AHojte, chcela by som poprosiť o názor. Plánujeme dcérku prihlásiť na osemročné gymnázium v Košiciach na Trebišovskej ulici. Prosím napíšte ak máte skúsenosti s touto školou alebo aj svoj názor na osemročné gymnázia. Ďakujem.
@eeffka fúúúha, dcéra tam chce ísť, ona sa rada učí a pripravuje do školy, nemá problém s učením a má rada keď je dobrý a prísny učiteľ, ale zároveń by chcela,aby v škole nebol nejaký veľký hluk a krik a decká, aby boli vyspelejšie a rozumnejšie a nie také pubertálne ako na základke ..... tak čo ty na to?
Aký sú tam učitelia -aj keď sú prísny tak sú v pohode? a čo decká ako sa tam prejavujú ? VĎaka.
Tak hluk, krik a pubertalne decka tam samozrejme ze budu. Co ocakavas, ze tvoje 10 rocne dieta pride medzi 16 rocnych vychovancov z anglickeho internatu, co s nou budu pri salke caju debatit o Sokratovi?
Je to normalny osemrocny gympel so vsetkym co k tomu patri. Az na to dcera ma hlavu, nech tam kludne ide, prachom tam nezapadne. Ale mysliet si, ze je to nejaky elitny klub pre vybrane deticky je scestne.
@ghaneska no ja som este nevidela skolu kde by nebol hluk a krik 🙂 a 11r decko je 11r ci uz na ZS alebo na gymku, toto sa budovou nezmeni, ved si tam zájdite obzriet si to. Nejde o to ci je ucitel dobry /zly/prisny ale ze maju iny pristup ako na ZS, aby nebola prekvapena nemilo.
ja som zazila X spoluziakov co na ZS boli jednickari a zrazu na gymnaziu v neznamom prostredi, kde si pre ucitela 1 z 1200, kde v podstate o tebe nikto nic nevie sa zrazu musis etablovat a nechapes preco zrazu toto nestaci.
Ja sobne som zazila ucitelov vynikajúcich, povedzme ze korektných ale aj doslova kravy, co prisli odbavili sa na nas a odisli, 17-18 som mykla plecom , odplula si 😀 a neriesila, 11r decko moze mat dost z "nespravodlivosti / krivdy"
+ este jedna dolezita vec ze ste si isty ze dcera pojde na VS po skonceni gymnazia? lebo gymnazista bez VS je v praxi nepouzitelny.
@stary_ujco Starý ujco nepreháňaj - nikto nečaká elitný klub, ty si nejaký extrémista alebo fakt starý ujco :D :D :D
VIem, že všade sú puberťáci. Ja sa pýtam na celkovú atmosféru školy. Sú školy, kde sa snažia držať deti aspoň v nejakom výchovnom prostredí a sú školy, kde si deti robia čo chcú a ich rodičia si to uhladzujú rôznymi "príspevkami" a sponzorskými darmi .... atď.atdˇ.
@ghaneska ahoj môžem sa spýtať ako to nakoniec dopadlo, tiež zvažujeme túto školu, ale teda dcéra je dosť citlivá povaha, ťažšie zapadá do kolektívu a preto ja váham aj keď učenie jej ide. Má 3x do týždňe šport, raz umelecký a raz anglinu a bojím sa že ne gymku bude zahrabaná v knihách a ja koníčky považujem za dosť dôležité 😉
@janage Ahoj, dcéra urobila výborne prijímačky, nemá problém s učením, ale tiež je takej citlivejšej povahy a sama mi povedala, že sa jej tam nepáčilo, zdalo sa jej to už príliš také neosobné a chladné prostredie .... jednoducho nenastúpila, zostala na ZŠ. Teda neviem ti povedať nič bližšie. A práve ja tiež uprednostnujem jej voľný čas, ktorý trávi tým čo ju baví.
@ghaneska ja som tam na gymnázium chodila ale na 4r ale zazila som malých ziakov a ,moj dojem je nasledovny:
vyborna vec kedze dieta je 8r na jednej skole, odpadne mu stres z prechodu ZS/gymnázium
ale!!! vyucuju tam stredoskolski ucitelia, ktori vacsinou nerobia rozdiel vo vyuke medzi 11r a 18r,
dieta musi byt dostatocne aj spolocensky vyspele, kedze sa on nikto specialne nestara, chod kde chces, rob co chces, ziadne dozory ako na ZS, skor dozor aby sa nepozabijali na chodbe a taktiez starsi ziaci sa s krpcami neparaju...
Zhrniem to asi tak ze to nie je pre citlive povahy.