Prosím viete mi niekto poradiť, dať info ohľadne druhého cudzieho jazyka na druhom stupni zš. Od ktorej triedy je povinny? Začali sme druhý stupeň a už sme dostali aj angličtinu a nemčinu. Ďakujem za každé info.
@cervenadiana 2. CJ nie je povinný na Zs.
Moja je 5 tacka a ma len AJ
Ziaci si môžu zvolit v 7.roc. ucit sa 2.cudzi jazyk.. nemusia
@kika831 od tretej triedy? To sa mi nezdá. Čo som si zisťovala na iných školách piataci ešte žiadny druhý jazyk nemajú. Čo som sa dočítala je že od 6tej triedy by mal byť druhý jazyk ale aj to viditeľný. Len neviem či to prešlo. Napríklad známa v nitre dostala druhý jazyk až teraz od siedmej triedy a mali ho volitelny... Na okolitých školách piataci tiez nemaju ešte druhý jazyk. Ja fakt neviem teda co je?
@cervenadiana asi má vaša škola takú profiláciu. Nepreštudovala si si učebný plán školy?
@cervenadiana od 7 rocnika
@cervenadiana moja dcéra je piatacka a ma len angličtinu
@hettinka nie ,dostanem sa k planom az buduci tyzden.
Nás je siestak a od tohto roku má aj nemčinu, ale s Aj začínali až ako tretiaci
@miri.b anglictinu mame tiez od prveho stupna. Ale druhý jazyk v piatom ročníku som nečakala...
@cervenadiana u nás v škole to vlani menili, povinná angličtina od prvej a od siedmej zmenili, že buď druhý jazyk alebo technické práce.
@cervenadiana nie plány, ale školský vzdelávací program, su tam rozpísané predmety, dotácie hodín v jednotlivých ročníkoch a mali by to mat na stránke školy.
@hettinka skúsim pozrieť
Moja je v 5.roc.a ma uz aj nemcinu. Anj ma od 1.roc.
Niektore skoly maju posilnene cudzie jazyky, my mame od 5. Roc nj tiez,1. Stupen mal zas o 1h naviac anj ako ine zs, ine skoly od 7
Roc .
Nasa skola v BA, od 1. ročníka AJ a od 5. ročníka NJ
Moja dcéra je teraz tretiačka, a už tento rok začali učiť anglický jazyk.
@cervenadiana Na našej škole je Aj od 1.roc.a ďalší cudzí jazyk od 7.roc. Výber je NJ a ruština, tech.prace nie sú k výberu. Napr.v piatom roč. mala dcéra o 1hod. angličtiny navyše oproti iným školám ale nemali občiansku. Ú vás mohli pridať druhý jazyk namiesto napr.obcianskej.
moje je 7 macka a teraz maju uz aj nemcinu lebo iny jazyk nebol na vyber a samozrejme anglictinu od 3.rocnika .Pribudli im dalsie predmety no je toho celkom dost.Chcela rustinu ale nemaju ucitela.Skoda
@cervenadiana čo by som za to dala, aby mal už 2 jazyky čo Ti na tom vadi?u nás pribudne NJ v 7 ročníku každá škola to má ináč my zase máme AJ 4x týždenne v 6 triede kamoskin syn iba 3x
@cervenadiana od 7 triedy je druhý jazyk povinný iba si môžeš vybrať z viacerých, ak je moznost
@cervenadiana 1.jazyk je povinný od 3.roc., 2. jazyk od 7.
Ak má škola vo svojom programe zvýšenú dotáciu na jazyky, začína s jazykmi skôr, alebo v ročníku je viac hodín cudzieho jazyka.
@eliska13 ako mne osobne by to nevadilo, lenže máme nejaké diagnózy a preto.
@ivana11155 v 5.roc. sa občianska už 5 rokov neučí. ☺️
Druhy jazyk je volitelny od 7.roc. Povinny urcite nie je pausalne, skor je to o tom, ci skola ponuka iny povinne volitelny predmet ako alternativu. Napr. skola, kde chodia moje deti mala kedysi matematicke triedy a tak ako povinne volitelny ma aj matematicke cvicenia. Moji chalani si dali namiesto druheho jazyka to. Uroven vyucby jazyka je taka slaba, ze by to bola strata casu.
@cervenadiana aha, neboj veď vieš ako to je s jazykmi čo som pozerala knihu 5 strán sa učia ako sa voláš, kde bývaš😉
@cervenadiana podla noveho by mal byt druhy jazyk povinny od 3. triedy.