Odpustenie školného

29. aug 2024

Prihlásila som sa na VŠ s tým že som posielala pred troma mesiacmi žiadosť o odpustenie školného. Nikto sa neozval tak som písala jednej pani čo to má na starosti a tá mi povedala, že to má na starosti iná. Tak som písala tej a tá mi neodpovedá. Tak som volala, na vrátnici nikto nedvíha, číslo na tu pani nemám. Tak som písala znova tej prvej a už ani tá sa neozýva. Som na nervy lebo už budú zápisy a ja neviem čo teraz?? Ísť tam osobne sa mi dá až keď bude zápis. Od podania žiadosti trvá 45 dní no toto už je 3 mesiace čo čakám na odpoveď a nič.

sweet20
29. aug 2024

Zavolaj na studijne.. ved maju tam t.c.

autor
29. aug 2024

@sweet20 ona má odkázala na tu druhu pani lenže ta ma iba email. A tá prvá už mi nedvíha mobil

patus_2
29. aug 2024

Tak jedine osobne. Kedy máš zápis? Nedá sa, aby si šla na otočku? Čo si pamätám, tak počas štúdia som veľakrát musela ísť iba na otočku niečo vybaviť, lebo cez email to išlo ťažko.

darijja
29. aug 2024

Zavolaj rektorovi alebo na nejake vyssie miesto. Povedz aka je situacia a nech si spravi poriadok na skole. Ved toto nie je normalne.
Ale zas druha vec je, ci nemaju prazdniny.

hipuska
29. aug 2024

Veď tento týždeň nerobí skoro nikto. Sú dovolenky. Čo viem, stredne školy u nás, su prvý týždeň v škole po prázdninách, to začínajú od pondelka. Veď zápis na VŠ byva dakedy v septembri nie? Skús po víkende volať.

simsalabim
29. aug 2024

Skusila by som sa obratit na veducho studijneho oddelenia.

henikap123
29. aug 2024

U nás na škole bolo napísané v smernici o poplatkoch že treba žiadosť poslať najneskôr do konca augusta, a rozhodovali o tom až v októbri a vtedy mi volali a riešila to pani zo študijného oddelenia. Raz som nieco potrebovala v auguste na mojej škole a nezodvihli mi. Pockala by som ešte týždeň alebo 2 týždne, kým začne skola.

autor
29. aug 2024

@henikap123 Aleja nemôžem čakať. Zápis mám o týždeň a ak nebudem mať papier nemôžem ani na zápis. A tá žiadosť je tam už možno aj 70dni. A oni majú že 45 dní pred zapisom

henikap123
29. aug 2024

Tento týždeň už ti nezodvihnu. Od pondelka by som volala. Ale keď tá čo to rieši nemá telefón alebo nejaký iný problém chod tam osobne v pondelok alebo utorok a vysvetlíš im problém. Ako ďaleko máš školu?

autor
29. aug 2024

@henikap123 200km lenže ja chodím do práce a dovolenku už nemam

anesim
29. aug 2024

To chces ist na denne al externe? Len ma to zaujima, lebo ak na denne ako sa to da stihnut ked pracujes a nemas dovolenku

autor
29. aug 2024

@anesim denne kombinovana

0silvia0
29. aug 2024

Ale tu to nevyriesis. 3 mesiace cakas na odpoved a teraz stresujes. Akoze neverim, ze za 3 mesiace si sa na vratnicu nedovolala. Toto si mala riesit skor, nie teraz cez prazdniny, ked su dovolenky

autor
29. aug 2024

@0silvia0 pani cez ktorú som to riešila povedala že to mám riešiť v auguste. Celý mesiac sa nikde neviem dovolať a ísť tam sa mi nedá..preto sa pýtam ako to mám ešte riesit

autor
29. aug 2024

@0silvia0 posielala som im žiadosť ešte niekedy v apríli povedala ok a na stránke je písané že rozhodujú po 45 dňoch. Prišlo mi prijatie a hneď som sa pýtala povedala až v auguste. August ubehol ide september a ja nič v ruke nemam

januska12323
29. aug 2024

Ísť osobne, nič lepšie sa nedá poradiť. Na zápis a vyučovanie dovolenku nájdeš tak aj na iné dôležité veci.

casavina
29. aug 2024

Odkiaľ si?

autor
29. aug 2024

@casavina Banská bystrica

casavina
29. aug 2024

A škola je kde? Asi by som šla osobne..

autor
29. aug 2024

@casavina v Bratislave ale ja sa tam cez týždeň nedostanem

0silvia0
29. aug 2024

No tak ti nic ine nezostava, kedze tam nevies ist, len zajtra skusat volat, v pondelok vyvolavat a informovat sa. Ze vratnik nezdviha? Tak to je divne.
Najdi si telefon na veduceho studijneho oddelenia, na tajomnika fakulty, na sekretariat dekana. Niekto z nich ti uz dvihne a nenechaj sa odbit. Tak by som postupovala ja.

henikap123
29. aug 2024

A to musíš mat rozhodnutie o odpustení školného na zápise? No keď ti nezodvihnu a ty nebudeš môcť ísť do BA tak by som si vytlačila žiadosť, kópie emailov že si im písala, hoc aj screenshot volaní, a ukázala na zapise, že sa snažíš už dlho to riešiť. Zápis riešia zamestnanci zo študijného oddelenia, takze tam ich určite osobne stretneš a určite nebudeš prvá ani posledná ktorá čaká na rozhodnutie.

Ale ako píšu vyššie, volaj, hlavne od pondelka každú hodinu 🙂 a volaj aj do iných kancelárii študijného oddelenia možno ti niekto povie či tá tvoja čo to má na starosti nemá náhodou dovolenku.

sopevka
29. aug 2024

Dnes je štátny sviatok, zbytočne voláš, na fakulte nik nie je. Je vysoko pravdepodobné, že ani zajtra ti nikto telefón nezdvihne. Podľa mňa veľa ľudí čerpalo tento týždeň dovolenku a je možné, že ani na budúci týždeň nikoho kompetentného nezastihneš. Škoda, že si ich neskúšala kontaktovať skôr. Skús nájsť smernicu rektora danej VŠ, tam môže byť uvedené ako a v akej výške sa poplatky uhrádzajú...V akých prípadoch môže byť školné odpustené..

autor
29. aug 2024

@sopevka to mam vsetko nastudovane a splnam ich. Na zapise musim mat papier podla ktoreho ma zapisu kedze tam uz chodia zo zaplatenym skolnim. Ak ma nezapisu skoncila som. Riesim to uz skoro mesiac a nic sa nepohlo

sopevka
29. aug 2024

No snáď už rektor (prípadne Rada rektorov) rozhodol o tvojej žiadosti, len ti zatiaľ nebolo toto rozhodnutie doručené. Zavolaj na študijné oddelenie, prípadne pošli email s urgenciou, že nakoľko sa blíži termín zápisu potrebuješ vedieť, ako bola tvoja žiadosť vybavená.

kaktusik007
1. sep 2024

a skolne si preco nezaplatila?
ja mam uz druhym rokom odpustene skolne (a to ide o platene externe studium), ale kedze zaplatit bolo treba minuly rok do datumu zapisu a tento rok do 15.08, tak som to proste uhradila. A v piatok poobede som nasla v systeme zaevidovany preplatok, rozhodnutie o odpusteni skolneho mi asi pride v najblizsich dnoch. Peniaze ocakavam naspat az niekedy v oktobri.

proste ked mam termin na zaplatenie skolneho tak ho zaplatim. Predsa sa nenecham vyhodit zo skoly pre takuto kravinu. A ked je termin na podanie ziadosti o odpustenie skolneho tak si tu ziadost, ak splnam podmienky, podam. A skola bude u mna evidovat preplatok, ktory neskor vrati.

Nerozumiem kde je problem.

to, ze ty si myslis ze mas narok na odpustenie skolneho, aj ked splnas podmienky, neznamena, ze nie si povinna najprv to skolne zaplatit. Odpustene ho automaticky nemas, musi o tom rozhodnut rektor.