Dobrý deň,stretávam každé ráno a poobede učiteľku,ktorá možno bude v ďalších rokoch učiť aj moje deti.No a mne to zakazdým vyletí z úst,že ju pozdravím pred školou ,tá si ma premeria s opovrhnutiím a prejde ďalej.Vsimam si,že voči iným je milá,aj novým a cudzim...Ako oki,nesympatia,beriem...Ale tak...Neriešila by som,ale tak predsa...pedagóg...
Ja osobne, najbližšie by som jej povedala "múúú". Ak by ostala prekvapená, by som povedala, že na ľudský pozdrav opakovane nereagovala, tak skúšam, či reaguje na múúú, pretože možno je zvieratko.
Vobec si ta nemusi premerat opovrhnutim,len nechape preco ju stale zdravis,ked sa nepoznate.
@melanta jasne,najradšej by som,len keď už chcem slušne pozdraviť,lebo proste pedagóg a má na starosti alebo bude mať naše deti možno,tak toto si nechám na neskôr možno 🤔😊🙃
@iwesska ne,ne,zdravie všetkých pedagógov,to je normálne.
zdravíme
Rozmýšľam, či teraz založiť tému o každom rodičovi, čo mi vojde do školy a nepozdraví...
@michaela329 no veď toto,že človek presne pre toto zdraví🙏
@michaela329 učiteľov,väčšia hanba je nepozdravit
A fakt je to dôvod na debatu na mk? Pretože aj v obchode ma minule neodzdravila predavačka... Však ak niekam vojdem, pozdravím. Neriešim koľko ovácií mi za to prišlo naspäť.
@michaela329 štve ma to.Bolo to opakovane a nikto iný nablízku,aby bola predstavená,či som splynula s davom al.si má nevšimla.Aspon to musí by mala zo seba vydať,nie škaredo zazerat a ísť dalej
oprava..prezdravená
Tak nabudúce sa jej predstav, určite si Ťa zapamätá...
@michaela329 podľa mňa to autorka rieši kvôli tomu, že je to budúca učiteľka jej dieťaťa a ak niekto opakovane neodzdraví a vidíš, že počul, tak je to asi na zamyslenie, čo takýto človek dá ako pedagóg deťom do života, keď neovláda ani základy slušného správania.
@melanta podľa mňa tá učiteľka ani ráno nevníma koľko ľudí ju pozdraví a pochybujem, že na ňu zazerá. Ak je kvalita učiteľky meraná zdravenim, môže dať dieťa k inej.
@michaela329 ona ma vie zaradiť.V tomto to není
Tak sa jej opýtaj, že prečo Ťa nezdraví, keď Ťa to tak hrozne trápi. Keď si schopná kvôli tomu založiť diskusiu na anonymnom fóre, tak si to vydiskutuj rovno s ňou.
Napísalasom príspevok ako som ho napísala,lebo to tak vnímam a všetky faktory na ospravedlnenie tej učiteľky som použila v minulých razoch.Neboli pravdivé.
@melanta inak toto sú veci,ktoré má vždy napadnú,presne
No tak neodzdravi... Mozno na to nevidi dovod, mozno je nevychovana. V kazdom pripade ty to nezmenis, ber ju aka je. Je len na tebe ci jej budes alebo nebudes zdravit aj nadalej.
@viestta vsak ano
To je v poriadku, že sa pýtaš na názory iných na túto situáciu. O tom je internetová komunita. Každý sa pýta niečo, keď potrebuje názor, radu. Keď Ťa neodzdravila, nebude to tým, že by Ťa nepočula. Jednoducho sa Ti nechce odzdravit. Aj keď slušnosť káže, ale jej to nič nehovorí. Moja rada znie nezdravit sa jej naďalej. Bolo by mi úplne jedno, či bude, alebo nebude učiteľka mojich detí. Vyhoď ju z hlavy a netráp sa tým ❤️ Ľudia sú rôzni 🤷🏼♀️
No možnože to len ozaj ty zle chápeš a ona to tak v konečnom dôsledku ani nemusí myslieť. Len ťa nepozná a proste nechápe, prečo ju zdravíš, ja to chápem takto. 😀 A keby si si ju zastavila a objasnila jej to? 😀 Myslím, že by to bolo rozumnejšie, či? Aspoň by sa nepozerala ako teľa na nové vráta. 😀
Stratila som sa, ona je učiteľka ty vieš, že je učiteľka a ty si voči nej čo? Nejaká žena z chodníka?
@ivi2016 ok.
@bukajka_mata nie,ona vie ma zaradiť
Aj keď ma pozdraví niekto úplne neznámy, slušnosť je odzdraviť sa. Je totálne trápne, keď sa človek tvári, že práve v tom momente neexistuje a odvráti pohľad len preto, že má odzdraviť. Asi by z neho v tom momente odpadlo alebo čo. Pani učiteľka keď je navyše v postavení učiteľa, by mala samozrejme odzdraviť.
Ludi,ktorych som viackrat pozdravila a oni si ma premerali ale neodzdravili...5-6 razy...
A koniec.nezdravim.
Ci vo vytahu,ci na ceste....
Muzov zo zasady nezdravim prva.
Ked nepozdravi,jeho vec..
Je to normal a bonton,a ked ta ona neodzdravi,nezdrav.
Zacnes, ked bude mat tvoje deti v triede...
Ty nie si povinná sa zdraviť nikomu ak nechceš. To, že bude učiť tvoje deti to nemá zväzovať.
Len chcem vedieť,že to aj niekto iný zažil,že už ju nepozdravím,to je jasné.