Cuketa a šampióny na paradajkách s tarhoňou - tak bolo písané.
Takéto suché cestoviny a podobne jedlá jedia naše deti v škole, lebo dotácia a šetrenie na našich deťoch. Nie sme schopný si zaplatiť riadne výživné obedy deti?
A čo je zle na tom jedle?
@zmrzlinka2021 kde sú tie paradajky?
Piatky bývajú zvyčajne bezmäsité jedlá. Je to odfotene pred jedením alebo po ňom? Viac by ma trápila veľkosť porcie.
u nas boli dnes spagety s kecupom a so syrom😅
@pribinak tak ja vidím na fotke odfotenu len tu tarhonu
ano, je to bieda. jedla ako cestoviny s maslom a grankom - ako to moze splnit nejaku normu? dohanam to aspon tym, co im davam doma
@januska12323 pred jedením, Ano mavaju male porcie
@zmrzlinka2021 no veď žiadne paradajky
@tana85 ja tiez, som na materskej, takze mame stale teple jedlo aj doma. Ale som z toho sklamaná… síce je prvák, ta porcia s polievkou mu stačí, ale ta chut a výživa žiadna
U nás majú napríklad fajn obedy...takže je to ako kde
@zmrzlinka2021 výživová hodnota žiadna
Ja keď počujem to jedlo, že cuketa a šampiňóny naoaradajkach s tarhonou, predstavím si veľké kusy cukety a sampinknoch, ale myslíš ze by to deti jedli? Ja keď vidím ako sa stravujú niektoré deti tak sa nečudujem ze tie kuchárky tak varia ako varia.ved na ihrisku sa každá maminka sťažuje ako jej dieťa nič neje a naháňajú ho napr so suchou tarhonou alebo čím po ihrisku a to dieťa iba sladké by chcelo. Ja osobne by som za taký obe neplatila, doma im viem dat lepšie a vyzivnejsie jedlo, hlavne keď mi deti jedia zeleninu a ovocie
a kde vidis problem? rizoto je to iste a deti to miluju mimochodom ja tiez kedze pracujem v skolstve
Tak sa treba sťažovať v jedálni, keď sa spojíte viacerí môžu sa veci zmeniť.
Nezovšeobecňovala by som. U nás v škole majú deti výborne obedy. Takmer každý deň aj ovocie, džús, tycinku zo sušeného ovocia.... Porcie im stačia (mam aj na prvom aj druhom stupni)
Napríklad moje dieťa by sa tomuto jedlu potešilo. Nemá rád mäso ani zemiaky, každý deň by jedol iba cestoviny alebo ryžu...
Povedzme si úprimne, keby sú tam kusy zeleniny, tak by to ani jedno decko nezhltlo. Decká zeleninu nehlcú , hríby nehlcú, toto nelubim, hento nelúbim. Rodičia , nehovorím že všetci, koľko krát krmia deti sladkostami, somarinami z fastfoodu, alebo rychlymi jedlami, pizzou.....................
Ono celý problém je, že v školských jedálňach sa varí podľa storočných výživových noriem, viacerí šéfkuchári na to poukázali, v kuchyniach sa nepoužívajú nové postupy a receptúry, a popritom sa dá variť zdravo, chutne a výživne
U nás obedy luxusné. Nemôžeme sa sťažovať. Zelenina, šaláty, ovocie, jogurty, sušené ovocie, ovocné/orechové tyčinky atď ako bonus - vždy niečo k obedu takmer denne. Rôznorodé, chutné.
@chrumka333 ta kacica vyzera ako uz raz zjedena...😍
@luxus10 Veď o to ide - ukázať, ako deti plytvajú - to už je odpad, všetko to nechali a ide to von.
@zuzanockamt tak ale zas kacica ma specificku chut, detom nemusi byt prijemny ten tuk co obsahuje, preto nezjedia...
Nie je to všeobecný problém, musíte riešiť s vedúcou jedálne, prípadne so zriadovateľom.