Obrázkový slovník v nemeckom jazyku

arasidka123
29. sep 2019

Ahojte 🙂 chcela by som deťom kúpiť Nemecku knihu,teda skôr taký slovník obrázkový alebo teda niečo pre deti,nech sa môžu pomaly učiť aj nemčinu,keďže angličtinu majú v škole. Vedeli by ste mi nejakú odporučiť?

eva233
29. sep 2019

@arasidka123 Koľko majú deti rokov? Ak sú to prvostupniari veľmi by som im druhým jazykom neplietla. žiaci na prvom stupni sa v prvom rade majú naučiť systému učenia a príprave do školy až potom sa učiť cudzí jazyk. Ak však vidíte, že majú v sebe potenciál na jazyky a nebude to pre nich len ďalšia vec navyše, určite by som siahla skôr po nejakých CD/DVD s príbehmi, rozprávkami, pesničkami...prípadne kombinácia obrázkovej knihy s CD/DVD. Učiť sa len slová separátne v rámci nejakého slovníka nemá taký efekt ako keď deti počujú hovorenú a hlavne súvislú reč. Ak jazyk počujú a ešte k tomu ide o súvislé vety určite sa naučia viac. Ak môžem odporučiť tak napr Klasické rozprávky v slovenčine a nemčine (kniha s fonetickým prepisom + CD alebo Sing mit CD s nemeckými pesničkami,so slovníkom, prekladom aj notami. Veľ šťastia pri výbere 🙂

arasidka123
autor
29. sep 2019

@eva233 deti sú prváci..to skôr svokra navrhla že by im dala ako darček na Vianoce a mňa poprosila aby som niečo vybrala..žije totiž v Rakúsku aj moja sestra s deťmi takže nemčina sa im zíde...

lula313
29. sep 2019

@arasidka123 deti sú ako špongie, čím sú mladšie, tým by som skôr začala s cudzim jazykom, hlavne keď budú aj v nemecky hovoriacom prostredi. Muž strávil par dni v roku počas prázdnin v Maďarsku, keď bol maly a dodnes maďarčinu ovláda, aj keď sa ju cielenejšie nikdy neučil..

eva233
30. sep 2019

@arasidka123 tak to je iná vec ak to máte v rodine 😉 Podľa mňa by im najviac prospeli prázdniny v Rakúsku ako bolo spomínané vyššie ...ale ak hľadáš knižku určite by som išla do niečoho k čomu je cd/dvd 😉

trenerko2
30. sep 2019

Ahoj,tu by som navrhla "Kuzelne citanie",tiez poskulujem po tej nemcine.Prajem pekny den

sovica
30. sep 2019

Dobrá bola kniha Rozprávková nemčina. Klasické rozprávky v "jednoduchšom šate", na jednej strane v nemčine, na druhej v slovenčine, pri každej rozprávke nové slovíčka + fonetika:
https://www.martinus.sk/?uItem=35543
alebo Klasické rozprávky v slovenčine a v nemčine, tá je aj s CD-čkom, ale táto moje deti nezaujala. Možno preto, lebo ju dostali neskôr a tú základnú nemčinu už ovládali:
https://www.martinus.sk/?uItem=36820
V každom prípade, najviac sa naučia s rovesníkmi, ak budú s nimi nútení rozprávať po nemecky alebo ak nemajú takú možnosť, tak pozerať rozprávky v nemčine. Možno niečo, čo poznajú v slovenčine, ale pustiť im to v nemčine. Súvislosti im "docvaknú". Skôr sa tá nemčina na nich "nalepí".
Alebo si na youtube zadajte: Deutsch für Kinder, Deutsch für Kinder als Fremdsprache a vyhodí Vám tam plno videí na učenie, ktoré sú pre deti zaujímavé.

arasidka123
autor
30. sep 2019

Ďakujem pekne 🙂