Nezvládam psychické útoky jednej matky zo školy

21. okt 2024

Dobrý deň prajem . Chcela by som sa len s vami ženy poradiť .. od septembra nastúpili deti do školy , a jedna matka sa prišla po mesiaci sťažovať že jej chlapcovi sa v škole ubližuje.. začalo sa to riesit , aj s výchovnou poradkyňou . Proste chlapec tej matky si navymýšľal na našu dcéru že mu zle robí , pritom tam mal konflikt ešte s ďalšími dvoma spolužiakmi . Teraz ma jeho matka psychicky týra . Každá vec co sa stane je hneď na našu dcéru , útočí mi na rodinu , že si mám dať dieťa liečiť , že je problémové , že je to dlhodobá šikana . Pritom ja svoje dieťa poznam a viem že to čo rozpráva na našu dcéru nieje pravda. Rozpravala som sa aj s učiteľkou aj s výchovnou poradkyňou či mám navštíviť s dcérou lekárku , povedala mi že ona vôbec na nej nepozoruje zeby deťom ubližovala a už vôbec nie že sa jej cela trieda boji .. len ja už tie psychycke útoky od tej matky nezvládam . Jej syn jej niečo povie , niečo si vymyslí a ona mu to zhltne aj s navijakom ..
boli ste prosím niekto v podobnej situácii ? Alebo mi aspoň viete poradiť na koho by som sa mala obrátiť ?
P.s učiteľka aj výchovna poradkyňa mi povedala že to čo rozpráva ta matka mne , nieje pravda tak ako to rozpráva ..
naša dcéra nemá sklony k agresivite .. keby to rak bolo tak mame s nou problém aj doma aj na ihrisku .. naša je skôr taká ľútostiva ..
neviem na koho sa obrátiť
Dakujem že ste dočítali až sem

biba_18
21. okt 2024

toto vyzerá skôr na šikanu z jeho strany… no tak či tak, ja by som išla s dcérou na psychológiu kvoli niečomu inému - 1. aby sa potvrdili tvoje slová 2. aby aj dcéra mala s kým prebrať tento stav, ako to riešiť keď ju niekto neprávom obviňuje…

lucka_ke
21. okt 2024

dohodnite si oficiálne stretnutie s riaditeľkou a školskou psychologičkou, urobte záznam, podpíšte

bykaterina
21. okt 2024

skus sa poradit aj https://www.sikana.sk/ nech si pripravena na stretnutie ako pise
@lucka_ke

laura9214
21. okt 2024

...to je riadne zlo ta žena. Poradím ti len toľko aby si sa na nu usmiala a žehnala jej. Neviem ci si veriaca alebo nie...ale ak nie tak jej iba praj všetko dobré. Pories tieto veci s riaditeľkou určite. Vydiskutuj si všetko co treba aby vedeli ako to vlastne je... a hlavne sa NEDAJ SIKANOVAT A NEBUD SKORMUTENA. TO JU teší najviac keď ta tak vidí.

tanyan
21. okt 2024

Toto vyzerá nielen na šikanu zo strany toho spolužiaka, ale aj na šikanu zo strany matky. Najjednoduchším riešením by bolo zmeniť triedu / školu. Ale dcéra by pravdepodobne viac stratila ako získala.
Sebaobrana nie je útok, primeraná sebaobrana je žiadúca - ukazuje útočníkovi hranice.
Možno by bolo dobré vysvetliť tej mame, že jej správanie je obťažujúce a klamanie jej syna je vlastne šikana.

lucka_ke
21. okt 2024

z vlastných skúseností - žiadaj písomný záznam, lebo ľudia majú slabú pamäť a keď skutočne o niečo pôjde tak všetci budú tvrdiť, že o ničom nevedeli/nepočuli

autor
21. okt 2024

@laura9214 som veriaca ..
@tanyan aj učiteľka mi povedala keď mi vravela ta matka že mám dieťa nevychovane a že mame zajst na liečenie , že ona si to nemôže dovoliť .. stále si na našu dcéru vymýšľa , po peknom víkende ju idem dať do školy a ona ma stretne a začne mi takto špiniť dcéru ..

autor
21. okt 2024

@lucka_ke písomný záznam o čom ?

autor
21. okt 2024

@biba_18 narozprávala mi take veci že naša dcéra ho kope , že mu hlavu o lavicu búchala a takéto extrémy , ja a moja rodina a okolie poznáme našu dcéru , tak prečo sa ta matka rozhodla že nám peklo zo života urobi..

lucka_ke
21. okt 2024

čo sa preberalo na tom oficiálnom stretnutí - vyjadrí sa tá druhá matka, vyjadríš sa ty, riaditeľka aj psychologička - tiež sa dohodnete na riešení a všetko sa spíše a podpíše...

petronela1985
21. okt 2024

Trvala by som na osobnom stretnutí všetkých zainteresovaných. Druhú matku by som všade zablokovala, keby ťa otravuje osobne, tak by som jej povedala, že sa obrátiš na políciu s tým, že ohovára a obťažuje teba a tvoju rodinu. Keď budeš mať zápis z toho stretnutia, tak že ten priložíš k trestnému oznámeniu. Momentálne je to slovo proti slovu, ťažko sa tu niečo rieši aj kompetentným, čo sa detí týka. Ale zase dospelí by sme si mali fakt vedieť poradiť. My sme mali priamo aj s rodičmi konflikt skrz deti, muž si vypil, vynadal druhému otcovi a je po problémoch 😅 druhý otec - hrdina roka chodí so sklonenou hlavou a obkľukou cez celú dedinu, len aby ho nestretol.

laura9214
21. okt 2024

Super👍🏻😊 tak sa za ňu začni modliť aj za toho chlapca..za celu tu situáciu. Ja sa budem s tebou!+ a plus pories veci aj fyzicky. Nedaj sa naozaj! Nemôžeme ustupovať zlu a nechávať sa tyranizovat od zlých ľudí. Mame svoju hodnotu takže DOBROM PREMAHAJ ZLO🩷

autor
21. okt 2024

@tanyan to by som práve že nechcela , menít jej školu , ona je na spolužiakov naučená , poznajú sa zo skolky , prečo by mala naša dcéra odísť zo skoly keď nič take nerobí ? To by sme práve že podľa mna dokázali ze za všetko môže naša dcéra

autor
21. okt 2024

@lucka_ke ona si zápisnicu už spísala aj s triednou aj výchovnou .. pozri ona mna keď stretne mi rozpráva takéto veci a učiteľke a vychovávateľke niečo iné povie v škole .. učiteľka sama povedala že ta matka to nafukuje , ale až takto ?

micicka
21. okt 2024

Co hovori dcera? Syn tej skvelej matky utoci na tvoju dceru, hovori jej nieco? Skvela matka hovori nieco tvojej dcere? Ci len matka tebe rozprava hluposti?

petronela1985
21. okt 2024

@laura9214 toto nemyslíš vážne s tým modlením za tú šibnutú ženskú, ktorá kade chodí, tade uráža autorku témy a jej rodinu 🤦 ako môžeš také niečo vôbec radiť, totálne od veci

lucka_ke
21. okt 2024

ale ty si tam nebola, nech je hrdinka pred svedkami, nie na ulici... ty môžeš uviesť, že ťa osočuje a vymýšľa si na dcéru

autor
21. okt 2024

@micicka s dcérou sme sa doma rozprávali , ona nám až plakala že nikomu tam nič nerobí , ma tam kamarátky , keď som povedala učiteľke čo mi povedala ta matka že sa jej cela trieda boji , ta len hlavou krútila že to pravda nieje .. rozpravala sa učiteľka aj s deťmi a povedali že tam bolo take že zhodený peracnik ale vôbec nie že fyzické útoky

laura9214
21. okt 2024

@petronela1985 to je kresťanstvo🙂 Ježiš hovori modlite sa za tych čo vás prenasledujú... milujte svojich nepriateľov. Chapem ze to nie každý pochopi... ale verím Ježišovi lebo keď máš srdce oslobodené od každej nenávisti si slobodná!

autor
21. okt 2024

@micicka ja som jej povedala doma nech si toho chlapca nevšíma , nech ho ignoruje lebo ona ho len pohladí a on povie doma mamke že ho kopla ..

micicka
21. okt 2024

A chlapec na vasu dceru utoci ci nie?

autor
21. okt 2024

@micicka ako myslite ?

autor
21. okt 2024

Podotýkam že dcérka je prvačka

bejbypd
21. okt 2024

No takto z pedagogického hľadiska je na danej pani učiteľke aby sprostredkovala stretnutie oboch strán plus jeden nezávislý člen najlepšie niekto z vedenia školy ,na tom si trvaj . Neviem si predstaviť u dieťaťa dievčata predstaviť takuto agresivitu bez povšimnutia pedagógov..na spoločnom stretnutí treba mamičke vysvetliť ,že s dcérou odborníka navštívis a keď sa to nepotvrdí ,čo si myslím ,že nepotvrdí ,nech odborníka so svojím dieťaťom navštívi láskavo ona inak sa nikam nepohnete ,dôležiti su svedkovia ..
Moju dcéru pred rokmi sikanovala spolužiačka so skvelej rodiny ,aj boli sponzori školy a triedna prizmurila vždy oči ..prišla som na hodinu s triednou ,zavolala si mladú a vytmavila jej ak s dôkazmi ,čo robí ..a triednej som povedala nech to konečne rieši ,inak idem vyššie ..
Odvtedy pokoj. .nikdy nenechaj svoje dieťa trpieť ale ries situáciu všade,kde sa dá .a ak náhodou sa ukáže ,že tvoja dcéra sa len bráni ,je to fajn ,vieš čo robiť ďalej ..my rodičia nemôžeme byť so skolopovinnymi deťmi 24 hodín denne od toho sú tam aj učitelia,školskí psychológovia a podobne ..

martul
21. okt 2024

1. Žiadať stretnutie u riaditeľa, ty s mužom, triedna, dotyčná mama
2. Žiadať písomný záznam z tohto stretnutia
3. Riaditeľ a učiteľka bez vašej prítomnosti nech si ohlásia každého žiaka zvlášť a nech sa ich pýtajú čo sa v triede deje, deti povedia pravdu a keď budú same tak sa nebudú báť povedať pravdu
4. Tam pred všetkými by som dôrazne upozornila matku, že keď neprestane budeš to riešiť oficiálne, pôjdeš na políciu a udáš za ukážku.

Mám s tým bohužiaľ osobnú skúsenosť, všetko sa vyriešilo, by si neverila ako sa detičky rozhovorili keď tam nemali manipulátora.

777januska777
21. okt 2024

@petronela1985 a stane sa niečo, keď sa za ňu bude modliť? Samozrejme, ze to musi riešiť razne, ale predsa co sa stane, keď sa za nu bude modliť? Problém u ľudí ako ta maminka co šíri zlo, je v tom, ze to co my vidíme je len minimum z toho co ti ludia majú v sebe. V skutočnosti sú to veľmi nešťastní a zatrpknuti ludia, takže áno rázne sa ohradit a chrániť svoje dieťa, ale modlitbou môžeš zmeniť srdce tej mamičky (teda ak si veriaca a veríš tomu).

ina2405
21. okt 2024

@laura9214 hlavne Ježiš nebol taký zmäkčilý, ako sa ho niektorí snažia vykresliť. Keď sa nahneval, prevracal aj stoly. Takže žiadne že ruky spínať za zlého človeka, treba sa modliť o vlastnú posilu a múdrosť, aby sme si s hajzlami vedeli poradiť. A keď treba, aj rázne zastaviť. Takí sviniari sa na povoľných zmäkčilcoch len pasú. To nie je správne.

ina2405
21. okt 2024

Nech sa ho nechytá vôbec a nehladí ho. To môže byť hocijako prekrútené a nemusí mu byť ani príjemné, aby ho iné dieťa hladilo.

tiezjedna
21. okt 2024

@autorka a ty jej nevieš poriadne vynadať poslať ju do riti aj s jej debilnými teóriami a rozmaznaným faganom??? By som si ju odchytila medzi 4 očami a zarámovať by si to celkom určite nedala!

777januska777
21. okt 2024

@ina2405 každý z nás je v niečom hajzel a každé aj to naše zlo co v nas je z niečoho pochádza a väčšinou je to smútok a komplexy. Ak sa my na druhých budeme pozerať s nenávisťou sami ju v sebe mame a nenávisť nás v konečnom dôsledku zadusi.