Dobry den mamičky chcela by som.sa spýtať ci je tu nejaka mamička co ma.dieta co mu uznali ze ma.chorobu nesústredenosť a ako v skole u vas je to dakujem
@mogaa je porucha pozornosti.
@ivangeline nie vždy....dieťa môže mať poruchu pozornosti a vyrásť z toho, nemusí to byť ADHD....kamarátka tam mala dcéru
My to ideme teraz riesit k psychologicke aj k neurologicke. Tiez to nieje ciste adhd, skor to je hyperaktivita.
@pininka1 ale ked je v triede 28 deti, tak sa neda venovat len jednemu, dvom. A ked sa tam stretne viac deti, ktore potrebuju individualny pristup, tak potom tie ostatne deti co? Ich treba tiez ucit, a aj tie su rozptylovane detmi, kt vyrusuju.
Preto je lepsie pre deti s ADHD mat mensi kolektiv, kde sa im moze aspon viac ucitelka venovat.
@pininka1 maa pravsu v tom, ze rodicia, len co je dieta trochu zivsie, alebo ma trochu problem s ucenim, tak hned vybavuju papier, aby malo dieta ulavy. Nmiesto toho, aby sa mu doma venovali, boli na neho prisnejsi. Radsej mu daju do ruky tablet, mobil a zaujem doma minimalny. pocet integrovanych deti sa stale zvysuje. A vela z toho je vymyslenych integracii, len aby to mali deti jednoduchsie
@anesim presne tak len cely nas system pozabudol na to ze v beznych skolach neucia specialny pedagogovia, na intaktne deti sa totalne zabuda a kym sa bude ucitel venovat ziakom ktory maju nejaku diagnozu, tak deti ktore mozu byt len hranicne, alebo nieco horsie pochopia maju smolu, ucitel sa nerozkraja.
@beika1410 no a ako to riesi ucitelka v skole? lebo ja som si vsimla, ze partia takychto zabavacov, a moja dcera tam, nie su ze "pod lampou". Ja mam pocit ze ucitelka ich doslova ignoruje... a dala tieto deti na opacny koniec triedy a este pokope sedia. Cize moja kedze ucit sa chce, ale nepocuje kolko krat, napomenie susedu, ze nepocuje a este dostane papulung. Nepozornost sa u nas napr. prejavuje teraz.. doma diktaty bleskovky super.. v skole 2-3-4ky... proste na nervy. Pritom ak maju deti takyto probem, maju byt v rellativnom klude a nie ze ucitelka si milacikov da k sebe ku katerdre a zvysok nech robi co chce vzadu. AKo nemusi to byt problem u vas, ale myslim, ze keby si ho ucitelka napr. posadila do prvej lavice s nejakym kamaratom, zmurkla na neho raz za cas co robi tak by nemala preco kazdu chvilu posielat poznamky. Vela spravi pristup. A zase sikovnym detom pozornym neuskodi vobec ak budu sedeit o dve lavice dalej. Zase nie kazde dieta zive, nepozrone ma poruchu.
@simca06022011 tak sedí pri nej blizko skusala aj so spoluziakom aj to nebol dobry napas neviem no ale ona mi len povie ze ona nemoze na jedno dieťa davat pozor žeby robil to co ma ako doteraz bolo vsetko v pohode od 1 do 4 ucitelka sa nesťažovala lebo vedela aky je a vedela ako ma naňho iat ale v druhom stupni mam pocit ze učiteľka asi nema nervy najradšej ze by všetko deti boli rovnake a picuvali ich a uz ked jedno dieta je ine tak uz nema nervy a najlepsie poznamky pisat co oni by ani nemali
@beika1410 a co maju za problem ked sedia pri ucitelke? Vies ono to moze byt chyba aj ucitelky, nevei si ruobit v triede 3 roky poriadok. nasa je tiez takato tento rok.. zrazu je vsetko problem, doteraz nebol... su s nou pol roka, tak mozno zacala "vychovavat" lebo kolegyne ena druhom stupni budu nadsene z takych deti.. ja to ale vidim celkovo, idem okolo ich triedy.. jedna tireda ticho, pocut ucitelku, deti sa ucia, maju aktity stale.. okolo nasej tredy, deti vrieskaju, ucitelka nic, malokedy nieco robili spolu... presne ako si napisala, niektore nemaju nervy. Jedna dokaze okriknut neposedneho chalana a spravit si poriadok aby sedel a minimalne nerusil ine deti.. druha sa tvari, ze to deita po 3 rokoch spadlo z neba a zrazu sa neda zvladnut... 😔 neviem co ti poradit... lebo nie je to urcite ojedinely pripad :(
@simca06022011 na prvom stupni nebol ziadny problem ucitelia vedeli aky je ale od kedy je na druhom stupni každá ucitelka sa stazuje aky je ja si ties myslim ze kazda ucitelka nema nervy na take deti
@beika1410 nesústredenosť ako taká nie je diagnóza....ak myslíš ADHD, záleží od správy ak vystaví psycholog, vždy sa tam dáva záver ako s dieťaťom pracovať, prípadne aké úľavy sa ho týkajú....