Originálny darček pre pani učiteľku

malazuzana85
8. jún 2023

Ahojte,

máte nápad na originál darček pre pani učiteľky v škole/škôlke ???
Ja som nedávala nikdy také darčeky ako kvety.
Ale napr. som vyrobila tastičku a tam už vybrala nejaké veci do toho - napr. sprchový gél, sviečka, čaj, káva,... proste niečo čo poteší a nedáva to každý.
Máte nejaké ďalšie tipy ???

pribinak
8. jún 2023

@malazuzana85 neviem či je toto až taký originálny darček, ale ja odporúčam sa vyhnúť lapacom prachu

veverickav
8. jún 2023
veverickav
8. jún 2023
belllinka
8. jún 2023

@malazuzana85 sviečka, káva a čaj sú akože originálne darčeky? 😲 Ostaň pri tej káve a čaji, to učiteľka zužitkuje. Určite netúži po nejakých originálnych zbytočnostiach.

janinah
8. jún 2023

Keď syn odchádzal na 8 r gymko.tak som dávala triednej a p.druzinarke ručne maľované Šály zo sashe.viditelne sa im to páčilo.

ada309
8. jún 2023

Ja som sa chcela vyhnúť lapacom prachu, a kadejakym príveskom, kľúčenkam,hrnčekom,sošky...atď a tak som vybrala takúto bonbonieru v peknej drevenej krabičke ,na každej pralinke je nápis ďakujem...vygravirovane venovanie.. + dám určite kyticu alebo uvažujem aj nad peknou orchideou..

diaszoky
8. jún 2023

@malazuzana85 rovno kupte dovolenku k moru ja ked citam toto ze co ucitelke🤦‍♀️Kedysi sme dali kvietok zo zahradky podakovali sa a bolo.

malazuzana85
autor
8. jún 2023

Záhradku nemám, kvety by som musela kupovať. A keď vidím učiteľky s plno živými kvetmi, ktoré o týždeň vyhodia.... no neviem. Preto som kupovala skôr niečo čo vedia zúžitkovať. žiadne lapače prachu, perá a šálky, ktorých už aj tak majú podľa mňa plno...

macik166
8. jún 2023

@malazuzana85 med a medová sviečka

pribinak
8. jún 2023

@diaszoky načo take prehnane emócie? Však aj dnes mozes dať kvietok zo záhradky, nie je povinnosťou doniesť 30eurocu kyticu

beatrixx1525
8. jún 2023

Ako učiteľka som vždy bola vďačná za akúkoľvek pozornosť že si rodičia aj deti vážia našu prácu, nikdy som neriešila kto dal kto nedal ale úprimne, čaje, kávy, čokolády, sviečky, šálky sú tak strašne otrepané a ozaj keď len polovica triedy by niečo také doniesla to je 10 káv, 10 čajov, 10 šálok...každý rok dvakrát pretože aj na začiatku aj na konci roka, niektorí si dajú námahu aj pred vianocami. Mňa osobne najviac potešilo keď mi predškoláci na konci roka vlastnoručne napísali poďakovanie, nakreslili obrázok. To mám všetko odložené na pamiatku. Od jednej mamky a jej dieťaťa som dostala drevený vygravírovaný výrobok v súvislosti s mojimi záujmami, to bolo asi to naj čo som kedy dostala pretože si dali námahu spoznať ma. Mala som v triede chlapca s úžasnými rodičmi ktorí bývali na dedine, čo mali svoje domáce dopestované mi raz za čas darovali, hrozno, šťavy, sirupy...to bolo tiež maximálne pozorné a milé. V skratke, ak by som mala hovoriť sama za seba, nech sa žiadny rodič necíti že musí poslať po dieťati nejaký darček len preto že sa to patrí, ozaj ak pošlete čaj alebo kávu z nutnosti, budeme vďační ale naozaj to nemusí byť. Tá práca koniec koncov nie je o tom aby sme niečo dostávali. A ak viete že toho učiteľa vyslovene niečo poteší, dali ste si námahu trošku ho spoznať a máte medzi sebou dobrý vzťah, vtedy viete vybrať aj ten správny darček 🙂

klaridka
8. jún 2023
vkatush
8. jún 2023

@malazuzana85 ja som raz dostala 10 alebo 20 eurovú poukážku do jedného lepšieho podniku na papac a ďalšiu na obľúbenú kozmetiku, lebo si deti všimli, že často používam taký krém na ruky 😁 to celkom potešilo. A fľaša detského šampanského, ktoré sme potom spolu vypili 😂

Ľúbim moje deti, ale hrozne neznášam lapače prachu, kávu nepijem, čajov mám viac ako vypestujú v Indii, kvety a sladké sú pre mňa nono. Čo sa rodičom niekedy zdá originálne, máme doma po 5 kusov.

Ja som rada, že som s nimi, že spolu pokecáme, máme super vzťahy a darčeky mi vôbec netreba. Komunikácia s rodičmi počas roka ukáže oveľa viac ako darčeky

liv1
8. jún 2023

@ada309 to mas tiez lapac prachu

vulka
8. jún 2023

@malazuzana85 My sme kúpili pani učiteľke sadenicu okrasného stromu. Takú ojedinelú. Vieme, že ju to poteší.

rebrambora
8. jún 2023

Podla mna to, co si vymenovala je fajn. Zuzitkuje to. Napriklad to, co je hore na fotkach je podla mna zbytocnost. Rodicia snad necakaju, ze si take gyce niekto vylozi doma.
Na tvojom mieste by som kludne robila balicky dalej.

jana_eyre_2
8. jún 2023

Minulý rok som učiteľkám kúpila med z obchodu včelárov, podporila som predajcu a myslím že učiteľky ho určite zužitkovali.. tento rok ale kupujem len kvety..

lenka.25
8. jún 2023

Ženy nebláznite , dosť že sa učiteľky celý rok s našimi deckami jedujú v škole , ešte má potom chudera pozerať neviem koľko na váš "originálny" darček .
Jeden kvietok úplne stačí

vreckovka2
8. jún 2023

Mna vzdy najviac potesil obrazok od deti, pripadne kvet zo zahrady - ti co mali zahradu. A uprimne dakujem a objatie boli vzdy viac ako dary. Aj ked je to klise, je to tak. Aj deti som k tomu viedla. Mala som take, co si rodicia nemohli nic dovolit a potom sa hanbili prist do skoly, ze nemaju nic, alebo len kvet zo zahrady. Take od srdca, co som dostala - tielko v domneni, ze je to tricko. Vyberala a kupovala sama ziacka. A potom tradicne vietnamske jedlo, len tak. Ziadny koniec roka a podobne. Inak sladke som vzdy pootvarala ziakom, kavu nechala v zborovni, kvety v crepniku nechala v triede - starali sme sa o ne s detmi. Netreba to prehanat.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona20201309
8. jún 2023

@beatrixx1525 no vidíš, a ja hovorím, že šálok nikdy nie je dosť.... ved to je spotrebný materiál, bežné sa rozbiju, prasknu,....
Akurát súhlasím, že s kavami to je už dnes problém, keďže väčšina má kávovar a dnes už je oveľa väčší výber káv a každý má rád niečo iné,L. Niekedy bola topka Nescafe gold, alebo crema.... dnes už sa pijú úplne iné kávy.
Čokoláda určite nič nepokazí, ani ten kvietok. Ak ide 9 lúčenie sa, tak by som zvolila v kvetináči.

beatrixx1525
8. jún 2023

@simona20201309 nám sa šálky nejak nechcú rozbíjať 😂

ada309
8. jún 2023

@liv1 nemyslím si... pralinky zješ,obal vyhodis,hádam ho nebudeš opatrovať...
Podľa toho čo tú čítam od učiteliek, je naozaj najlepšie nedať nič... max ozaj vyrobiť doma niečo, ako píšu, toho si vážia najviac...no len ci,keď 20 detí prinesie 2x do roka vlastnorucny darcek,či to bude mať tú istú váhu neviem..

simona20201309
8. jún 2023

@ada309 lenže to sa nestane nikdy, aby doniesol každý a po druhé, darčeky väčšinou dávajú končiace ročníky (tzn. 1x za 4-5rokov...) Takže nie je to celkom pravda, že dostávajú KAZDY rok nepotrebné darčeky.
Bežný koniec školského roka (ak dieťa ešte nastúpi k tým istým p.uc.) úplne stačí kvietok a pripadne čokoláda, alebo len ten obrázok.

ada309
8. jún 2023

@simona20201309 jedna pani učiteľka to tu písala.. kuk príspevok vyššie
Ešte podotýkam, že moja je predškolská konci v ms a každý rok bola v inej triede a mali kazdy rok inú učiteľku preto sa mne môj darcek zdá adekvátny a plus teda nechám ju nakresliť obrázok pre p.ucitelky (písať ešte nevie)

zanka777
8. jún 2023

Ja plánujem kúpiť poukážky do kníhkupectva to určite poteší každú pani učiteľku 😊

liv1
8. jún 2023

@zanka777 to je najlepsi darcek si myslim

catherinah
8. jún 2023

@zanka777 v akej hodnote je tak primerane?
Podla mna toto je dobry napad, moze využiť aj inokedy.

michalkow
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
h2
8. jún 2023

@malazuzana85 Prosím, nie! Nie som síce učiteľka, ale žiadne sprchové gély, či sviečky! Ani hrnčeky, mydielka, šumivé bomby do kúpeľa a podobne. Úplne stačí kvietok a niečo, čo sa dá zjesť, či vypiť.