenkami napisem len DOVOD chybania, co je proste choroba.
a do spravy ucitelke ked tak, ze poprosim ospravedlnit na dnes (na cely tyzden), syn ma virozu.
@zuzuliennka1
a prečo ospravedlňuješ na 2 x? aj elektronické ospravedlnenie aj správa ?
Ja to tiez robim tak, ze do Edu napisem Meno je chora a pani ucitelke napisem, ze dcera je chora a nepride, cez Whatsapp normalne spolu komunikujeme
@mondolina no prednostne ospravedlnim cez to elektronicke, a cez spravu len vynimocne, napr. min. rok mali nejaky nacvik programu a syn ochorel, ale tak, ze som vedela, ze nacvicovat nebude, to som poslala spravu, alebo ked proste vyvstane nieco vynimocne alebo ked sa potrebujem vzhladom k chorobe aj nieco opytat.
pokial mi len kasle a ostava doma a nepride do skolky, a neviem odhadnut ako dlho to potrva, tak kazde rano to tam odpipnem s heslovitym dovodom choroba
Ja vždy píšem
Dobrý deň, Meno dnes nepríde do školy je chorý. S pozdravom meno