Dobry den, chcela by som poradit, ako postupovat v pripade, ked je dlhodoby problem s vyucbou cudzieho jazyka na ZS. Dcera je ziackou 4teho rocnika, ale to iste sme riesili minuly rok. Vyucujuca ma vraj zdravotne problemy a v podstate to prebieha tak, ze mesiac jazyk odpadava, pripadne maju zasupovanu hodinu nie s ucitelom, ktory vie s nimi pracovat s ucivom, na to maju pisomku, ked prebehne normalna hodina. Materialy na ucenie takmer ziadne, ucebnicu nemame.
@pribinak Urcite pojdeme za riaditelom, ci to prinesie uspech, uvidime. Skola nesie titul Grundschule, kedze prebieha rozsirena vyuka nemeckeho jazyka. V praxi to tento skolsky rok bolo tak, ze mali jednu jedinu hodinu nemciny a to ju maju mat 3x do tyzdna. Dostali sme jeden pracovny list a je hlasena pisomna praca pocas najblizsej hodiny. Deti z toho maju paniku a stres, kedze samy nevedia, co sa treba poriadne ucit a nejde sa podla ziadnej ucebnice, kedze ziadna nie je.
Išla by som na vedenie školy. Ak to nepomôže, len doučko
triedna uč nech sa vyjadrí , zrejme nepomôže smer riaditlena ale pisomna žiadost, ustna bude len pro forma
ak to nezaberie smer školská inšpekcia podnet
@lucia_b23 ak neuspejwte u riaditela stazujtensa u zruadivatela to je obec mesto vacsinou buduci rok su volby tak nech riesi
je jedno ci je PN a pod proste ak je to dlhodobe nech zabezpecia novu ucitelku staznosti pisomne treba
@lucia_b23 ako učiteľka ti píšem že najprv nájsť niekoľko rodičov ktorí s tým majú problém tiež,potom napísať sťažnosť / žiadosť o kvalifikované zastupovanie nakoľko učiteľka je často pn a ide o cudzí jazyk ktorý má byť rozšírený,podpisy čo najviac rodičov,zavolať triednej že to chcete dať riaditeľovi,urobiť kópiu a nech vám ju potom podpise,zriaďovateľ je mesto/obec, to by som neriešila zatiaľ,inšpekcia s pn nič neurobí, hľadať riešenie či by učiteľka nešla radšej na súvislú on a za ňu by sa na pár týždňov nenašla adekvátna nahrada
Ktovie či škola nepoberá niečo z fondov.
riaditeľ - oficialne a pisomne s podpismi rodičov. Ak bez odozvy, je aj rada školy, máte v nej zástupcov rodičov. Ked nič, tak zriaďovateľ.
U nás to isté, dcéryna učiteľka už 3 týždne chýba a na zastupovanej len robia cvičenia z PZ a ona im to ani nevysvetlí tak sa nič nenaučia.
Ahojte, ma na toto zmysel spisat podnet aj na Školsku inspekciu? Na zriadovatela podnet poslem. Riaditel to neriesi a pochybujem ze bude. Deti z toho predmetu nevedia nic, oducena je menej ako polovica hodin, len im posiela nejake papiere nech si ich vyplnia a potom pride do skoly a da pisomku a rozda znamky. Znamok ma dcera doteraz za tento stvrtrok uz 9. Oducenych hodin ani polovicu.
@lucia_b23 Na rodicku sa treba ozvat, ak nebude chciet triedna nic riesit, tak potom smer riaditelna. Najlepsie, ak sa spoja vsetci rodicia, ktorych sa to tyka.