Nosia vaše deti zo školy domov ukázať kontrolné práce?

10. feb 2022

Ahojte,
Chcem sa vás opýtať, ako to máte vy nastavené s vašou pani učiteľkou? Syn je aktuálne tretiak na základnej škole. Naša pani učiteľka odmieta dávať deťom domov oznámkované kontrólne písomky. Je to vraj preto, lebo nemá s tým dobrú skúsenosť, nakoľko tieto písomky potom žiaci nevrátili a ona ich musí archivovať u seba. Ja sa však nedokážem s týmto stotožniť. Syn sa neuči zle, ale nejaké rezervy má a ja ako rodič predsa mám právo vedieť, kde spravil chybu. Písomky posiela rodičom iba na vyžiadanie. Oni tie písomky píšu aj každý deň a mne je to už veľmi nepríjemné doprosovať sa pani učiteľke. Veď by to malo byť snáď samozrejmé, že sa o dieta zaujímam. Ale z jej reakcii je mi jasné, že ju obťažujem. Už ma to poriadne hnevá . Každý deň pribudne nejaká známka na Edupage, ja ju mám podpísať, ale pritom vôbec neviem, čo podpisujem. Ďakujem za odpovede.

pondelok01
10. feb 2022

Povedz jej, nech ti to odfoti a posle, fyzicku kopiu nemusi nikomu davat do ruky v dnesnej dobe.

veronikaszabova
10. feb 2022

Nie, synovia domov pisomky nenosia. Ak mame zaujem, mozme sa prist pozriet do skoly na ne.
Za mna - nebola som ani raz pozriet.

A ako to, ze nevies, co podpisujes? Ved tam mas napisane, za co je znamka plus syn urcite vie, nie?

dskjhfdlkdjhl
10. feb 2022

@pondelok01 No, tak si predstav, ze si ta ucitelka a budes kazdemu rodicovi fotit kazdu jednu pisomku.
Ak sa rodicovi nieco nezda, moze sa ist spytat priamo ucitelky, ale tak tretiak by uz mohol vediet povedat, co tam mal zle.
A teda moje deti nenosili, jedine obcas diktatovy zosit, ked bolo treba urobit opravu, co sa stalo tak raz za sk. rok.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
10. feb 2022

@veronikaszabova no, ono to nie je take jednoduché, lebo naša pani učiteľka zapusuje známky niekedy aj s trojtýždňovým oneskorením.

martul
10. feb 2022

Nie, nedostávajú to domov. Máme to k nahliadnutiu na rodičovskom, prípadne sa informovať. Ja sa tiež zaujímam, ako sa dcéra učí, ale popravde nepotrebujem vidieť každú písomku. Povie mi čo vedela, nevedela a douci sa.

martul
10. feb 2022

U nás sa stalo, že dostali domov diktáty a šikovný spolužiak si to doma prepísal a ešte sa boli rodičia sťažovať, že prečo dostal takú známku, veď to má dobre napísané

autor
10. feb 2022

Musím ešte upresniť, prečo mám takú silnú potrebu to kontrolovať. Už sa nám nie raz stálo, že učiteľka zle zrátala body, že zle zapísala známky, prírodovudu si pomýlila s vlastivedou, niektoré známky zapísala 2x, iné zase ani raz, lebo zabudla....
Áno, tretiak by mal vedieť, kde spravil chybu. Lenže ten náš podľa jeho slov vždy všetko vedel, bolo to ľahké, a zrazu bum- trojka. 🙂

babulkomale
10. feb 2022

Ano nosi, stvrtak. Je to velmi dobre, vieme co sa podarilo a co nie. Pripadne by mohla odfotit ale to uz je zdlhave asi pri celej triede.
Alebo ukazuje p.ucitelka na konzultaciach, aj pisomky aj diktaty.
Uplne ta chapem, akurat toto riesim, syn nauceny, vyskusany a donesie zlu znamku...

zuzubb007
10. feb 2022

Podla mna maju ucitelky toho dost, ked raz ma trojku asi mal na to vedomosti, boze slak ju musi triafat pri takych rodicoch co furt otravuju, keby mala rozdavat domov a potom sa doprosovat pisomiek spat nedockala by sa a pol vyucovacieho dna by len to riesila, mam tiez tretiaka a mne povie co mal zle, ked dostane znamku, na toto sluzia rodicovske kde si to mozes pozriet

autor
10. feb 2022

Ona to na vyžiadanie posiela odfotené, ale niekedy ju i to musím aj 3x požiadať. A keď by nerobila tie chyby, o ktorých som vyššie písala, tak asi by som to tak intenzívne ani neriešila. Je v triede ešte jeden otecko, čo pravidelne upozorňuje na nezrovnalosti, ale ostatní to majú úplne na saláme. Nikomu nevadí, že ich dieťa má dva krát zapísanú trojku, lebo sa učiteľka pomýlila. 🤷‍♀️

evkaor
10. feb 2022

Myslím si, že je dôležité vedieť, kde dieťa spravilo chybu. Je to spätná väzba pre rodiča. Porozprávala by som sa s učiteľkou, ak chce, aby rodič s dieťaťom pracoval, rodič musí vedieť co spravilo zle. Je pravda aj to, že pri sčítaní bodov môže učiteľ spraviť chybu...

lucka_ke
10. feb 2022

my sme mohli pozrieť na rodičovskom združení všetky písomky, teda na prvom stupni, na druhom už deti vedeli čo a ako domrvili a povedali doma rodičom

danulicek
10. feb 2022

tiež mám tretiaka a písomky vždy donesie domov. práce, na ktoré majú zošity (diktáty, pravopisné cvičenia, vlastiveda/prírodoveda, desaťminútovky), prinesie ukázať, podpísať a odnesie naspäť do školy.

ak máte skúsenosť s nezrovnalosťami, možno by som oslovila učiteľku, že by ste chceli zmeniť systém "sledovania" písomiek, aby ste mali spätnú väzbu, v čom sa treba zlepšiť. pretože si neviem predstaviť, že by mala fotiť každému po jednej písomke a posielať mailom. myslím, že majú toho dosť aj bez toho.

autor
10. feb 2022

@zuzubb007 lenže dnes rodičovské združenie prebieha online, takže nič sa neukazuje. A dostáť sa do školy tiež nie je jednoduché, kým trvá tento koronový stav.

akvi
10. feb 2022

Máš samozrejme pravo to vidiet. Ak sa neda s ucitelkou dohodnut, aby pisomky posielala fyzicky (comu celkom nerozumiem, archivuju sa len kontrolne prace , nie priebezne testiky a 5minutovky), tak nech ich foti. Je to praca navyse, ale to je jej problem. Otvor temu na rodicku, nech sa aj ostatni vyjadria.. A ked nebude ochota, tak daj synovi mobil, nech foti on..

sense
10. feb 2022

Moja tretiacku nosí každú jednu písomku domov podpísať, tam aj bodov stupnicu a známku kt dostala ale nežijeme na svk

nelca84
10. feb 2022

nie, kontrolne prace sa nikdy domov nenosili, ani za cias, ked som ja chodila do skoly.
Nechce sa mi verit, ze po dohode s ucitelkou by si nemohla prist nahliadnut na kontrolne prace do skoly. My sme mali v januári aj normálne rodičko.

lenkamatkova
10. feb 2022

Ja by som to riešila na rodičovskom združení, tam by som si vypýtala všetky synove písomky, ktoré by som si na mieste dôkladne skontrolovala.
Ja učiteľku chápem, že ich nechce dávať deťom do ruky, polka z nich sa jej nevráti a áno, mali by to archivovať. Kľudne nahliadni do všetkých písomiek pri najbližšej návšteve školy.

kacena4
10. feb 2022

je to bezne na skole neposielat pisomky z toho dovodu ako si dostala odpoved ak mas o ne zaujem 1-2x do mesiaca vybehni do skoly a pozri si ich

silvika1112
10. feb 2022

ano - moje nosia; aj tretiak aj piatacka; tretiacke vacsinou podpisem a berie ich naspat do školy; a asi 2 krat sa mi stalo - poprosila som k nahliadnutiu pisomky - z matematiky - ucitel poslal po dcerke, pozrela som a tiez ich vzala naspat; nebol žiadny problem;

marcellka32
10. feb 2022

Píšeš, že sa neučí zle, tak prečo chces vidieť písomky? Ja som si vyžiadala poslať odfotenu písomku, len keď som vedela, že sa pripravovali na písomku a dostali 3 alebo 4

21021996
10. feb 2022

Som ucitelka a nie, nedavame domov pisomky, ak si chce rodic pozriet, pride do skoly- teraz pred skolu- ukazem a vysvetlim a nie je problem.

jamabe
10. feb 2022

Nie, štvrtáčka nenosí.. teda len diktáty, lebo to musí doma opraviť a malé päťminútovky. Veľké práce nie. Aké chyby robí vidím aj doma, keď si píše domáce úlohy alebo keď jej dám niečo len tak na precvičenie.. na to nepotrebujem písomku. Ja som tiež učiteľka a deťom domov veľké písomky tiež nedávam - obávam sa, že sa mi už všetky nevrátia.. ALE dovolím im, ak chcú, nech si ich odfotia a tak ukážu rodičom, prípadne rodičia môžu prísť za mnou do školy. Fotenie využíva absolútne minimum a rodič mi ešte za mojej kariéry kvôli písomke prišiel až 1.

luccija
10. feb 2022

Nenosí a mne to vadí.Chcem vedieť čo treba doučiť, čomu nerozumela...nevidím dôvod prečo by mali rodičia chodiť ako na klavir a otravovať učiteľku, keby len 6 prišli za mesiac a píšu týždenne 5 pisomiek...okrem toho nechceli kvôli pandémii, aby sme chodili do školy zbytocne.Ja som si pýtala teraz polrocnu zo SJ najprv som 2x musela pisať na Edu a potom sa ešte dcéry pýtala či ju teda chcem?

@dskjhfdlkdjhl vie, čo tam mala cca zle, ale, keď je 15 otázok neverim, že si všetko zapamätá neviem zdá sa mi to zvláštne u nás na rodičovskom rodičia chceli, že prinesú navyše papier do kopírky a nech to deťom fotí nebola ochota a každý to už berie, že ten pol rok vydržíme...

miskajerry
10. feb 2022

Za seba ako učiteľku môžem napísať, že písomky na papieri na prvom stupni posielam domov a nemusia mi ich vrátiť. Ak pošlem domov "päťminútovku", odpis, prepis v zošite, ten donesú naspäť. Tie písomkové zošity neposielam všetkým, len tým, čo viem, že to má význam a že to donesú naspäť. U nás sa archivujú na konci roka len kontrolné diktáty.

dskjhfdlkdjhl
10. feb 2022

@luccija osobne mi pride prijatelnejsie, ze by si dieta mohlo svoju pisomku odfotit mobilom. Si predstav, ze by si bola ucitelka a vsetky pisomky by si musela okopirovat, to nie je len o papieri, ale aj toner treba, aj ten cas nie je uplne zanedbatelny a na prvom stupni sa pise celkom casto nejaka pisomka. Chapem, ze z pohladu rodica to moze vyzerat tak, ze je to neochota ucitelky, ale treba sa na to pozriet realne-ucitel ten cas moze venovat niecomu uzitocnejsiemu pre deti, a teda aj z ekologickeho pohladu-kazda pisomka dvakrat, brrr.

kittykat22
10. feb 2022

Tak to teda pozeram, ze nemas doma pisomky a aj to, ako su s tym vsetci v pohode. Jasne, ze 10r dieta nema schopnost poriadne vyhodnotit co sa treba doucit. U nas pisomky mame doma, mame vsetky info ohladne toho, z coho tie znamky su. Neviem si prdstavit, ako by som riesila doucenie dietata, keby som nevedela z coho. Mame diktaty, mame matematiku, mame vsetko ...

h2
10. feb 2022

Môj syn je piatak a malé písomky nosí normálne domov, ani ich učiteľka nepýta naspäť. Veľké písomky sme si v minulých rokoch mohli pozrieť na rodičovskom združení. Teraz, pri on-line rodičovských sa to nedá, ale predpokladám, že na požiadanie by poslali. Ja som o to nežiadala.

maris5
10. feb 2022

U nas kopec znamok zapisanych v EP ako nezaradene Potom sice donesie pracu kde dostal 1, ale to sa do EP nedostane. Deti ani netusia ci nejaku znamku dostali, pre nich je EP nieco abstraktne, fyzicky ZK nemaju

luccija
10. feb 2022

@dskjhfdlkdjhl chápem...ale, keď som sa pýtala, tak veľa písomiek im učitelia iba povedia známku a písomky ani neukážu.A už vidím puberťáka ako ide zobronit do kabinetu či ku katedre o pisomku.Mobil musia mať v skrinke nemôžu mať pri sebe🙂mne nejde o nejakú kontrolu, ale skôr o to, že nech viem čo jej nejde nech o týždeň, dva nepohori na tom istom, alebo na prijímačkách.Ja si pamätám, že my sme museli aj na druhom stupni si chyby z písomky napísať do zošita a opraviť učiteľka sa vracala k chybám a prešli sme si to ešte raz aspoň zhruba.