Ahojte,poprosim aktualne info..kto do danych skol chodi..ake s nimi mate skusenosti..Ake deti podla vas s odstupom casu su vhodne do skoly dat a ktore radsej nie..Ako je to s asistentami vs psychologmi..poplatkami pristupom..proste vsetko co vas napadne a mala by som vediet..Pripadne budem rada aj za nazor,ktora z danych skol je podla vas lepsia,v pripade ze ste navstevovali obe..Temy tu na MK su starsieho data a rada by som mala aktualne info..Recenzie su tiez rozne na obe skoly, aj pozitiv aj negativ..Dakujem pekne za vsetky info
@alexas56 autorka nemyslí VŠ 😀 či poznáš vysokú s názvom "teplická"? a zaradenú v kategórii "máme doma školáka"?
@zuzanka.zuzu aha tak, to som uz neprecitala :D ale mam znamych chodili im tam deti, boli velmi spokojni 🙂
Predpokladám, že myslíš ZŠ. Teplická je pre nadaných, tam netreba počítať s asistentami. Deti musia prejsť intelektovými testami a následne sitom u riaditeľky. Nie je to spádová škola, detí dostatok, tak ak je problémové dieťa, snažia sa ho zbaviť. Pokiaľ sú u dieťaťa dysky, príp. ADHD, a dieťa je naozaj šikovné, s tým dokážu učiteľky pracovať. Ale je to tiež na ochote jednotlivých učiteliek, predpokladá sa aktívna spolupráca rodičov.
Kamarát má na paneurópskej syna. Tam v triede okrem učiteľky aj asistent. Konkrétne v ich triede viac detí s diagnózami, o nadaní ani reči. Najlepší odišli priebežne do iných škôl. Ale je to trieda na 2.st. Možno sa ozve niekto, kto má menšie dieťa, možno tam v triedach je už iná zostava detí.
@lavinis
@zdenulkam ahojte..nevsimla som si ze mi prislo upozornenie na prispevok ..az teraz spatne..zaujimala sa o nu kolegyna,lebo ona nie je na MK..takze ma zial negativnu skusenost a po 3 mesiacoch syna odtial odhlasila..jej syn je velmi zivy a ma poruchu spravania,takze bol neustale izolovany od ostatnych deti..nemohol chodit s detmi na ziadne vylety ani prechadzky..ze vraj ho ucitelka nezvladala..napriek tomu ze deti bolo 5 v triede a su na tuto problematiku specializovany..respekt na konkretnu ,,diagnozu,, ktoru mal..v skole nie je jedalen ,museli sa chodit stravovat mimo skoly do nejakej restauracie na menu a ked sa nahodou stalo ze prisla platba za obed p den neskor,tak chlapcovi nedali najest a bol hladny..Dalej su tam skryte poplatky, uvodna cena za vzdelanie teda nie je finalna a postupne sa navysuje , zo 400 mesacne od nej pytali neskor 700eur a musela platit aj za letne mesiace kedy sa deti v skole nenachadzaju..takze nemala ona osobne dobru skusenost a syna odhlasila,teraz chodi na inu skolu ,kde maju tiez specializaciu,neplati take extremne palky a synovi sa dari,je sikovny a rychlo sa adaptoval, ucitelia s nim nemaju problem..takze ocividne ide o neprofesionalov,ktori beru peniaze asi za nic..a chyba nebola v jej synovi ale v pristupe skoly ako takej..Ale ako sa hovori sto ludi,sto chuti..takze mozno ini maju inu skusenost..🙂
PEVS odporucam..uzasna skola, moderna, je drahsia, ale naozaj super..uplatnila som sa v obore ešte, keď som bola len tretiačka..niekedy boli zle recenzie na školu, ale veľmi veľa sa zmenilo..dokonca som postrehla, že cez pandemiu mali ako jedna z mála škôl možno aj jedina riadne štatnice a promocie..takze ak si mozte dovoliť vyssie skolne , smelo do toho