Obedy zadarmo v škole

maminka19
26. aug 2021

Ahojte chcem sa opytat ohladom bezplatnych obedoch v skole ...v mesiaci jul bola vyzva aby rodicia dali vediet ci budu poberat danovy bonus alebo obedy zadarmo ..bola som sa informovat u nas na urade kde my zle poradili ...nakolko som od zaciatku roka do konca jula pracovala ,august som momentalne na pn a potom nastupujem na matersku a tam mi povedali ze za mesiace co som pracovala budem mat narok na bonus a od septembra budem mat narok na obedy zadarmo ,tak som si dala obedy zadarmo ...dnes som bola zaniest papier k uctovnicke a informovala som sa o tom a ta mi povedala ze ak mam nahlasene obedy zadarmo pridem o cely danovy bonus za tento rok ..ze to mam zrusit ....otazka znie daju sa este zrusit obedy zadarmo ked je tyzden pred zaciatkom skolskeho roka?na urade je dnes nestrankovy den tak neviem..Dakujem za rady

maminka19
autor
26. aug 2021

@maminka19 este doplnim ze syn ma 11rokov

dzina007
26. aug 2021

clanky boli ze vraj sa to bude moct menit aj pocas roka. najlepsie zavolat do skoly. Nam ani napriklad nevolali az teraz obvolavaju,
A danovy bonus nemoze poberat otec dietata?

dzina007
26. aug 2021

ale nechapem preco by vam nemal byt za predchadzajuce mesiace uplatneny danovy bonus.
V cestnom vyhlaseni sa pise ze v obdobi dotacie nebudete poberat danovy bonus. nie pred? nie?

Ja dolu podpísaný/á ________________________________________ vyhlasujem, že
v období, za ktoré bude na dieťa ________________________________________
poskytovaná dotácia na podporu stravovacích návykov dieťaťa podľa zákona č. 544/2010
Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení
neskorších predpisov, nebude na toto dieťa uplatnený nárok na sumu daňového
zvýhodnenia na vyživované dieťa podľa § 52zzj ods. 2 písm. c) / § 33 ods. 1 písm. c)1
zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov.

chadkroeger
26. aug 2021

Danový bonus od 1-8./2021 bol vyplácaný mesačne, alebo budete o neho žiadať v ročnom zúčtovaní dane? Nech o neho žiada otec dieťaťa.

maminka19
autor
26. aug 2021

@dzina007 bola som za veducou jedalne sama mi nevedela povedat len ze si to mam ist zrusit na obecny urad ...moja uctovnicka mi len povedala ze mam narok na DB za cely rok tak si mam obedy zrusit ..otec dietata zial zomrel ☹

maminka19
autor
26. aug 2021

@chadkroeger budem ziadat ročne ...nie mesacne ...kedze splnam podmienku mam narok zevraj za cely rok aj ked od oktobra budem na materskej to mi povedala uctovnicka ...otec dietata zial zomrel ☹

slavkadi
27. aug 2021

@maminka19 môžte v ročnom požiadať i daňový bonus za 1-8 a obedy budete mat zadarmo 9-12. Podľa mňa to už škola nahlásila za september, neviem ako často nahlasujú zmeny, ak mesačne, tak od októbra by ste si mohla požiadať na úrade či na skole o zmenu, že nechcete obedy zadarmo ale budete poberať daňový bonus. A potom si v daňovom dáte daňový bonus za 11 mesiacov, 1-8 a 10-12.