Prosim vedeli by ste mi laicky vysvetlit co znamena 3 stupen? Dakujem
@bejbypd mame treti stupen a nevypisane nic
ja by som ho v skole neprijala bez vysvetlenia (tu ziadost o oslobodenie). musi tam byt napisane co moze a hlavne co nemoze ak sa jedna o ciastocne oslobodenie. ine ma dieta s ocnym oroblemom a ine oslobodenie dieta bez oblicky... takze spat k dr nech doplni
Lekár by mal vedieť ,že to tam má vypísať ,lebo ako má vedieť učiteľ alebo učiteľka telesnej výchovy ,čo dieťa môže a nemôže..
@bejbypd dcera ma vysoky stupen skoliozi (nosi korzet), obvodny lekar nam dal 4 ale potrebovala mat papier od odbornika. Najprv ma poslala pani doktorka pozhanat si tlacivo. Teraz toto, mna porazi uz z toho behania 🤦🏻♀️
Pri vysokom stupni skoliozy a ešte keď jej dal obvodný lekár na tlačivo stupeň štyri ,nepotrebujete odborníka . Platí oslobodenie od všeobecného lekára . Škola nemá zákonné právo vedieť zdravotný stav dieťaťa ,ak to vy sama nechcete . Trvajte si na tom..
@bejbypd dakujem za informaciu vobec sa tomu nerozumiem,
Nam tlacivo vydava iba obvodna lekarka, odborny pise iba odporucanie pre nu.
Veľmi rada . Tlačivo na oslobodenie z telesnej je jedno ,kde sa určujú stupne oslobodenia a podobne. Stačí od obvodného lekára,pediatra ,väčšinou na základe odporucenia odborníka,kde je dieťa liecene,vyšetrovana,ale toto škola skutočne vedieť nemusí . Takže ešte raz ak oslobodenie da pediater . Stačí .
@bejbypd presne toto tlacivo mi vratil ze musi byt od odborneho, v piatok ideme na skusku noveho korzetu tak opytam aj od ortopedicky, ma to nebavi sa natahovat 🤦🏻♀️
Naozaj sa nenechajte odpalkovat ..Pracujem na strednej škole na administrative a tieto tlačivá sú moja lahôdka ..takže k oslobodeniu z telesnej výchovy Vám stačí žiadosť zákonného zástupcu a toto potvrdené tlačivo ..nič viac . Držím Vám palce viem že je to o hubu vybavovať ..ale vy máte adekvátny naozajstný problém. Držte sa
Ak by ste ešte mali nejaký problém ,kľudne mi napíšte ,rada Vám poradím aj čo sa týka školských zákonov ..
@bejbypd 🙏🏻🙏🏻🙏🏻dakujem, dakujem , dakujem napisem vam ked si nebudem vediet rady. Vdaka za takych ludi ako ste vy 🙂
Moja dcéra je pol roka po operácii skoliozy v Škole jej dali tlačivo, ktoré som bola potvrdiť u ortopéda. Napísal tam diagnózu post operation a zaškrtol na tlačive 4.
Áno všetko by ste mali dostať v škole ,poprípade by to malo byť dohladatelne na stránke školy ..robí sa s tým veľké haló ,na jednu stranu v rámci byrokracie zo strany štátu ..a na druhej strane práve sme tento problém riešili na škole,nakoľko nás telocvikár sa vypytuje a prečo vysvetli mi dôvod na oslobodenie .danej žiacke som povedala ,že on skutočne nemá právo vedieť dôvod z celkového oslobodenia .a myslím si ,že nosenie korzetu je dostatočný dôvod vôbec niečo niekomu dokazovať . Verím,že ste vybavili a budete mať pokoj ,inak to považujem za sikanozne správanie daného vyucujuceho
Je to napísané na papieri ,ktorým sa oslobodzuje .znamená to oslobodenie z cvikov náročných vzhľadom na diagnózu ,môžu to byť behy ako 12 minútovky a trebars branneho cvičenia ..ak lekár dá tretí stupeň mal by vypísať ,čo všetko nie je dieťa schopné robiť vzhľadom na náročnosť .