Žienky, dnes som sa dozvedela, že prvé 2 týždne nebude v školách ranná, ani poobedná družina. Budem mať prvaka a druzinu samozrejme potrebujem. Neviem ako to idem riešiť. Bývame s mužom ďaleko od rodiny. Ako to idete spraviť vy? Som z toho v strese.
To som ani ja nepočula, ani na stránke školy nič také nemáme..
Ahoj. Robím vychovávateľku v Škd a budeme mať normálen. Ráno od 6tej a poobede do 16:30
Zavesené to mame na stránke školy ako odporúčanie Ministerstva školstva podľa ktorého sa škola zariadi. Hovorila som s kamoškami, je to tak. Som myslela, že každá škola...porazi ma
podla mna to je nejaka hlupost. no pises, ze to je odporucanie, takze vase zariadenie to tak mat nemusi, podla mna by to mna by to mali vyvesene uz na stranke
@vikss1 preverím si to cele, alebo zavolám do školy. Ďakujem za všetky vaše reakcie.
U nás tiež nebude ranná družina do 14.9 ale čerpám dovolenku tak mi to nevadí.
@kobelka keby len ranná, ale ani poobede.
ministerstvo to odporuca, ale je asi na kazdej skole ako sa zariadi, tvoja skola zial ide dotoho nic nenarobis
U nas druzina bude - rano aj poobede
v juni druzina bola, sice s obmedzeniami ale bola, nevidim dovod, aby v septembri nebola. Vymyslaju riadne.
babka, rodina, študentka? na dedine by nemal byť problém zohnať čipernú dôchodkynu čo za pár eur dieťa zanesie do škôlky alebo poobede ho vyzdvihne a mama si ho po práci vyzdvihne u nej....za 50eur určite niekoho zoženieš...alebo dovolenka....ide len o 2týždne a denne cca 3-4hodiny čo ho niekto vyzdvihne a postráži...
je to len odporucanie, nie povinnost, kazda skola ako si povie..... u nas napr je napisane ze ranajsia druzina pokial pocasie dovoli bude vonku na dvore ( tj pokial nebude prsat vsetky deti budu vonku)
@mogaa škola je vo vedľajšom meste, musí sa chodiť autom, alebo busom. Už nemám dovolenku, ani muž. Nechávam na prázdniny vianočné. Do konca roka ďaleko. Keby som nemala problém, nepíšem. Potrebujem vedieť ako si to zariadili iní. Keby som vedela o niekom, alebo tu msla rodinu tak logicky nevypisujem....
Nejaku VS studentku alebo niekoho z rodiny,kto by pricestoval? My takto cestujeme k sestre na striedacku,ked je nieco nevyhnutne s detmi.
Úplne ta chápem. My budeme.mat asi veľmi podobnú situáciu keď nastúpim.po druhej materskej do roboty. Družina v skole.sice je, ale keďže obaja s manželom pracujeme vo vedľajšom meste, na 16:30 to nestíhame ani keď sa pokrájame, navyše stále nejaké prerabky obmedzenia, kolóny.... A tiež tu nikoho nemáme...
Je druhy týždeň škôlky...A manželova úspešnosť prísť načas po dieťa do škôlky (on končí skôr ako ja), je 1/6. Keby teraz nie som pn ze môžem vybehnúť ja keď nestíha, tak neviem co by sme robili...navyše keď ma 24ku musím ja utekať z roboty skôr...ale nie vždy sa to dá...
A odkiaľ máš túto info? Ja som nič také nepočula.