Dobré ránko. Chcela by som tu od Vás poradiť, čo dávate v zime pod nohavice deťom do školy. V škôlke to bolo jednoduché, keďže mali deti vlastnú skrinku a tam si dali veci, ale v šatni v skole majú tak max. Háčik na dieťa. Nechcem jej dať pod rifle pančuchy lebo majú v triede teplo ale zas na legíny jej dať hrubšie nohavice tiež nie, lebo poznám si dieťa a viem, že si ich von nedá. Ďakujem za vaše tipy ako deti obliekate do školy( spodná časť). Pekný zvyšok víkendu.
Saty leginy alebo nohavice a k tomu softshellove nohavice, tie si oblecie podla pocasia, ked je chladno, mokro, maju skvele vychovavatelky, podla pocasia ich instruuju, v zime ma v skrinke oteplovacky a rukavice
Termo legíny, na nohy ma čižmy a dlhšiu bundu, ono zas deti sa hýbu, takže taka veľká zima nie je a keď bola že ozaj zima teploty par čísel pod nulou, tak na legíny teplejšie nohavice a tie si v škole vyzliekla a uložila na lavičku pod bundu al zavesila vedľa bundy
Ono, este taka poznamka, pokial ho do a zo skoly vozite a zo skoly nemaju naplanovany nejaky vylet, ci vychadzku, tak az tak hrubo sa obliekat nemusi...
@hegrik obliekam ho do triedy bezne - teple nohavice + tricko a pod nim tielko. V taske ma vestu/sveter ako sa teraz super vetra koli korone. Na sebe ma zateplene nohavice (soft shellove bez trakov) + bundu ktoru ma na vesiaku a da ich na seba ked idu vonku. Prislo mi to najjednoduchsie a najlacnejsie riesenie.
Dávam jej rifle alebo legíny a pod to silonky. Nikdy jej teplo nebolo ,školu majú v historickej budove.
Podsite nohavice/rifle. Staci ked su podsite tenkou vrtstvou trickoviny a je to rozdiel. Dcera ked velmi mrzne, si da pod nohavice leginy. Ale do skoly nikdy. Tam sa uz jednoducho neprezliekaju a nepohodlie z tepla by bolo vyssie ako kratky pocit zimy po ceste z/do skolu.
@paciko9 to som pisala, ze neviem, ci by sa obliekla v skolke to bolo ine, mali si kde dat veci ale oni maju taku satnu ako za minuleho rezimu v klietke s dvomi lavicami a moja je sisina, viem, ze ked je s kamaratkami tak na nic nemysli
@dadis dakujem to iste si myslim aj ja, len ma strasne zaujimalo ako obliekjau deti ine matky, dakujem
Ja si pamatam, ze do skoly sme to malu 15 minut pesi a pancuchy pod gate sme nosili ozaj len ked bolo -15/-20. A to som si v skole na wc vyzliekla, lebo dnu som sa varila a dala do batoha. Inak len normalne rifle. Tu chvilu dieta vydrzi. Ale ak mas zmrzlinu, zateplene leginy a na to mozes dat softshelove a v satny vyzlecie a da do batoha. Pripadne jej daj vrecusko, ktore zavesi na hacik a do neho.
@hegrik na vrch tielko a tričko. Na spodok rifle alebo zateplené legíny. Dávala som vyššie čižmy a dlhú bundu tak po kolená. Keď bolo chladnejšie tak som dala podkolienky. Tak jej nebolo v triede teplo a tým, že mala dlhú bundu a vysoké čižmy tak to vydržala aj vonku. Ú nás v škole tiež nemajú skrinky len vešiak a nie je čas na výmenu oblečenia.
Klasika rifle a podkolienky, cesta do školy trvala 5 minút pešo, ani nestihlo byť chladno. V šatni vo vrecúšku mala nepremokavé nohavice a tie si obliekla na rifle, keď išli von z družiny na dlhšie a bola jej zima.
pre dievca: ak ma saty/suknu tak pancuchy a dospelacke stucne, ktore siahaju az k rozkroku- lahko sa stiahnu a zmotaju do tasky. ak nohavice a je chladnejsie ako -5 tak ma softshell nohavice, ktore si v skole vyzlecie. chlapec: pri -5 a viac na gate softshell nohavice. nikdy nechcel pancuchy. deti /9r, 11r/chodia domov busom a cestuju cca 40min. maju kvalitne outdoor oblecenie+ vlnene ponozky, na inom obleceni mi nezalezi.
ahoj, ja sama sa obliekam tak, že v zime nosím 99% času šaty, pretože si na seba navrstvím hrubšie silónky a na to pančuchy a keď som dlhšie vnútri, pančuchy si vyzlečiem na wc. Je to rýchle a praktické, vnútri mi nie je teplo, vonku mi nie je zima a zhodenie / nahodemie vrstvy mi trvá minútu a nemusím sa kvôli tomu vyzliekať do spodného prádla. Robím to tak asi 4 roky a je to tisíckrát lepšie, ako nosiť v zime nohavice. Navyše pančuchy sú malé, zmestia sa mi všade, aj do vrecka na kabáte, ak nemám inde miesto.