Osobná hygiena deti

trinity81
28. feb 2018

Ahojte. Teraz som sa registrovala. Niekedy to tu citam, ale zatial som neprispievala. Idem na vas s takym "drobnym problemom". Mam dve deti, syn 10 a dcera 7.
Od malicka ich oboch rovnako vychovavame a rovnako vedieme k hygiene. S dcerou vsetko ok, bez upozornenia si rano a vecer umyva zuby, vzdy po zachode automaticky ruky atd. atd...
Ale syn je v tomto strasny lajdak. Po zachode ruky neumyva, vraj naco a ze jemu sa nechce... Zuby, to je samostatna kapitola, ked ho doslova nenazeniem, tak jeho to ani nenapadne. Ked ho na to upozornujem, ze sa mu pokazia zuby a bude mu smrdiet z ust, a deti sa mu budu smiat, povie mi: no a co, kazdemu smrdi z ust... To iste sprcha, vzdy s nevolou.
Nechapem to, od mala ich k tomu vedieme rovnako...
Ja uz neviem ako nanho, aby to bolo prenho automaticke, uz ma nebavi stat mu za zadkom ako policajt... Ci je to v tomto veku normalne? Ako by ste to riesili?

svetlana35
28. feb 2018

@trinity81 ahoj,ja mam syna 16 rocneho a to iste od mala, kontrolovat, upozornovat, ked mal 10 som pri nom stala aby si zuby umyl poriadne. Teraz je v puberte a je to este horsie , neustale upozornovat, napominat...:Snad to potom prejdem 🙏

alobalka
28. feb 2018

Ja som im to podobne vysvetlila a zdá sa, že pochopili: ) syn má 11r, ráno si dá aj setrny antiperspirant.
Zuby - vysvetlila som im, že ich môžu vysmiat v škole, že smrdia, plus sa im pokazia a bude ich to bolieť. Zubár je drahy: ) Keď budú starší, budú mať hnusne škaredé zuby..
Ruky - automatika po wc, keď prídu zo školy, škôlky, z vonku. Ale to odmala tak robia.
Sprcha - to je horšie, musím ich hnať, ale posluchnu.
Neviem čo by si ešte mala pre to urobiť. Ten starší napríklad povie, že niekto v škole smrdí a hneď sa o tom rozprávame: ), že prečo a čo treba proti tomu robiť. Alebo príde, že sa chalani po tv sprejuju! Tak sa šíri osveta: )

baboobchod
28. feb 2018

Môj má tiež 10 a to isté, t.j. naháňanie, upozorňovanie, samého ho to ani nenapadne... ale teda ruky po WC si umýva automaticky, doma určite 😀 , dúfam, 🙏 že aj v škole

lavieenrose
28. feb 2018

:D po vas maminkach potom prebere stafetu nevesta :D niektory chlapi z toho nevyrastu

pininka
28. feb 2018

Chalpci su taki, ja mam doma dvoch a kazde sprchovanie predchadza debata ze naco. Moj muz sice drhne zuby kazdu chvilu, ale sprchuje sa tak kazdy druhy den, niekedy ani to. Darmo mu vravim,ze sice ma sviezi dych, ale ked sa ku mne prituli, tak ja idem do mdlob. A on sa z toho rehoce,no co chcem potom od deti. Je to s nimi ako s poriadkom, nemaju k tomu vztah.

deti95060810
28. feb 2018

moja jedna dcéra je na tom podobne....najväčší problém je spláchnuť záchod....Len dúfame, že z toho vyrastie....Aj sa hneváme , aj pokričíme....nič, slečna sa tvári že to ona nemusí....😨

netswan
28. feb 2018

Veď počkaj, zalúbi sa a z kupelne ho nedostaneš 😉

lavieenrose
28. feb 2018

@deti95060810 z vlastnej internatnej skusenosti viem ze ich to neprejde ani v 18 :D bohuzial obcas zabudli..ja si neviem predstavit zabudnut ved je to automaticke