Osobné skúsenosti so školami pre nadané deti

mamamonka
11. apr 2017

Mamicky napiste prosim svoje skusenosti ak vase dieta navstevujev skolu pre nadane deti. Ucitelky,mimoskolske aktivity,ako si dieta zvyklo....co vas napadne.Prosim len tych co maju osobnu skusenost .dakujem

lexilaracroft
11. apr 2017

Ahoj ja mam takosto vinomocne dieta. Ma tri nevie este rozpravat. No ja dokonale sebestacna tym ze si nevie vypitat tak si sama papat spravi sama sa okupe sama sa rozhodne kedy ide spinkat. Prakticky sa pri nej citim zbytocna no snazim sa jej byt nablizku. V auguste pojde do specialnej skolky kde budu jej zrucnosti rozvijat. Neviem este ako to dopadne no tesime sa. Ona je poriadku milovna sama vysava aj rozliate utrie sama od seba aj riad schova ked je umyty aj to len preto ze vie ze tak to ma byt. Dokonale si pameta kde co je a vsetko vracia na miesto. Je to troch unavne ked sa rozhodne upratovat zastavku kym cakame na bua. Kazdy kamienok kazdu zuvacku ci spak vsetko vyhodi. Ja jej v tom nebranim aspon ze je potichu. U nej maju podozrenie na autizmus. Este to nie je overene v maji mame ist na testy do vyvojoveho centra. Ako si ty dosla na to ze je dieta vynimocne? V com je vynimocne? Kolko ma rokov?

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aniele
11. apr 2017

@zltyslonik Aj to nerozprávanie k tomu môže patriť. Chlapec ( nie môj) ako štvorročný skoro nerozprával, potom rýchlo brblal, nik (okrem jeho staršej sestry, tlmočila 🙂) mu nerozumel. Ale! Dvojročný vedel pracovať s počítačom, rozumel pojmom ( čo si Jožko na monitore vezme do kúpeľne, ktoré zvieratká žijú v dome). Diagnostikovali mu Aspergera. Chodil na Teplickú, je z neho šikovný postpubertiak.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mummy01
11. apr 2017

@mamamonka no ja mam nadane dieta ale do skoly pre nadane deti som ho nedala. Velmi zalezi aj od povahy dietata,v com je nadane lebo vseobecne nadanych deti he hrozne malo. Mate za sebou testovanie? Vysledky by ti mohli napovedat akou cestou sa vydat. Ak sa rozhodnes pre konkretnu skolu tak sa treba pytat rodicov co najviac ako su spokojny a pod.

@lexilaracroft to co opisujes pravdepodobne nieje nadanie ale autizmus.

deltaa
11. apr 2017

skola pre vynimocne deti - chora spolocnost ....👽

lexilaracroft
11. apr 2017

@mummy01 ved ja viem v nejakych veviach zaostava a v inych zase napreduje s oni sa budu snazit rizvijat jej zrucnosti