Oblečenie do školy v zime

hegrik
14. nov 2021

Dobré ránko. Chcela by som tu od Vás poradiť, čo dávate v zime pod nohavice deťom do školy. V škôlke to bolo jednoduché, keďže mali deti vlastnú skrinku a tam si dali veci, ale v šatni v skole majú tak max. Háčik na dieťa. Nechcem jej dať pod rifle pančuchy lebo majú v triede teplo ale zas na legíny jej dať hrubšie nohavice tiež nie, lebo poznám si dieťa a viem, že si ich von nedá. Ďakujem za vaše tipy ako deti obliekate do školy( spodná časť). Pekný zvyšok víkendu.

mauduska
14. nov 2021

ahoj, ja sama sa obliekam tak, že v zime nosím 99% času šaty, pretože si na seba navrstvím hrubšie silónky a na to pančuchy a keď som dlhšie vnútri, pančuchy si vyzlečiem na wc. Je to rýchle a praktické, vnútri mi nie je teplo, vonku mi nie je zima a zhodenie / nahodemie vrstvy mi trvá minútu a nemusím sa kvôli tomu vyzliekať do spodného prádla. Robím to tak asi 4 roky a je to tisíckrát lepšie, ako nosiť v zime nohavice. Navyše pančuchy sú malé, zmestia sa mi všade, aj do vrecka na kabáte, ak nemám inde miesto.

danieli
14. nov 2021

Saty leginy alebo nohavice a k tomu softshellove nohavice, tie si oblecie podla pocasia, ked je chladno, mokro, maju skvele vychovavatelky, podla pocasia ich instruuju, v zime ma v skrinke oteplovacky a rukavice

hegrik
autor
14. nov 2021

@danieli v škole majú skrinky?

paciko9
14. nov 2021

@hegrik a co tak aby si nohavice vyzliekla a nechala leginy. 😉

palicka
14. nov 2021

@hegrik jasne, myslím, že už vo väčšine škôl. My smw vždy dávala vrstvu so triedy a na to jedny softshell alebo iné zateplené. Stiahol, dal do skrinky s bundou a fungoval

sense
14. nov 2021

Termo legíny, na nohy ma čižmy a dlhšiu bundu, ono zas deti sa hýbu, takže taka veľká zima nie je a keď bola že ozaj zima teploty par čísel pod nulou, tak na legíny teplejšie nohavice a tie si v škole vyzliekla a uložila na lavičku pod bundu al zavesila vedľa bundy

lopka1313
14. nov 2021

Ono, este taka poznamka, pokial ho do a zo skoly vozite a zo skoly nemaju naplanovany nejaky vylet, ci vychadzku, tak az tak hrubo sa obliekat nemusi...

kittykat22
14. nov 2021

@hegrik obliekam ho do triedy bezne - teple nohavice + tricko a pod nim tielko. V taske ma vestu/sveter ako sa teraz super vetra koli korone. Na sebe ma zateplene nohavice (soft shellove bez trakov) + bundu ktoru ma na vesiaku a da ich na seba ked idu vonku. Prislo mi to najjednoduchsie a najlacnejsie riesenie.

kristina2412
14. nov 2021

Dávam jej rifle alebo legíny a pod to silonky. Nikdy jej teplo nebolo ,školu majú v historickej budove.

dadis
14. nov 2021

Podsite nohavice/rifle. Staci ked su podsite tenkou vrtstvou trickoviny a je to rozdiel. Dcera ked velmi mrzne, si da pod nohavice leginy. Ale do skoly nikdy. Tam sa uz jednoducho neprezliekaju a nepohodlie z tepla by bolo vyssie ako kratky pocit zimy po ceste z/do skolu.

hegrik
autor
14. nov 2021

@paciko9 to som pisala, ze neviem, ci by sa obliekla v skolke to bolo ine, mali si kde dat veci ale oni maju taku satnu ako za minuleho rezimu v klietke s dvomi lavicami a moja je sisina, viem, ze ked je s kamaratkami tak na nic nemysli
@dadis dakujem to iste si myslim aj ja, len ma strasne zaujimalo ako obliekjau deti ine matky, dakujem

amelie2017
14. nov 2021

Ja si pamatam, ze do skoly sme to malu 15 minut pesi a pancuchy pod gate sme nosili ozaj len ked bolo -15/-20. A to som si v skole na wc vyzliekla, lebo dnu som sa varila a dala do batoha. Inak len normalne rifle. Tu chvilu dieta vydrzi. Ale ak mas zmrzlinu, zateplene leginy a na to mozes dat softshelove a v satny vyzlecie a da do batoha. Pripadne jej daj vrecusko, ktore zavesi na hacik a do neho.

jankaju
14. nov 2021

@hegrik na vrch tielko a tričko. Na spodok rifle alebo zateplené legíny. Dávala som vyššie čižmy a dlhú bundu tak po kolená. Keď bolo chladnejšie tak som dala podkolienky. Tak jej nebolo v triede teplo a tým, že mala dlhú bundu a vysoké čižmy tak to vydržala aj vonku. Ú nás v škole tiež nemajú skrinky len vešiak a nie je čas na výmenu oblečenia.

patka06
14. nov 2021

Klasika rifle a podkolienky, cesta do školy trvala 5 minút pešo, ani nestihlo byť chladno. V šatni vo vrecúšku mala nepremokavé nohavice a tie si obliekla na rifle, keď išli von z družiny na dlhšie a bola jej zima.

danieli
14. nov 2021

@hegrik u nas ano, uzamykatelne s klucom pre dieta a nahradnym v triede

jujala
14. nov 2021

pre dievca: ak ma saty/suknu tak pancuchy a dospelacke stucne, ktore siahaju az k rozkroku- lahko sa stiahnu a zmotaju do tasky. ak nohavice a je chladnejsie ako -5 tak ma softshell nohavice, ktore si v skole vyzlecie. chlapec: pri -5 a viac na gate softshell nohavice. nikdy nechcel pancuchy. deti /9r, 11r/chodia domov busom a cestuju cca 40min. maju kvalitne outdoor oblecenie+ vlnene ponozky, na inom obleceni mi nezalezi.