Nástup prváka do školy bez družiny

26. aug 2020

Žienky, dnes som sa dozvedela, že prvé 2 týždne nebude v školách ranná, ani poobedná družina. Budem mať prvaka a druzinu samozrejme potrebujem. Neviem ako to idem riešiť. Bývame s mužom ďaleko od rodiny. Ako to idete spraviť vy? Som z toho v strese.

h2
26. aug 2020

A odkiaľ máš túto info? Ja som nič také nepočula.

tomikejt
26. aug 2020

To som ani ja nepočula, ani na stránke školy nič také nemáme..

adriana1980
26. aug 2020

Ahoj. Robím vychovávateľku v Škd a budeme mať normálen. Ráno od 6tej a poobede do 16:30

autor
26. aug 2020

Zavesené to mame na stránke školy ako odporúčanie Ministerstva školstva podľa ktorého sa škola zariadi. Hovorila som s kamoškami, je to tak. Som myslela, že každá škola...porazi ma

vikss1
26. aug 2020

podla mna to je nejaka hlupost. no pises, ze to je odporucanie, takze vase zariadenie to tak mat nemusi, podla mna by to mna by to mali vyvesene uz na stranke

autor
26. aug 2020

@vikss1 preverím si to cele, alebo zavolám do školy. Ďakujem za všetky vaše reakcie.

kobelka
26. aug 2020

U nás tiež nebude ranná družina do 14.9 ale čerpám dovolenku tak mi to nevadí.

autor
26. aug 2020

@kobelka keby len ranná, ale ani poobede.

nika82
26. aug 2020

ministerstvo to odporuca, ale je asi na kazdej skole ako sa zariadi, tvoja skola zial ide dotoho nic nenarobis

veronikaszabova
26. aug 2020

U nas druzina bude - rano aj poobede

petamada
26. aug 2020

v juni druzina bola, sice s obmedzeniami ale bola, nevidim dovod, aby v septembri nebola. Vymyslaju riadne.

mogaa
26. aug 2020

babka, rodina, študentka? na dedine by nemal byť problém zohnať čipernú dôchodkynu čo za pár eur dieťa zanesie do škôlky alebo poobede ho vyzdvihne a mama si ho po práci vyzdvihne u nej....za 50eur určite niekoho zoženieš...alebo dovolenka....ide len o 2týždne a denne cca 3-4hodiny čo ho niekto vyzdvihne a postráži...

lucik194
26. aug 2020

je to len odporucanie, nie povinnost, kazda skola ako si povie..... u nas napr je napisane ze ranajsia druzina pokial pocasie dovoli bude vonku na dvore ( tj pokial nebude prsat vsetky deti budu vonku)

autor
26. aug 2020

@mogaa škola je vo vedľajšom meste, musí sa chodiť autom, alebo busom. Už nemám dovolenku, ani muž. Nechávam na prázdniny vianočné. Do konca roka ďaleko. Keby som nemala problém, nepíšem. Potrebujem vedieť ako si to zariadili iní. Keby som vedela o niekom, alebo tu msla rodinu tak logicky nevypisujem....

marca12
26. aug 2020

@vikss1 nie je to hlupost vela skol nema ranne ani poobedne druziny. Ministerstvo vydalo odporucanie,tak to vyuzili. Co je totalny nezmysel. Ze su v skole decka v kope nevadi,ale v druzine by to z vadilo. Blby rodic zariad sa ako vies....

marca12
26. aug 2020

Nejaku VS studentku alebo niekoho z rodiny,kto by pricestoval? My takto cestujeme k sestre na striedacku,ked je nieco nevyhnutne s detmi.

timi112
26. aug 2020

@mogaa lenže zase je to tak že dieťa môžu brať len tý čo sným žijú v jednej domácnosti. Tiež nemáme rannú družinu u nás nebola ani doteraz.

ckatka
10. sep 2020

Úplne ta chápem. My budeme.mat asi veľmi podobnú situáciu keď nastúpim.po druhej materskej do roboty. Družina v skole.sice je, ale keďže obaja s manželom pracujeme vo vedľajšom meste, na 16:30 to nestíhame ani keď sa pokrájame, navyše stále nejaké prerabky obmedzenia, kolóny.... A tiež tu nikoho nemáme...
Je druhy týždeň škôlky...A manželova úspešnosť prísť načas po dieťa do škôlky (on končí skôr ako ja), je 1/6. Keby teraz nie som pn ze môžem vybehnúť ja keď nestíha, tak neviem co by sme robili...navyše keď ma 24ku musím ja utekať z roboty skôr...ale nie vždy sa to dá...