Dobrý deň idem k vám s prosbou mi nastúpil syn do prvého ročník a hoci nastúpiť nemal ale ja som ho dala čo som urobila veľkú chybu lebo som si neuvedomila aký vplyv to bude mať na jeho na jeho učenie a výsledky v škole teraz je druhák a sú tam výrazne problémy v učení samé päťkyA štvorky viete mi poradiť čo ďalej ma niekto taký istý problém ako ja ďakujem a budem rada sme nejaký rady ako postupovať ďalej ďakujem
@calmmeadow Dobrý deň lebo som si myslela že to zvládne ale ako teraz spozorujeme tie
Výsledky tak to nedáva
Ako skôr? Zle mu vychádzajú roky a mal byť ešte rok v škôlke ale ty si ho dala do školy? Ono je fajn takto skôr dat dieťa do školy ale to musí rodič naozaj vidieť ze je pripravený a hlavne asi bolo treba aj posudok od psychológa ci ? Ten co vtedy povedal ?
Blbosť. Na to, aby šiel skôr by potreboval odporúčania a testy z cpppap. Riešili sme to. Ak by nedal testy, nebol by skôr v škole. A testy by nespravil, ak by nemal predpoklad byť skôr začlenený.
v ktorom mesiaci a roku je syn narodený? co mu zle vychádzali roky? Aby mohol nastupit skor, musel prejst odporucanim psychologa. Uz teraz nic neurobíte, iba sa mu maximálne venujte pri učení.
@tinkakasubova Napíš to normálne. Nie že si ho dala o rok skôr, ale dala si ho normálne a bol mu odporučený odklad, ktorý si nerešpektovala? Lebo pozerám, že máš syna narodeného február 2015, takže normálne aj má byť druhák.
Ja som dala malej odklad lebo je letna a prilis hrava.Nikdy nezabudnem ako mi spec.pedagogicka povedala,ze nestretla rodica,ktory by toto rozhodnutie,dat dietatu odklad olutoval,ze skor naopak.
@belllinka veru.. keď je odporúčaný odklad, rodič nemusí súhlasit a mlze urobiť ako chce, keďže je to len odporúčanie.. bohužiaľ nedôveruje odborníkom a takto to potom dopadne.. ja učím v MS a tiež sa tieto odporúčania nie vždy rodičom páčia, ale ešte nikdy sa mi nestalo, žeby to dieťa dali aj tak do školy.. pohundru, ale nechajú ho potom v škôlke
možno by bolo fajn ešte nejake vysetrenie u psychológa dodatočne, či nie je nejaká porucha učenia a pod..
@tinkakasubova málo info si naoisla. Skôr znamená kedy, je septembrovy? Alebo ešte neskôr? Prvý ročník zvladal ako? Učiteľka čo hovorí, rozprávala si sa s ňou? Má problémy zo všetkých predmetov? ,,Len" nestíha alebo nevie? Učíte sa s ním doma?
@tinkakasubova co mu nejde?nenavrhla ucitelka pretestovat ho ci nema dyslexiu a pod?Je hravy, nechce sa mu, alebo si spravi ulohy a aj tak v skole zle napise pisomku?kup mu knihy a nech vela cita, zaplatit doucovanie a vela sa mu venovat.Ak teda nema dys....
možno by mal problémy aj s odkladom, musíte prísť na to, kde je problém a pokúsiť sa ho riešiť
a vy ako rodicia sa mu venujete? vysvetlujete ucivo, ucite sa s nim? lebo ten uvodny prispevok mi pride dost chaoticky. ziadne bodky, ciarky, vynechane slova...
Môžeš si zažiadať v CPPP o diagnostiku (normálne na základe žiadosti rodiča). Môžno mu niečo zistia a pošlu škole odporúčania ako k nemu pristupovať, ako ho skúšať. Príp. navrhnú integráciu, vtedy škola už musí ( aj ked často krát to tak nie je čo si budeme hovoriť) pristupovať k nemu individuálne.
Áno bol nám odporúčali odklad ale ako píšete a napriek tomu som ho dala do prvého ročník a pritom problém nemala začiatku všetko išlo ok ale už keď sa začali písať diktát i päťminútovky išlo to dole vodou popritom sa doma učíme denne aj 3 h SkúšameHry prosté opisujeme z knižky vety ale prosté nevi sa sústrediť na danú vec zamenia si písmenká a keď niečo čítať tak prosté vymýšľa si slovíčka Alebo ako to mám nazvať áno rozprávala som sa aj s triednou prosté je hravý vyrušuje na hodine ne sústredí sa na danú vec ktorú riešia na hodine príde domov a on nevie vôbec že čo preberali prišla nám už aj upomienka zo školy že sa zhoršilo matematike slovenský jazyk máme teraz vyšetrenie u psychológa tak uvidíme že čo a ďalej nám odporučil (
A áno viem urobili sme chybu lebo sme si mysleli že to zvládne ale ako vidím nezvládam to)
@chillibubble Áno učíme sa S ním
@tinkakasubova neurobili ste chybu, ono by sa to ukázalo tak či tak. môže mať poruchu pozornosti, hyperaktivitu, dá sa to riešiť. popytaj sa tu https://www.modrykonik.sk/group/9549/
@shee11 Ďakujem ❤️
@tinkakasubova tak teraz nechápem. Je februárový a dala si ho do školy skôr tzn. keď mal 5,5 roka? Píšeš že ti odporučili odklad a ty si ho dala skôr.
Tzn. Že oni mi odporučili ešte aj neskôr nastúpiť a ty si mu nielenže nedala odklad ale ešte aj skôr?!
Či?
Len ja som dopletena?
a prečo si ho dávala do školy skôr?