Návštevy kamarátov vašich detičiek

27. jan 2023

Ahojte zienky, ako riesite prilis caste navtevy kamaratov vasich deti u vas doma? My sme sa nedavno prestahovali, mame 7 rocnu dceru, nasla si tu kamaratku (9r), s ktorou si rozumie, tak sme boli radi.
Avsak, problemom zacalo byt, ze to dievca je tu kazdy jeden den. Mala este len pride domov zo skoly, uz u nas zvoni. K nim nechodia takmer vobec, bud idu von alebo su u nas. Uz mi to zacina z viacerych dovodov trocha prekazat. Stretli ste sa s niecim podobnym? Ak ano, ako ste to riesili?

terezka1947
27. jan 2023

Neviem ako to riešiť,ale ja dosť kontrolujem,aby moje deti neboli na návšteve u kamošov doma nevhodne dlho,resp.podporujem hru mimo domácnosť,dvor,dom.
A u nás máme občas návštevy,ale rozhodne nerobím žiadne párty,ani nič podobné. Lebo po čase sa to vzdy zvrhne(viď skúsenosť tvoja,či skúsenosť z okolia)
Jednoducho,každý chce mať svoj rodinný priestor,kľud.

h2
27. jan 2023

Nevieš k vám nepustiť 9 ročné dieťa? "Ahoj, bola si tu včera, aj predvčerom, aj predtým. Dnes nám to nevyhovuje. Ak chceš, zajtra môže prísť pre zmenu moja dcérka k vám, dobre? Ahoj." A zatváram dvere.

stanulienkat
27. jan 2023

Treba sa dohodnut dopredu, ze bude chodievat iba niektore dni. Napr Ut+Pia. A to dodrzat.

surama
27. jan 2023

K nam kedysi chodili sestrini kamosi zo skolky. Hned po skolke k nam dosli 4 deti..v lete u nas boli cele dni. Len jedna mamicka bola taka, ze napisala na papierik dokedy jej chlapcek moze byt u nas a potom ho mame poslat domov. To bolo mile, lebo on to vzdy dodrziaval. Zvysok deti u nas boli cele dni. Mama na to mala nervy, lebo proste ich musis strazit, aby sa im nic nestalo a nemozes si tak robit svoju robotu a samozrejme uz bolo treba varit pre ovela viac ludi. Vadilo jej to, ale nemala tu odvahu konfrontovat rodicov, kedze je ten typ, ze s kazdym za dobre. Teraz, ked uz su to skoro dospelaci, tak v dobrom spominaju ako k nam stale chodili a co im mama varila 🙂

siska25
27. jan 2023

Ahoj, normalne by som dievcatam povedala, ze vcera sa boli hrat u vas, ze dnes mas doma robotu, chces upratat, hocico.... ze teda sa mozu ist hrat von alebo k tej kamaratke. Tiez detom obmedzujem navstevy, mam 4 deti a keby kazde takto vodilo kazdy den k nam niekoho, tak to by som zrejme uplne nezvladla. A vacsinou sa poznam aj s rodicmi kamaratov nasich deti, tak aj ked idu moji k nim, tak si zavolame a napiseme, ci mozu a vacsinou sa teda hraju aj tak na dvore.

siska25
27. jan 2023

A este v lete si chcel 8 rocny syn doviest kamarata na dvor, ze sa budu kupat v bazene. No nedovolila som, resp. ok nech pride, ale s mamou a vlastnym uterakom a ta nech si ho strazi v tom bazene. Nezoberiem na seba, ze sa mu nieco v tom bazene stane, ked ja zrovna budem obsluhovat moje mladsie deti....

autor
27. jan 2023

@h2 No, predstav si situaciu, ze akurat prides domov, ona uz pred branou, pokym ty vyberies nakup z auta, ona sa uz votrie dcere a su vnutri. Kolkokrat aj hodiny a rodicia ju ani nehladaju, nepridu si po nu..
A aj som jej uz hovorila, ze to takto nejde a nie kazdy den, ale to je ako hrach o stenu hadzat…

h2
27. jan 2023

No nedovolila by som to, proste by som ju poslala preč skôr, než by som si vyložila nákup.

autor
27. jan 2023

@h2 Ano… budem musiet byt v tomto razantna, aj ked mi je tej malej luto, ale takto to nejde.

arasidka123
27. jan 2023

Skôr by som to asi riešila s rodičmi...ale vyzerá to tak, že sú radi, že sa jej "zbavia"

liljana
27. jan 2023

Na druhej strane mozes si porobit doma, ked sa decka spolu prebavia. Len to trochu obmedzit na par dni v tyzdni.

h2
27. jan 2023

Prečo by ti jej malo byť ľúto? Veď je u vás deň čo deň. Občas ju poslať domov predsa nie je nič hrozné.

ivanakal
27. jan 2023

To je taky problem? Ahoj, vies co, robime ulohy, ucime sa alebo proste dnes nemozes ist k nam. Dovidenia, Cau. Ty si rodic, ty to mas kontrolovat. A to jej akoze len tak hovoris, to takto nejde, nemozes k nam chodit kazdy den? a potom nic? proste ju aj tak k vam pustas? Nechapem, tak naco jej to dookola hovoris, konaj. to su potom take prazdne reci.

autor
27. jan 2023

@h2 Je mi jej luto, lebo co o nej viem, je zo 4 deti, vyzeraju byt tak trocha socialne slabsi a pride mi, ze tym, ze k nam chodi takto neustale, asi u nas nasla nieco, co doma nie. Vraj jej sa mamina tak nevenuje ako ja dcere. Ale to tak byt nemusi, su to len take moje myslienky. Kazdopadne to urcite obmedzim na par dni v tyzdni.

sense
27. jan 2023

Aj moja mala kamarátku kt bola u nás omnoho častejšie ako ona u nich, mne to ale nevadilo, keďže ma nijako neobmedzovali. Ale... Ked sme niečo mali a zazvonila, nemala som problém jej povedať prepáč dnes to nejde alebo teraz to nejde. Prídi vtedy a vtedy. Alebo môžeš tu byt povedzme to 16.00 potom niečo mame.

dudos
27. jan 2023

Tiež sa nám stáva, že kamaráti nášho syna prídu neohlásene, väčšinou majú u nás dvere vždy otvorené, sme veľmi spoločenská rodina, ale ako píšem, tiež sa stane že pridu neohlásene čo by nebol až taký problém ale nie vždy vo vhodnú dobu, tak vždy im poviem miláčik ten a ten, ja tak oslovujeme kamošov a kamošky môjho syn, Janko, Jurko, Terezka alebo ako sa volajú teraz nemôže, má alebo máme iný program a pod. Určite sa ešte budete mať možnosť spolu hrať, ale prepáč, teraz to nie je možné. Pozdravujeme rodičov,
Hneď píšem sk mam kontak rodičom, že môj malý nemohol ísť momentálne von, tak nech si odstriehnu kde je ich poklad, ze u nás nie je. To len z hľadiska opatrnosti.

guiseppinka
27. jan 2023

Mame 2 susedy, chodia/chodili s mojimi babami do skolky. Este len dojdu zo skoly, uz su u nas, ze ci mozu prist, tak im poviem, ze o hodinu najskor... Lebo sa musi starsia najest, poucit... Pre istotu dnes rano ta starsia bola u nas o 7 rano pri dverach, lebo chce ist s mojou do skoly... Skoro ma porazilo... A este povedala, ze mama jej povedala, ze rano nesmie zvonit, aby nezobudila ludi 🙈 bolo jedno obdobie, kedy nechodievali, ale inak su u nas casto... Ale zase nemam problem ich nepustit alebo ich "vyhodit"...

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
otazka1
27. jan 2023

Pamätám si jednu situáciu u nás doma,keď som bola mala.kamaratka par krát chodila zo školy rovno k nám,po ceste vyložila tašku a isli sme.nasi s tým mali problém,pretože som nebola ešte ani prezlečená,najedena,naučená do školy.stanovili hranice mne,nie kamarátke. Zavolaj si kamosku domov,až keď budes mat toto všetko splnené a to som aj povedala spolužiačke na druhý deň,mizes prísť ale až dajme tomu o 4 a nie každý den,budeme sa striedať.ak to tvoja mala nevie povedať,povedz jej to ty,ze sú u vás nejaké pravidla,ktoré sa musia dodržiavať.chapem aj to dievča,ze to nemá odkiaľ vedieť,ked jej rodičia to nerisiela.ale hlavne milo aby sa to kamarátstvo nepokazilo, nech je z akýchkoľvek pomerov,dolezite je,ze je to kamaratka tvojej dcéry.

zmrzlinka2021
27. jan 2023

Je dôvod v čom ti to dievčatko vadi?

Mozno len treba nastavit pravidla - OK, ale max dvakrat do tyzdna na max 4 hodiny

svettii
27. jan 2023

@zmrzlinka2021 presne tak by som to spravila. Vieš bolo by to oné, ak by aj k nim chodila jej dcéra, no takto, je to aj pre jej dieťa si myslím také, že je len vo svojom prostredí. Normálne by som nadstavila pravidlá a hotovo

zmrzlinka2021
27. jan 2023

@svettii Ja si myslim, ze ak sa to vhodne odkomunikuje tomu dievčatku, ze napr. utorok a stvrtok ta radi u nas uvidime o tretej, tak by to pochopilo..

Take ze zatvarat dvere pred dietatom, ignorovat ho... na to ja nemam srdce

autor
27. jan 2023

@zmrzlinka2021 Tak v com mi prekaza… ide o to, ze clovek straca sukromie takymto stylom. Priklad, nema problem prist v sobotu rano a byt tu cely den, keby jej nepoviem, ze uz nieco mame a poziadam ju, aby sla domov. Mam o zodpovednost viac aj za nu, bezne sa uz u nas zacala aj stravovat, co nie je zasa problem dat o porciu navyse, len tym chcem povedat, ze sa tu tak udomacnuje. No a mala uz zacina vymyslat, ze ona si nebude robit ulohy hned po skole, lebo ani ta jej kamaratka si ich nerobi. Ju skola nebavi, ani v nej nevynika. Takze aj kvoli tomuto by som ten kontakt chcela obmedzit, len chcem co najviac setrne. Predsa len je to dieta. Dakujem vam za rady. Poriesim si to v prvom rade s dcerou a ak bude treba, aj s jej kamoskou.

katkine_terapie
27. jan 2023

Autorka: s dcerou sa dohodnut, ze "Janka moze prist k vam stredu a piatok od 17 do 19, kedy mas uz ulohy spravene a mate volnejsie." (dni a casy dosad ako vam vyhovuje). Následne Janke oznamit, ze moze prist k vam stredu a piatok od 17 do 19, kedy mas uz ulohy spravene a mate volnejsie. V iné dni bohužiaľ nie, lebo uz mate nejaky program/povinnosti atd. (nekonkretizuj). Ak pride k brane ine dni, oznamit milo dietatu, Janulka, dnes nam to nevyhovuje, ale pridi v piatok o XY hodine, budeme ta cakat. Casy treba dodrzat a dieti si postupne zvyknu, ze toto je ich cas a vsetci s tym budu ok.

evkamotka
27. jan 2023

Normalka zaviest len utorky a piatky a hotovo. Ak sa votrie, poslat domov a zopakovat dane dni

terezka1947
27. jan 2023

Presne tak,tu nejde o to,že by deti vadilo. Nevadia.
Ide o to,že človek dáva väčší pozor na cudzie dieťa,viac sa boji o neho ako o svoje,viac veci v domácnosti musí ustrážiť,nedá sa tváriť,že počas návštev kamošov sme doma úplne v pohode,súkromie,atď.
Tu nejde o to,že nedám mu o koláč viac,či o jednu porciu jedla viac,či by mi vadilo,že mi niečo poškodí,toto absolútne.

knaza
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anabel2341
27. jan 2023

Keď som bývala u mamy, tak moja sestra mala každodenne návštevy svojej izbe , mňa to znervozňovalo keďže mam svoje súkromie a svoj kľud do teraz som taká , a vadil mi hluk a to že boli u nás každý deň tak raz som im povedala že k nám môžu chodiť len piatky aj to len na 2 hodiny a môžu chodiť von normálne cez týždeň, A aj tak bolo :D mama stým súhlasila a do teraz mi to ostalo najradšej som sama, nemám rada každodenne návštevy , a mam rada svoj kľud a svoj denný režim:D ak je niekto u mňa už 2 hodiny a viac už rozmýšľam kedy odíde:D

kopytko03
27. jan 2023

Aj moja dcéra mala takúto kamarátku. To dievča som raz viedla domov o pol desiatej večer, nakoľko ju ani nenapadlo od nás odchádzať a nikto ju domov nevolal, a táto situácia by mala tendenciu sa opakovať, keby som tomu nezamedzovala. Stále chcela byť u nás, dokonca s nami chcela chodiť na naše rodinné návštevy a výlety. Nervy som mala, úplne chápem čo prežívaš. Návštevy som obmedzila a postupne úplne skončili. Po čase som sa dozvedela, že dievčatko skončilo v detskom domove kvôli totálnemu zanedbávaniu zo strany rodičov. A vtedy mi to prišlo dosť ľúto, lebo som pochopila, o čo jej vždy išlo, a možno som mohla byť trochu ústretovejšia. Ale to v tej situácii nevidíš.
Samozrejme netvrdím že je to aj váš prípad, len som opísala svoju skúsenosť.

viktorialj
Autor odpoveď zmazal
Zobraz