Odmeňujete deti za vysvedčenie?

polodrahokam
13. jún 2015

Ahojte, blíži sa koniec školského roka, tak by som sa chcela opýtať, či deti odmeňujete za vysvedčenie. Syn sa predtým oveľa horšie učil /boli rodinné/ problémy/, teraz vo vyšších ročníkoch sa o hodne zlepšil. Som s dvojičkami na rodičovskej, tak sa aj jemu snažím v učení venovať. Zrejme bude vyznamenaný. Je to aj jeho úsilie. Ako odmeňujete deti za pekné vysvedčenie?

erickatt
13. jún 2015

Spolocny obed v restike a knihu. Teda synovi. Dcera uz odmieta. Ale vzdy za vysvecko dostal knihu. Tento rok aj za monitor.

hennyinnsbruck
13. jún 2015

Ja sice nemam deti ale nas rodicia odmenovali 😀 za kazdu jednotku 10sk sme dostali to bolo teso. Ak sa dozijem deti budem to urcite robit . Podla mna je to fajn ako motivacia do dalsieho roka...a ak sa tak velmi zlepsil v skole,preco neodmenit? 😉

pribinak
13. jún 2015

Ja mam dieta este male, ale ja som odmenu od našich vždy dostávala, aj ked som sa učila sama pre seba, naši moju snahu vždy ocenili
Určite mu nieco kúp, nemusí to byt nový bicykel, ocen jeho snahu a lepšie výsledky

erickatt
13. jún 2015

No a este ja som nedostala nikdy nic. Len vynadane. Sice som bola 3 karka ale aj tak.😞 . na strednej ked som mala uz len 1 a 2 som mala komentar. No tych 2 mohlo byt menej. Syn je sikovny , pochvalim. A dcera? Tento rok mas len styri 4? Pochvalim ...

janickacrazy
13. jún 2015

@polodrahokam My sme za vysvečko vždy dostali peniaze od rodičov a dačo aj od starých rodičov, no učili sme sa výborne so sestrou. Moj syn je už deviatak a v posledných 2 rokoch sa dosť pohoršil, takže asi nič nedostane, lebo je tak trochu lenivý a učiť sa mu veľmi nechce. Keby som ho nenútila, tak sa neučí vobec. Ked bol mladší, tak sa učil lepšie tak aj odmeny boli. Teraz možno tak čokoládu dostane, aká snaha, taká odmena.

cairka
13. jún 2015

Pôjdeme na zmrzlinový pohár, abo obed, čo si vyberie + kniha.

esterba
13. jún 2015

@polodrahokam tak toto teda neviem, co raz budem robit. Ak by dieta ucenie vnimalo ako namahu, tak asi tou knihou by som ocenila, ale zas ak by malo trebars aj same jednotky, ale nebralo by to, akoze si muselo zamakat, tak by som radsej ocenovala napriklad nejaky sportovy alebo umelecky zazitok hocikedy pocas roka.

bonaqa2013
13. jún 2015

deti - dievčatá na ZŠ knihu. Syn je už na VŠ - takže nič, keď chodil na gymn. tak peniaze - šetrí si.

lilimoni
13. jún 2015

Moja mala strasne tuzi po skreckovi, tak za to, ze v skole na nu su same chvali jej ho kupime 🙂 urcite aj tvoj tuzi po niecom, nemusi byt drahe 😀 mozno len navsteva aquaparku s najlepsim kamaratom mu spravi obrovsku radost. Odmena za snahu je na mieste a vyborna motivacia aby aj buduci rok mal pekne znamky 😀

sue
13. jún 2015

Knižku+album na mince čo zbiera 😊 a samozrejme obed aký si vyberie 😊

kasyra
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
horana
13. jún 2015

Pri prilezitosti vysvedcka nie, lebo velke dary povazujem za nevhodne, nakolko sa ucia pre seba a nie pre dary (vnutorna motivacia), male zase zatieni to ze pre obe moje deti je zaciatok prazdnin samotny nakolko silny moment, ze nejaku drobnost uplne zatieni, su uplne vo vytrzeni z volna a to samo o sebe je najkrajsim darcekom. Nemam sancu to cimkovlek prekonat a pripadny darcek by bol len take ze dobre daj, ale hlave PRAZDNINYYYYYY 😀 Zaroven zvykneme hned zaciatkom prazdnin ist na dovolenku, takze dvojnasobne tesenie, lebo tam vedia ze si aj doprajeme viac nez bezne.
Cestou zo skoly posledny den sa samozrjeme zastavime na zmrzke, ale to je normalne, neberieme to ako nieco extra. Knizky davame detom priebezne, napr. tento rok uz si sami vybrali a aj dostali co chcu citat na dolenke a maju to dokonca uz nabelene v ruksacikoch (ano, v takomto predstihu 😀 ).

mawka
13. jún 2015

vzdy som dostavala knihu s bratom, slo sa na zmrzku alebo do cukrosky. moj syn dostava co potrebuje aktualne. tento rok ma novy bicykel, tak za vysvedcenie dostane drziak na flasu, flasu a helmu 🙂 spojime prijemne s uzitocnym. knihy dostava k vianociam alebo narodkam, pretoze to su drahe encyklopedie a chodi pravidelne do kniznice. a este mu zhanam dosky na velke vykresy a stetce /to akoze od starych rodicov/ kedze miluje malovat a ma vysledky, aj mu vystavuju diela. takze take 2v1. no a nasi vzdy vnucatam urobia po vysvedceni opekacku velku - take ako ukoncenie skoly, oddych, zaciatok prazdnin.

vroni
13. jún 2015

my skor "oslavime" koniec roka, ideme sa niekde najest + knihu, aby mala cez prazdniny co citat 😉

matafen
13. jún 2015

Ja mam prvacku a vzdy po nejakom vyznamnom vykone ju odmenim darcekom, aky si vyberie - a vyberie si vzdy barbinu alebo monsterku - z toho sa zatial tesi najviac 🙂 Ako nie za 30-40€, ale vzdy vyzistim aktualne akcie a dam jej do uzsieho vyberu take cenovo prijatelne, da sa niekedy az so 70% zlavou kupit, teraz manzel v Tescu nasiel barbiny z rozpravky Barbie a kuzelne dvierka po 4,40€!!! Tak hned zobral 2 - jednu dostane za postupove skusky z klavira na ZUS a druhu za vysvedcenie. Jedlo ako odmena v jej pripade nehrozi, to by bolo skor za trest 😀 Od babky dostane asi knihu, ona je byvaly pedagog 🙂 My knihy takmer nekupujeme, mame kniznicu pri dome. Myslim, ze syn oceni, ked ocenis jeho snahu, najma ked sa tak zlepsil. Ved to nemusi byt draha odmena 🙂

janinah
13. jún 2015

u nás to býva zážitok-výlet,kino,cukráreň,ak aj darček,tak maličkosť

tomiholjubavi
13. jún 2015

@hennyinnsbruck tiez nemam deti, ale aj nas rodicia odmenovali 🙂 ak sme mali same 1tky, vzdy sme dostali darcek podla vlastneho vyberu. Doteraz si pamatam, ako som v 8micke dostala jedoriadkove kolieskove korcule a aku som mala strasne veliku radost. 😀
teraz to znie ako banalita, ale vtedy to bola hitovka 🙂 a v 9tke som dostala mobil...(musela som si ho zasluzit jednotkami a mala som uz 15. a teraz ho maju skolkari 😀 )

alaguema
13. jún 2015

@polodrahokam Nie. Za známky odmeny nepraktizujeme. Motivujeme počas celého školského roka pochvalami - som na teba hrdá rozžiari očká ako reflektory 🙂 Darčeky dostávajú k sviatkom a aj priebežne bez nejakého špeci dôvodu, ak si niečo veľmi želajú, do reštaurácie chodíme často, tiež rôzne atrakcie, alebo za kultúrou, takže nevidím dôvod na špeciálnu návštevu podobného zariadenia len kvôli vysvečku. A funguje to asi dobre, lebo dvojka zatiaľ nebola 🙂 Navyše máme jasno v tom, že to robia pre seba, pre svoju budúcnosť.

kadri
13. jún 2015

ano, za vysvedcenie je vzdy kniha 🙂 a kedze mame knihomolov, je to odmena 😎 a ideme na zmrzlinu

malabiba
13. jún 2015

@polodrahokam neodmeňujeme a od druhej triedy ZŠ, kedy dostali drobnosti - sladkosti, hračku, sme to nerobili, deti to ani nečakajú, vedia prečo sa učia...ako povie môj syn:"je to môj projekt" 🙂....darčeky len na sviatky a na Vianoce - a aj tam je to len o vzrušení z prekvapenia....čo potrebujú, chcú nakupujeme priebežne

nikawero12
13. jún 2015

@polodrahokam u nás bolo kedysi zaužívané, že po vysvedčení sme išli na zmrzlinu a najbližší víkend na nejaký rodinný výlet - a zvyčajne si deti vybrali, kde chcú ísť. Nebola to odmena priamo za vysvedčenie, ale radosť z toho, že začínajú prázdniny 🙂

monhla
13. jún 2015

My sme doma vždy dostali horalu alebo pod. Naši stále opakovali, že sa učíme s bratom pre seba a nie pre nich. To isté na strednej, hoci už sme neboli čistý jednotkári. Dokonca na vysokej som dostala za každú skúšku horalku čo kávenku 😀 /bolo to milé gesto od rodičov/
Za štátnice s červeným diplomom som dostala veľkú čokoládu Študenskú pečať. /kamoška ledvy preliezla a dostala nové auto/

Moje zatiaľ vysvečká nenosia, no neterky dostanú čokoládku. Snaha sa ocení - dostanú všetky rovnako a je jedno aké je vysvečko. Ide o pozornosť. Tak to bude aj s mojimi babami.

yukki
13. jún 2015

Jasné! Za odmenu hneď na druhý deň nastupujú do tábora 😝 ... Ale boli aj pred rokom, a straaaaaaaašne chcú. Tak je dobre 😵 . To si dávam ja za vysvedčenie tiež odmenu, ich tábor.

sheila72
13. jún 2015

Za vysvedčenie sme boli aj my ako malí odmeňovaní. Tým myslím nejakú čokoládu, nie videohru. Odmenu za známky ako také neuznávam, ako keď niekto dostal napr.5 sk za jednotku. Dieťa má vedieť, že sa učí pre seba.

vulka
13. jún 2015

U nás to tento rok bude trixˇko a doma asi nanuková torta a samozrejme veľa pochvál od všetkých blízkych príbuzných.