Neprijatie na základnú školu pri prestupe - odvolanie

krejzinka11
27. máj 2018

ahojte, budeme sa stahovat a riesim prestup na inu skolu, v obci je len jedna skola, podala som tam ziadosti o prijatie oboch deti, prijali mi len jedno. ako postupovat? nie je skola povinna prijat ziaka, pokial na skolu patri obvodovo? co napisat do odvolania? fakt chcem aby na tu skolu obe deti chodili

babulina
28. máj 2018

Treba zistit dovody odmietnutia, pokial je kapacitny tak naozaj riaditel nenafukne triedu aj keby chcel, ak je tam iny treba zvolit spravnu diskusiu

titla
28. máj 2018

@krejzinka11 Školský zákon (245/2008) § 20 (6)
Riaditeľ spádovej školy je povinný prednostne prijať na plnenie povinnej školskej dochádzky žiakov, ktorí majú miesto trvalého pobytu v školskom obvode spádovej školy,.. ktorého sídlo sa nachádza v školskom obvode tejto spádovej školy, a to až do výšky maximálneho počtu žiakov v triede príslušného ročníka. Ak je počet žiakov vo veku plnenia povinnej školskej dochádzky, ktorí ju majú plniť v spádovej škole, vyšší, ako sú kapacitné možnosti spádovej školy, postupuje zriaďovateľ podľa osobitného predpisu.24)
Riaditeľ môže navýšiť max. počet žiakov v triede pri prestupe žiakov na školu. Prečítaj si školský zákon, tam je to všetko uvedené a toto môžeš napísať do odvolania.

krejzinka11
autor
28. máj 2018

Kapacitne dovody. Len mi nie je jasne, preco sa neriesi rozsirenie tried, ked tam vyrasta nova stvrt a kopec novych deti bude. ,mam info, ze tam chodia aj deti, ktore tam nepatria, nemaju tie moje prednost? Co napisat do odvolania?

zenaajmama
28. máj 2018

@krejzinka11 v tomto pripade by mohli rozšíriť kapacitu.Ja by som zašla osobne za riaditeľom.

zenaajmama
28. máj 2018

@krejzinka11 samozrejme nemôžu vylúčiť dieťa ktoré tam už chodí aby uvoľnili miesto

loginexistuje
28. máj 2018

Maju ti odporucit inu skolu obrat sa na prislusny skolsky urada

loginexistuje
28. máj 2018

A kam sa stahujete k BA ?

fokuska
28. máj 2018

@krejzinka11 A teraz maju vyhodit ine dieta, ktore tam chodi napr. od 1. rocnika kvoli tomu, ze tvoje tam chce prestupit a ma mat prednost?

beky1813
28. máj 2018

Ako ked je kapacita naplnena, tam nic nezmozu. Zase nemozu nejake dieta vylucit, aby zobrali spadove

krejzinka11
autor
28. máj 2018

Za riaditelkou som bola este pred podanim ziadosti, uz vtedy vravela ze nema volne

pietra
28. máj 2018

@krejzinka11 skola nemoze vylucit ziaka, ktory tam uz je prijaty, cize nema tvoje dieta prednost pred dietatom, ktore tam obvodovo nepatri. To plati len pri prijimani novych deti, keby mala napr. skola volne jedno miesto v tej triede a hlasi sa tvoje dieta a dieta mimo obvodu, vtedy by muselo byt tvoje uprednostnene.
Mozes sa skusit obratit na zriadovatela, ten moze riaditelke skoly odporucit navysit pocet ziakov v triede. Ale schodnejsia cesta je asi sa ist znovu porozpravat s riaditelkou. Mozno sa nejake dieta odhlasi, mozno sa do daneho rocnika prihlasi viac deti a otvoria este jednu triedu, ...

krejzinka11
autor
29. máj 2018

@loginexistuje slovensky grob

loginexistuje
29. máj 2018

@krejzinka11 no tam je to veru zlé, my odtiaľ pochádzame. Jedine potom skúsiť voziť ale smer Pezinok je desná doprava, Chorv. je este horsie natom .. mozno do Sv. Jura by som skusila..