Odporučte školu pre syna, kde mu poskytnú asistentku

beika1410
3. mar 2021

Dobry viete mi prosim mamičky odporučiť mam syna ktory ma diagnózu nesústredenosť a chcela by som ho preložiť na inu skolu kde majú moznost dat synovi asistentku lebo na nasej skole taka moznost nieje

anjelicek26
3. mar 2021

@beika1410 Nepoznam skolu, ktora by dala asistenta na nesustredenost, tam treba ine diagnozy. Zistovala si vobec, ake su tam podmienky? Syn ma poruchu kratkodobej pamate, to mas v podstate toto iste, nedokaze sa sustredit, vsetko odputa jeho pozornost, o tom, kolko keca mimo temy (a aj k teme) zo susedom s ktorym sedi ani nehovorim... nastastie je v skole, kde je menej deti (je ich len 19 v triede) a ucitelka si ho stiha odsledovat a upozornuje ho, co ma robit. Neberie ho nastastie negativne, dlhodobu pamat ma vybornu, rad sa uci, len proste neudrzi pozornost... pise mi ulohy, zadania, co ma mlady doniest rovno do whatsapp (aj ked to nakaze aj jemu, co v drvivej vacsine zabudne), takze mame take "dvojite dno" povinnosti, on nevie, ze mi to ucitelka posle aj tak. Skus pohladat skolu s individualnym pristupom.

anesim
3. mar 2021

Na skole je vela deti, kt maju napisane,ze asistenta potrebuju. Ale nedostanu na vsrtkych peniaze, Tak asistentka chodi napr k dietatu 5 x do tyzdna , co samozrejme nestaci, pretoze 5 x ide zase k inemu dietatu. Cize skola chce napr 5 asist, ale ma jedneho aj to len na par hodin k danemu dietatu.
Najlepsie je hladat skolu, kde je malo deti v triede, aby sa mal cas ucitel venovat. Tam kde je v triede 24 deti, par integrovanych + dalsich 5 s individualnym pristupom, tak sa ucitel moze aj rozkrajat.

benit
3. mar 2021

Nakolko % mu poradna odporucila asistenta? To je dost dolezita informacia. My mame na skole v6se 700 deti a 6 asistentov. Narok maju len tie najtazsie pripady. Aspergeri ich vytazili dost, nikto dalsi nema sancu, ak tak nahodinku dve tyzdenne. Ja mam v triede 2 ziacky, ktore idu podla osnov ineho rocnika, 6 integrovanych aj s tazkymi kombinovanymi poruchami. Makam sama bez asistenta. Myslis, ze niekto na poruchu pozornosti dostane asistenta na 100%?

tortelinka
3. mar 2021

@beika1410 a v ktorom meste? Určite školu, kde je menej detí

beika1410
autor
3. mar 2021

@anjelicek26 ved práveže zato ho chcem preložiť lebo my mame problem ze sa nevie sústrediť domáce si nepoznaci furt musim volať mamičkám a za to ze nema domáce jasne ze dávajú poznámky aj za to ze vyrusuje nerobi to co ma.mu daju poznámky asistentku mu nedajú lebo oni nemaju .

beika1410
autor
3. mar 2021

@tortelinka ķošice

beika1410
autor
3. mar 2021

@benit neviem na kolko percent ma len ma.napísané v správe od psychiatricky ze potrebuje asistenkuu na akej skole ucite?

benit
3. mar 2021

@beika1410 na beznej zakladke. Deti by mali ma v sprave z poradne urcene kolko % mu priznali, podla zavaznosti poruchy. Neviem ci sa najde skola, ktora ma len tak volneho asistenta. Mozno by sa mala vasa skola zapojit doprojektu a ziadat adistrnta. Teraz by mali byt vypisane nove projekty k dalsiemu skolskemu roku. Neviem ako funguje skola, ale my davame na edupage ulohy, dohodnut sa s ucitelkou. Ak je dieta integrovane a nema asistenta dat to do ivvp. Do ivvp sa da doplnit vela veci podla podmienok skoly, potrieb dietata a poziadaviek rodica. Ja to beriem ako otvoreny dokument a dopisujem aj v priebehu roka, ak nieco dieta potrebuje. Mam 6 integracov a kazdy potrebuje nievo ine. Samozrejme gro treba dodrziavat u vsetkych.

pupava36
11. sep 2022

Ked chcete asistenta musite mat papiere s centra pedagogicko psychologickeho poradenstva a prevencie kde zhodnotia stav vasho dietata a mozu vam dat ziadost na asistenta kde oni zhodnotia na kolko percent ho potrebuje. Napr. moja dcera ma 100% ucast asistenta na vsetkych hodinach a aj asistenta dostala ale sme sa dohodli ze ho bude mat len na hlavnych predmetov, citanie, matika, anj,...zatial co bola v skole tych 5 dni ju pani ucitelka chvalila ze sa jej zatial velmi dari s pomocou asistentky. Asistent sa ziada vzdy v aprili na zaklade diagnozy posiela sa to na ministerstvo skolstva, posiela to riaditel skoly, cize na tento rok uz asistenta nedostanete ak by ste aj mala vyjadrenie s tohto centra. Asistenta neplati skola. Tohto asistenta vam kludne daju aj na skole ktoru dieta navstevuje ale musite si o neho zaziadat. Moja dcera je aj integrovana aj dostala asistentku.