Nesprávna kamarátka 9-ročnej dcéry

20. dec 2023

Dobrý deň , moja 9 ročná dcéra , má kamarátku , ktorá jej zakazuje stretávať sa s inými kamarátkami a hovorí o nich škaredo, ktoré ani len nepozná. Stále chce ísť tá kamarátka ku nám domov , no mne sa to nepáči ako tiež aj to , že moju dcéru využíva , pretože moja dcéra je veľmi milá a nevie jej nikdy povedať nie .
Ďakujem za rady.

stellarstar
20. dec 2023

Chodia spolu do 1 triedy? Skus zminimalizovat kontakt

dadka1997
20. dec 2023

A ako sa dcera k tomu stavia ? Nezakazala by som jej sa s nou stretavat, skor by som ju upozorňovala na to, ze ma nevhodne spravanie a musi to pochopit sama .. ta kamaratka je jej aj spoluziacka ?

culienka
20. dec 2023

Neterka ma takúto kamarátku. Podľa mňa je to hrozné. Ja byť rodič asi by som robila všetko preto aby sa s takouto nekamaratila. Normálne neviem ci by bolo lepšie, keby nemala žiadnu kamarátku. Ta ju vždy tak zmanipulovala ze ani hádam nemá iné kamarátky ani v dospelosti. Vždy keď si ju prestala všímať ta jej "kamaratka" a náhodou si nasla dáku inú kamarátku tak ta jej to vždy prekazila. A aj ine manipulativne veci robila. No čisto toxický vzťah. Po mojich skúsenostiach by som určite takýto vzťah nepodporovala a domov v žiadnom prípade, lebo ešte aj na vás si bude dovolovat takáto manipulatorka.

anjelicek26
20. dec 2023

Taketo toxicke a manipulatorske deti mas uz od skolky...dolezite je, ako sa k tomu tvoje dieta postavi... vacsine z nich to dojde samym a ani nemusis zasahovat... ze proste nejake zakazovanie dalsich ludi je cez... zavisi jasne aj od veku... moja ma 8 a v triede su take dve, ktore otaca ako sa to rano vyspia, s kym sa budu hrat a kto sa s kym hrat "moze" a kto nie, mala sa na to cele vykaslala, hra sa zo svojou naj kamoskou a vsetko ostatne ma hlboko, pripadne s dievcatami zo synovej triedy, tie ju zboznuju... vdaka bohu za to...lebo fakt zenske kolektivy su co sa tyka spravania drama jedna za druhou bez ohladu na vek...

annm81
20. dec 2023

Môžeš jedine dcéru učiť, ako byť sebavedomou, premýšľať za seba a nenechať sa manipulovať. Ale akékoľvek zakazovanie kamarátstva je vždy nakoniec úplne kontraproduktívne. Nik, ani deti, neberie dobre, ak sú mu zakazované vzťahy a nakoniec budeš ty tá zlá a dcéra sa beztak bude, hoc aj potajomky, stretávať s kým chce.

lija22
20. dec 2023

detto u nas. moja dcera submisivna, velmi ovplyvnitelna. Kamaratka general, ktory urcuje kto skym sa kamaratit moze atd. Dceru neraz prehodila na druhy breh a zariadila aby sa s nou nik nekamaratil. Nastastie dcerina trpezlivost pretiekla a na tretikrat ju odstrihla zo zivota. Dcere som dlho vysvetlovala, ze takto kamaratstvo nefunguje, ze ony dve si vpodstate nesedia a ze to dievca budelepsia kamaratka inemu typu dievcatu atd. Jednoducho je to skvely manipulator, fakt vyborna je a raz to daleko dosiahne a verim, zebude fajn baba ked zmudrie a vyrastie.
A uprimne, toto tusim vsetkydiecenske kolektivy maju. Ale treba to tym nasim dcera zadefinovat, ze nie je to ok. Ony dospeju a bude to ok

hanelka1
20. dec 2023

Keď moja dcéra mala takúto toxicku kamarátku ja som jej to zakázala a ona sa ani nebránila. Chápala to. Povedala som jej že pozdrav ju, prehod s ňou rec ale cielene ju nevyhladavaj, nesadaj si k nej, a pod. Potom to už bolo ok. Tá baba si potom našla inú ,, obeť ,, .