Každý rok mi srdce puká, keď čítam, alebo hovoria v správach, ako si deti ublížia alebo sa zabijú za zlé vysvedčenie. Ako ich rodičia bijú, či trestajú. Prosím vás, nemá to žiadny zmysel 🙏. Vylejete si len svoju zlosť, dieťaťu to nepomôže, naopak, ešte môže zo strachu konať skratovo. Dajte im najavo, že ich milujete aj tak. Pre vás to nemusí byť ľahké, ale vedzte, že aj dieťa s veľmi zlými známkami môže byť úspešné a prežiť šťastný život. Od vás veľa závisí, ako sa k svojim deťom chováte. Aký bude ich ďalší život. Nedovolte svojim muzom, aby ich zlátali. Len toľko odo mňa. Želám všetkým deťom aj rodičom pekné prázdniny.
@cocolino234 No lenže problém je v tom, že také matky alebo otcovia si túto tému neprečítajú alebo ak aj áno, tak im je to jedno a svoje správanie nezmenia, takto to bohužiaľ nefunguje. Syn má tiež v škole spolužiakov, ktorých síce nebijú za známky, ale zakazujú im chodiť von, čo je podľa mna tiež úplne od veci, hlavne v dnešnej dobe, ked deti chodia vonku málo.
@cocolino234 to ma mrzi, ze tvoja kamoska ma takych rodicov ☹. Tolko ludi by mohlo mat lepsi zivot, keby…
@janickacrazy coby nie, nemysli si ze sa v matkach svedomie neozve. Mozno u niektorych nie, ale aj keby jedno dieta malo zajtra kvoli tomu menej stresovy den, aj to ma zmysel.
Naozaj sa toto deje? Zrejme áno, ale je to tak rozšírené?
Ja som si dnes ráno spomenula na 14 ročného chlapca, čo tu pred par rokmi skočil z okna 😔 napadlo ma, ze keby sme Edupage mali skôr, takéto deti by mohli žiť 😶 rodicia by o všetkých pruseroch a zlých známkach vedeli celý čas, dieťa by nič neutajilo a vedelo by, že už doma nebude sok. Aspoň v pár prípadoch by to tak podľa mňa bolo. Je mi veľmi ľúto, keď čítam, ako ľudia deti bijú za známky. To je obludnost. Najúspešnejší ľudia ktorých z dectva poznám sa ako deti len flakali a ledva prešli školu, niektori rodicia by sa mali nad tým zamyslieť
@nnnuuunnn je jedno vlastne, ci je to rozsirene. Podstatne je, ze sa to deje, aj sa to dialo. Tak ako ludia biju svoje deti za ine veci, biju ich aj za znamky. Aj ja som mala taku spoluziacku. Nebola vobec blba, len jej proste nesli nejake predmety.
@mamutka mieco na tom bude, uz raz som citala o tom, ako trojkari v priemere v zivote viac dosiahli nez jednotkari.
rodic, pre ktoreho su znamky na vysvedceni prekvapenim, by si mal dat facku, ze sa o svoje dieta nezaujima, a na to ani nepotrebujem Edupage, aby som vedela, ako su na tom moje deti
Mam syna integrovaneho s dys diagnozami. Ucim sa s nim absolutne vsetko a znamky ma strasne. No nikdy som ho za znamky nebila. Ani jeho,ani dceru. Skor by si par faciek zasluzilo zopar ucitelov u nich v skole...
👍👍👍👍
@cocolino234 je mi to luto. Tu je asi problem ,ze je dieta tlacene aj s integraciou so ZS. Asi si rodicia nechcu priznat ze ich dieta má problem ucit sa. Za kazdu cenu ZŠ. Urcite by v osobitnej jej bolo lepsie. Menej stresu menej uciva.
Trestanie za známky nikdy nepochopím.. pokiaľ viem ani nikoho nepoznám kto by reálne deti trestal za vysvecko ale tak kto by sa tým chválil..
moja dcéra čo končila druhý ročník skončila s vyznamenaním, syn 4tak mal 2jednotky, ostatné 2jky a jednu trojku z angličtiny.. vôbec som to neriešila.. (moje deti už dostali vysvedčenie minulý týždeň, pretože im prerábajú školu) vidím na ňom že sa snaží, že mu škola nie je ukradnutá.. aj tá angličtina mu vychádzala 2,33 čo mi prišlo nespravodlivé že dostal 3jku, ale neriešila som to.. je to proste len známka, premna len informácia.. osobne som očakávala omnoho horšie známky, totiž - ja som ako dieťa mala zrejme viac dys, lenže kto by to v tom čase začiatkom 90tych rokov riešil.. mala som hrozne známky, matematike som nerozumela ani zbla, y/i som si nevedela zapamätať, učila som sa veľmi ťažko, celá základná bola premna utrpenie.. preto dnes pri mojich deťoch som taká šťastná že tieto problémy nemajú a že ak by mali, už nebudu považované za hlúpe ako som bola častovana ja v tom veku (samozrejme pôjde aj o to aké šťastie budeme mať na učiteľku).. koľki nadomnou zalamovali rukami, ale nikomu ani len nezaplo že asi teda bude niekde problém ktorý treba riešiť.. nevadí.. len dufam, že čím ďalej tým viac bude viac osvety v tejto téme..