Nechcem dať syna do školy

6. feb 2022

Vie mi niektorá poradiť?
Naša trieda bola už 3x v karanténe od januára.Ak chcem nechať syna doma zo skoly len tak z vlastnej vole môžem ho ospravedlniť len na 3 dní či boli teraz nejaké výnimky, či priniesť papier od pediatricky?Na jeseň nám prišlo niečo ohľadne toho na edupage a už to mám zmazané.Jednoducho chcem, aby bol týždeň, dva doma stále niekto pozitívni, vracanie, hnačky dva krát už pol na PCR teste mám toho dosť.
Ide o druhý stupeň.

pataja
6. feb 2022

5 dní vie rodič ospravedlniť, potom uvidíte...

jarmila2010
6. feb 2022

mozes ospravedlnit,len na 5dni..inak,musis riesit cez pediatra..aktualne neplati,ze dieta mozes,len tak nechat doma,kvoli epidemiologickej situacii

autor
6. feb 2022

@jarmila2010
@pataja ďakujem dievcata

panelacikova
6. feb 2022

môžeš nechať 5 dní. potom musí minimálne na deň do školy a opäť "môžeš". po dohode s triednou (ak je prvostupniar a dobre sa učí) alebo s riaditeľkou školy (ak je druhostupniar, ale tam predpokladám, že maximálne 2 týždne ti takto dovolia ťahať), je to povinná školská dochádzka. alebo potom sa dohodni s pediatrom, nech vám dá na 2 týždne papier a vybavené. a čo sa týka PCR, tak ja neviem. moja dcéra bola naň od septembra asi 10x a akosi z nej neubudlo.... deti s tým nemajú nejaký problém, skôr rodičia. čo sa týka súčasného (väčšinou) omikronu, tak zatiaľ, chvalabohu, prehrmí. hlavne u detí. 2 dni horúčky, nejaká tá hnačka, prípadne bolesti hlavy a do týždňa je to relatívne OK... no rozhodni sa, ako ti pasuje.

loliki
6. feb 2022

Môžeš ho nechať doma, lebo sa teraz všetko ospravedlňuje. Ale! Práveže sú každú chvíľu doma, aký má zmysel ho nechávať doma bez dôvodu? Viac a lepšie sa učiť doma nebude.

zitaje
6. feb 2022

Ešte je tu možnosť domáce vzdelávanie. Ale to len v prípade, že dokážete doma fungovať dlhodobo.

mamina0078
6. feb 2022

Mozes vybavit individualny studijny plan, do skoly bude chodit len na preskusania

autor
6. feb 2022

@panelacikova ďakujem mám dôvod prečo nechcem, aby sme momentálne ochoreli, alebo chcem aspoň znížit riziko, ak sa dá.
Otázku som začala čo, prečo a či sa bude lepšie učiť je bezpredmetné.Vobec mi nejde o známky má samé jednotky..či nejaké dohady.Jednoducho nesúhlasím s tým, aby chodil do školy deň, dva, tri karanténa a takto ideme už niekoľký krát od januára.Robim z domu, nech je doma ďakujem tym čo odpovedali k veci

zitaje
6. feb 2022

Tak mu vybav IVP a do konca roka si ho nechaj doma, rozhoduje o tom riaditeľ. Na konci roka komisionálky, ale keď bude žiak priebežne odovzdávať požadované výstupy, väčšinou to nie je zas až taká hrôza 🙂

autor
6. feb 2022

@zitaje ak by ho nečakali prijímačky na strednú spravila by som to

zitaje
6. feb 2022

Nerozumiem, ako to súvisí? Ja mám ôsmačku v domácom vzdelávaní a tiež ide robiť prijímačky. A keď ju nevezmú, bude ich robiť z 9.r., z domáceho vzdelávania.

panelacikova
7. feb 2022

autorka: ja ti rozumiem a vôbec ťa neodsudzujem za to. jednoducho bude najlepšie zájsť za vedením školy, predostrieť tam svoje predstavy a požiadavky a dohodnúť sa... a kedy má prijímačky? veď tie sú až okolo mája, nie? inak, pred rokom (konkrétne koncom apríla tuším) púšťali do školy po dlhodobom uzatvorení II.stupeň. dcéra bola piatačka. tiež som napísala riaditeľovi aj triednej, že ju žiadam uvoľniť ešte na 2 týždne, lebo šla na prijímačky a ona chytí snáď každú chorobu, ktorú v škole majú, tak mi v pohode vyhoveli. ale šlo len o 2 týždne.... po nich už normálna nastúpila do školy.

evulincula
7. feb 2022

@panelacikova hmmm zaujimave, ale aspon, ze to teda skola pochopila a nieco take vam umoznila. super vediet, ze na niektorych skolach maju proste stale taky ten ludsky a chapavy pristup

panelacikova
7. feb 2022

@evulincula tak u nás šlo o 2 týždne s tým, že som to odôvodnila dcériným zdravotným stavom osobne u riaditeľa a ten mi vyhovel. napísala som si ja oficiálnu žiadosť s odôvodnením, podpísal ju a vyriešené. ale nešlo o 3-4 mesiace, ako si zrejme predstavuje autorka, tam už musí dieťa zrejme absolvovať komisionálne skúšky. a ja teda naozaj neviem, či je to dobré riešenie. podľa mňa nie. pokiaľ nejde o chorobu dieťaťa, tak v tom nevidím zmysel.