Baby ktore mate osobnu skusenost - syn nastupil do prvej triedy. Do skolky chodil do mesta a kedze sme postavili dom na dedine do skoly zacal chodit tam, cize prvaci sa poznaju zo skolky a on je medzi nimi novy..este sa nezaclenil lebo ved v podstate bol prvy den..kolko trvalo vasim detom nejako zapadnut do uplne noveho kolektívu.? Dakujem
@romanka_369 nás prestupoval počas školského roka a trvalo týždeň, kým sa zoznámil a pol roka, kým úplne zapadol.
Moju hneď v prvý deň baby oslovili a ma 4 kamošky. Dnes ju jedno milé dievčatko bolo zo školy odprevadil až domov. Je 4 ta ka a prestahovali sme sa do iného mesta. Tvoj je prváci, deti sú ešte také hravejsie, isto sa sikovno začlení
Nikdy tam nie su uplne vsetci z tej istej skolky. Moj bol tiez sam, najprv sa bavil s tymi, co tam boli tiez po jednom neznami a casom sa to uplne premiesalo ten kolektiv.
Dieťa menšieho veku by sa malo adaptovať rýchlejšie, no ak si už začne zvykať(prvé roky) neodporúčala by som meniť zasa kolektív, neni to dobré na detskú psychiku.
Staci doniest cukriky 🙂 .
Dakujem za odpovede.. Praveze v jeho triede je jediny novy este je jedna trieda prvakov mozno tam tu aj nove deti to neviem🤷♀️.. Nemozu sa stretavat.. Syn je dost spolocensky, ma rad deti a hranie sa s nimi len cim je starsi je aj viac hamblivy tak snad sa rychlo adaptuje🙂..stahovat sa uz nebudeme tak zmenu mu robit nebude ďalšiu.. Je pravda ze su to 6/7 rocne deti oni sa este nevedia rozpravat ako starsie deti😁..
Tiez sme boli podobny pripad, skoro vsetci z jednej skolky presli do jednej triedy a moj prvacik nesmely nikoho nepoznal. Tak som zorganizovala popoludnie v detskej herni pre vsetkych spoluziakov a rodicov, kazdy dostal listocek do slovnika kde a kedy, kto mohol ci chcel prisiel.Deti sa zoznamili, vyhrali, urobili sme im par zoznamovacich predstavovacich hier, sutazi, rodicia doniesli obcerstvenie a tiez sa spoznali, porozpravali. Len to este bolo pred coronou, ale viem si take nieco predstavit aj vo forme opekacky na luke.
@romanka_369 do tyzdna-dvoch ma kamosov. Neboj. Len musi aj on byt aktivny.