Ahojte baby.Chcem sa spýtať na obedy v škole.Ako to je keby som chcela aby mi syn chodil jeden deň v týždni na obed.Prisla by som o daňové?Ja som na úrade ale priateľ je živnostník a on si narokuje daňové.Ďakujem za info
@jana005 aha tak nie je to tak že keby som ho dala aj tak príde o daňové?Lebo som niekde čítala že je to tak že keď bude chodiť tak príde o daňové aj keby sme si platili.
@lolobriadok tak to si čítala zle. Ja som čítala milión článkov a nikde to nie je napísané.
To by bol aký blud, že ty si platíš obedy a prídeš o daňové. Musela si to len zle pochopiť.
O daňové prídeš, len keď si uplatníš dotáciu na obedy.
@jana005 alebo som to nepochopila 😉 moje iq je o,oo.. 😉
@jana005 môžem sa vás spýtať ešte že čo je na tom pravda že ak dieťa nedáš na obedy v škole môžeš si žiadať o zvýšenie daňového bonusu?
@ankare Ale ved riaditelka ti neschvaluje bonus ani nevyplaca ani nic ine. Tak nech si ona ide svoje. Teraz si poziadas o tie obedy, lebo ti to je vyhodnejsie. Ked sa neskor situacia zmeni a budete chciet (jeden z vas) danovy bonus, tak poziadate o bonus. Riaditelka o tom nerozhoduje, ona nech si hovori co chce.
@lolobriadok keď ste doteraz poberal daňový bonus, a v práci ste nepovedali mzdarke, že ste si žiadali o dotáciu na obed, tak máte automaticky vyšší bonus. Pozrite si výplatne pásky
Danovy bonus je automaticky vyssi, co takto pouzit uz trosku aj vyhladavac...? ak ho nezrusite, uplatnuje sa. Ak si poziadate o obedy zadrmo, musite DB zrusit. Nic viac, nic menej. Nic komplikovane.
@ankare riaditelka vam zle vravi.. ked zrusis dotaciu na stravu v skole, uplatnis si DB. Bud jedno alebo druhe. A do buducna ani jedno nevylucuje to druhe.
Dobrý deň môžem sa spýtať ak manžel pracuje ale nie na zmluvu a ja poberam rodičovský príspevok majú deti nárok na obedy zdarma? Ako sa to dá vybaviť? Ďakujem za odpoveď
@jana005 on je szčo takže ked si bude robiť na rok sám bude ho mať vyšší?a aj na zmluve keď si nežiada mesačne ale po roku bude mať vyšší?a prosím vás odkedy ten vyšsí platí?
@lenkaviki48 ak nemá nárok na daňový bonus, tak jednoznačne obedy zdarma.
My sme v našej škole mali vypísať papiere do polky augusta, prišlo nám to do edupage.
Treba ísť do školy k vedúcej a informovať sa u nej
@lolobriadok ak bude mať príjem, tak si daňový bonus uplatní v daňovom
@jana005 už som si to našla na nete ako to je..Ďakujem aj tak za info 😉
@lolobriadok syn môže chodiť na obed, len si ich budeš platiť. A potom ti daňové ostáva.
Keby si chcela obedy zadarmo, tak vtedy prídeš o daňové