Milé mamičky
Dnes som ztratila nervy mám 10ročného syna chodí do štvrtej triedy.Spolužiaci sa mu často posmievajú ....V utorok mu spolužiak vrazil jednu trošku mu popraskala aj pera a dokopal mu nohu.Samozrejme jeho mamka mi povedala ,že ho zbil druhý spolužiak ,ale to nie je pravda.Dnes zas ho zas zhodil syn mi volal,že chce isť domou,lebo už má dosť a ja som bez rozmýšľania konala primitívne😞😞😞povedala som vlastne so zvýšeným hlasom " odberem ti tu prasatu hlavu" veľmi sa hanbím viac krát mi chlapca zbil ponizoval vysmieval sa mu😞viem,že som sa zachovala zle už natom nezmením....budeme zavolany riaditelom aj jeho rodičia aj my.S týmto mojím vybuchnutím asi veľké šance nemáme voči nim.Naša triedna je na PN-ke a druha ucitelka vrieskala po synovi samozrejme obhajovala toho druheho.Môžete mi poradiť ako ďalej?Ďakujem😞
Ďakujem😞
No takto... Musia to riesit. Ak nebudi, je nejaky spoluziak, co by dosvedcil, ze mu robia zle? To ze si vybuchla nebolo pekne, ale nenchaj sa zmiast a hlavne ich nenechaj nech gro toho rozhovoru je o tom, co si povedala. Ide tu predsa o ine. Ked to nepojde po dobrom, zdvihni sa a ze odchadzas na inspektorat a doprajes im zopar kontrol (garantujem, ze sa zoseru :D poznam to).
ospravedlníš sa,že si reagovala zbrklo,ale syna si zastaň a treba to riešiť,takto začína šikana..syn musí vedieť a cítiť,že si za ním stojíš..ak sa nič neporieši,tak zmeňte školu
Hlavne nepanikar, povedala si, co si povedala, ale to nie je to preco sa idete stretnut...riaditel tam nie je od toho, aby riesil tvoj vyrok, ten moze riesit policia, on na to nema pravomoc....navrhni, aby bol v triede urobeny anonymny dotaznkk a hned sa ukaze, ako to je...povedz im tvoju verziu a ked nebudu spolupracovat, ziadaj o vysetrenie nestranntm psychologomdrzim ti palce
@mamka515 od kedy mu takto deti robia zle? Kedy si to že mu robia zle riesila prvýkrát s ucitelkou...riaditelkou?
@mamka515 je mi ľúto, čo prežívate, mám tiež syna v podobnom veku a neviem si ani predstaviť takúto situáciu. Byť v tvojej situácií, ak by škola odmietala spolupracovať alebo by sa vyskytli iné nepríjemnosti, by som sa obrátila na niektorú TV. Podľa mňa žiadna škola nechce mať negatívnu reklamu, blížia sa pomaly zápisy...
To je sikana. Niektore skoly sikanu chcu kryt, aby nemali zleeno
prasacia hlava 😀😀 tak co uz, stalo sa. Ja mam tiez 4tacku a co mi spomina oni sa medzi sebou tiez stale biju. Baby s chalanmi, no nevem asi taky vek. Mne sa to vobec nepaci aj jej dohovaram lebo ona to tak este pysne povie ze zbili sme chalanov..no otras. Ako vacsina deti tieto sarvatky berie ako hru, no citlivejsie deti tym trpia. Ja som velmi mierumilovny clovek a tiez som tieto bitky, strkance na ZS neznasala.
Nerozmyslala si syna prihlasit na nejake karate alebo iny bojovy sport? Aspon na rok? By ziskal trosku istotu a nebal by sa branit. Lebo tieto mierumilovne deti byvaju casto fackovacimi panakmi v skole a niekedy staci len agresorovi ukazat ze sa neboji.
Ano, sikanu a vylozene naschvaly treba riesit s ucitelkou, riaditelom, rodicmi ale tieto detske suboje proste nezmiznu, vzdy tu boli aj budu. Hlavne chlapci to tak maju.
@mamka515 v prípade šikany treba riešiť všetko písomne. Po každom incidente ist do školy, trvať na zápisoch, zvýšených dozorcov v triede ... napriek tomu, odchytiť tvojho syna môžu aj vonku pred školou a tam už nevyriešiš nič.
Z vlastnej skúsenosti, rodič, ktorý rieši, je problémový, mysli si o svojom decku “neviemčo”, vyťahujú sa všetky jeho prešľapy, hľadá sa chyba v dieťati... a nakoniec je najlepšie dieťa dat na inú školu. A máš pokoj.
Manžela asi nemáš, aby šiel s tebou, keď to musíš riešiť ty, hm? Netráp sa tým, ako si zareagovala.... podľa mňa veľmi mierne..... V obdobných prípadoch (keď som napr. videla vonku šikanu) som zareagovala tak agresívne a vulgárne, že agresor išiel domov so sklonenou hlavou a ani rodičia za mnou neboli. A keby boli, to by eštelen videli. Nie som buranka, ale viem zahrať také hovado, že až. Pretože, na niektorých ľudí slušnosť neplatí. To som sa naučila rokmi a skutočne to funguje. Ako by to riešil chlap - povedal by synovi, že keď ho niekto drgá, ubližuje mu, nech vezme všetku odvahu a adekvátne sa bráni. Aj keby mal dostať bitku pri tom. Ak aj agresor dostane zopár po pysku, tak v podstate si to zapamätá a dá pokoj. A hneď by aj kamaráti boli. (to mám odskúšané tiež, hoci som žena - ale keď som bola dievča). Preto keď bude šikana pokračovať i po vašej besiedke, prejdite na plan B a proste povieš synovi, aby si to nenechal, aby nabral odvahu a bránil sa (a nie volal mamičke, čím sa degraduje v očiach ostatných). Proste aby sa ani nevyhrážal.... ale rovno bez slova zakročil. Stúpne mu sebavedomie a bude mať do budúcna pokoj.
To co si povedala je skor srandovne, normalne celkom pekne si mu este povedala (hajzlovi zakernemu)... Baby ti dobre radia, drz sa toho, ze ide sa riesit zle chovanie voci tvojmu synovi, vyzdvihni hlavne jeho povahove vlastnosti, ze nie je agresivny a neriesi veci stylom aky podaj, taky vrat, je len plus, ze jeho styl komunikacie nie je nasilny. Bran si ho, v ziadnej skole by nemali akceptovat a prehliadat agresiu.
urcite to treba riesit s ucitelmi aj rodicmi zazila som podobne veci ked syna spoluziak skoro prizabil proste jeden chalan bol psychycky mal uzivat lieky matka mu ich nedavala a potom bol agresivny na viacerych vyustilo tak az daleko ye mojho syna museli strazit ucitelia abz ho nezabil bol raz tak velky ako moj potom sa to riesilo tak ze jej szna vylucili zo skoly a dali ho do redukacneho centra a moj syn mal konecne klud
@andrejka1974 triedna ucitelk a este dve ucitelky ho zastávaju su ucitelky ktore vsetko prataju pod koberec a napokon poznamky dostava prave ten moj syn
@lujza123 to je prvá vec,čo tie deti na bojovom športe učia- nepouži svoje znalosti na spacifikovanie druhého,hoc v obrane,syn chodil na karate....aj ked chýry o chalanovi,čo chodí na karate možno pomôžu,aby si bitkári dali bacha,či ho udrú....ale súhlasím,chalan autorky by športovať mal,hocičo..posilní mu to sebavedomie,dodá nových kamarátov,tímový duch,autoritu trénera,šport mu môž elen pomôcť,ale nemusí byť bojový...
@zuzanapjat manzel bol v skole riaditel zostal v soku (on jenovy riaditel od minuleho roka) ked sme mali problemy vzdy to riesil neako....teraz budeme zavolany do skoly presny dátum este neviemetak uvidime
Uz sa to taha 4roky neviem ci je to dobre ale moj syn ako to povediac........ked sa mu posmievaju alebo ho "podpichuju" teraz uz hned otvori usta a zacne im vykrikovat brani sa skor ustne ale je to este horsie.Dakujem Vam vsetkym za rady a podporu😘urcite nam tieto rady pomozu
@mamka515 nebolo to pekne co si povedala, ale u riaditela zacno rovno s tym ze uz mas toho dost a ides sa priamo obratit na inspekciu, aby sa v skole riesila sikana, kedze vyzera to tak, ze sa to chce ututlat...nedas si presne znicit dieta, toto je sikana a bude to len pokracovat ak sa nic nebude diat a to dieta uvidi, ze mu to vzdy prejde, tak sa utoky len budu zvysoka, Preto sa neboj, ty si len vybuchla, ale spoluziak tvoho syna ho fyzicky napada....drzim palce
@lujza123 prepac, ale ked teraz mu ucitelka neverí, ze ho bijú ostatne deti, tak este by bol horsi keby ukazal ze sa ich nebojí a vytiahol nejaké chmaty. 😒 v skolach je velakrat nespravodlivosť. Treba to riesit s riaditeľkou a vyssie. Lebo sa chlapec bude bat chodit do skoly, bude stresovany, bude mat zle vysledky v skole. Ak sa inac neda, preložiť. Drxim prsty, aby ste to poriesili a mozno este z nich budu kamoši.
@mamka515
@mamka515 Ahoj keď sa mu spolužiaci často posmievajú to už učitelia mali riešiť! Ak je v škole kamerový systém určite si pýtaj záznam 🙂 drzim palce nech sa to všetko dobre vyrieši ! ☺️