Ahojte mamky,
syn nastupuje v pondelok do 1.rocnika a chceli by sme byt pri tom spolu s manzelom. Co pocuvam, tak sa chysta s dietatom iba jeden rodic-vacsinou mama. Je to sice iba taka oficialita ale co si o tom myslite? Nechcem, aby sme tam vyzerali ako nejaki premotivovani rodicia ale okrem toho, ze tento den chceme so synom zdielat spolocne to beriem aj ako take zoznamenie sa so skolou a triednou ucitelkov, kedze personal nepoznam a priestory skoly detto. A takisto ma zaujima ci je potrebne doniest nejaku pozornost pre ucitelku? Nie som ziadny drzgros ale som toho nazoru, ze preco by som tam mala nieco nosit ked ju vobec nepozname,zavdacime sa predsa na konci roka. Tym istym som sa riadila aj v skolke ale 3/4rodicov stale nieco donieslo tak nech “nevycnievame z davu” hned takto na zaciatok😀vdaka za vase nazory. Prijemny zvysok vikendu vsetkym zelam!
Syna sme sprevádzali obaja rodičia, nemyslím si, že by sme boli premotivovaní. Proste nový veľký krok v živote nášho syna, tak sme chceli byt pri tom.
U nás mala väčšina oboch rodičov, dokonca aj deti rozvedených a poháňaných rodičov
Pozornosť pre učiteľku? Kvet, kyticka. To úplne stačí
Ak si dobre pamatam, tak kazde dieta prinieslo kvietok a vacsina aj pre pani vychovavatelku. Tiez tam bola od rana a predstavila sa. Neskor zobrala deti na obhliadku skoly a rodicia dostavali v triede info od ucitelky. Myslim, ze je to mile a pridava to vynimocnosti toho dna. U nas nastastie mali synovia uzasne ucitelky. Aj kazdy den by si zasluzili kvietok.
U nás zvyknú nosiť prváci kvety v prvý šk.deň, ďalšie ročníky už ani nie, skôr na konci šk.roka.. a kľudne môžete ísť obidvaja my sme boli s manželom a bábätkom a na školský dvor sa prišiel pozrieť aj dedo dokonca 😃
@ludka0309 Kvietok by som urcite doniesla. Ved to je na taky uvod, na zoznamenie sa s ucitelkou. To u nas bolo urcite. Ziadne velke kytice ale ruzicka urcite. No a ci dvaja, ja som bola vzdy sama, muz v robote. A teda 90% tam boli len po jednom z rodicov ale tak ked chcete ist dvaja, preco nie, je to pekne, si myslim ze kludne. Jed vam to praca dovoli. Nemyslim, ze to bude vyzerat "premotivovane".
@ludka0309 sli sme obaja, uplne normalne chodia, ked sa da spolu, nie kazdy ma vsak tolko volna…Niesli sme vzdy len kvety.
Manzel má z prace benefit, že 1.skolsky deň prvaka má platene volno, takze ideme obaja. Nesieme sladkú pozornost a chcem zajtra kúpiť aj kytice. Podľa mna sa to patri (ako keď chlap donesie na prvé stretnutie kvety svokre, aj keď sa ešte nepoznaju, neďakuje jej až po rozvode😃✌️)
Kvet by som dala určite "na zoznámenie"
Obaja môžete ísť ak je slávnosť na školskom dvore a deti si potom odvedie učiteľka bez rodičov. Reálne si neviem predstaviť kam by sa do bežnej triedy vošlo min. 20 detí + obaja ich rodičia
@ludka0309 my keď sme boli min rok tak cca to bolo asi na polovicu, niekto mal len mamu, niekto oboch. My sme boli obaja, kľudne choďte aj vy obaja, určite nebudete jediní. A každe dieťatko malo niečo v ruke. Niekto jeden kvietok, niekto celú kytičku, niekto čokoládu. U prvákov si myslím, že sa to patrí. Teraz ide do druhej a už nebudeme nič niesť, bude mať tú istú učiteľku. Až na konci roka dáme. Aj keď on má takú super učiteľku žeby si zaslúžila niečo aj každý deň 😁
My sme mali spolocny zaciatok roka a nikyo neriesil,ci tam je len mama alebo obaja. Ucitelke staci kvet
nase nastupovali za covidovych casov, kedy rodicom bol dany zakaz vstupovat do budovy skoly, jedine rodicia prvacikov mali "vynimku" aj to bol dovoleny max. jeden rodic.
Teraz uz je to jedno, takze ak chcete, kludne mozte byt obaja, ved je to aj tak chvilka ten prvy den.
A ako prvacky niesli kvetinku. Dokonca si brali aj aktovku, sice zbytocne, lebo ved prvy den aj tak nic, ale chceli a mali tak pocit, ze ake su ony velke skolacky 😀
Uplne bezne chodia obaja rodicia s prvakom v prvy den do skoly. My sme tiez tak boli. Je to predsa velky den pre dieta, zaciatok novej etapy. Tiez sa radi takto osobne zoznamime s triednou ucitelkou a druzinarkou, pozrieme si triedu....potom uz tak skoro takato moznost nebude. A ano, moje deti priniesli kvietok ci kyticku triednej ucitelke a aj druzinarke.
V pondelok ideme obaja a syn nesie pani učiteľke kytičku. Čo si myslia ostatní ma nezaujíma.
Potom bežím do škôlky za mojimi deťušikmi 😉 manžel ostáva doma so synom.
@ludka0309 úplne normálna vec, najmä v prvom ročníku. Ja som bola sama, ale manžel jednoducho nemohol, ale väčšinou aj boli obaja rodičia. Na ZŠ, do ktorej dcérka chodila a na ZŠ, do ktorej prestupuje - po slávnostnom otvorení idú s deťmi a triednou učiteľkou do školy aj rodičia. Platí to iba pre prvákov, aj teraz v novej ZŠ som to čítala v pokynoch. A kvietok vziať, áno, samozrejme.
@nikaeli nezabudni na vychovavatelku. Ta s nimi bude častejšie ako učiteľka- počas vyučovania, prestávok, po vyučovaní
U nas dieta sice vyprevadit mohli obaja , ale dnu do auly na privitanie siel len 1 rodic s dietatom, nech sa tam aj pomestia. Mali sme o tom aj oznam. Ja som asi len 2-3chlapov videla v ten den
My sme boli obaja tiež. Dcéra mala pre učiteľku ružu. Rodičia vtedy mohli byť len na školskom ihrisku, kôli korone sme mali vstup do budovy zakázaný
Zajtra idem so synom len ja ale pokojne chodte obaja. Neberiem ale nic, lebo bude otvorenie roka na skolskom dvore, neviem si to tam s kvetom predstavit, ze mi bude dve hodiny vadnut v ruke. Dame na pol roka
boli sme obaja, keď dcéra išla do prvej triedy. Dávala kvietok. A teraz kvietok na začiatku aj na konci roka. Ja som skôr za čokoládu, my si nedávame kvety ani doma, ale dcéra chce dať kvet, tak bude kvet.
@ludka0309 z pohľadu učiteľky: choďte pokojne obaja, dokonca ti to odporúčam, aspoň aj otecko sa zapojí do školského života dieťaťa. učiteľke nenoste nič, výborne si to vystihla, ani ju nepoznáš, nevieš, čo vlastne má rada, atď. ja osobne som za to, že by sa nemalo vôbec nič nosiť. leda ak deti vedia, že má sviatok, narodeniny alebo meniny, ak sa poskladajú na dezert alebo kvietok, OK. ale začiatok či koniec roka ja nepovažujem za nič extra špeciálne, je to predsa naša práca.
tak či onak, ak nejakú pozornosť, odporúčam záver školského roka.
My sme boli obaja, a taká polovica detí mala oboch rodičov. U prvákov to je tak že môžu obaja rodičia...idú s deťmi aj do triedy, zoznamovačka, pokyny ...kvet mal asi každé dieťa
Kludne obaja. Njekto z tiho robi slavnost a beru aj babicku.....Ked bol moj prvak ani sme sa nezmestili do triedy. Bolo tam ovela viac rodicov ako deti🤣🤣
Syn bol vlani prvak a boli sme obaja. Vobec sme si nepripadali premotivovane. Velmi vela deti tam malo oboch rodicov. Kvet sme na zaciatku roka nenosili.
Pokial sa da ist obom rodicom, je to podla mna super. Je to predsa velky den pre to dieta, bude si to pamatat do konca zivota a urcite bude len v dobrom spominat, ze tam malo aj mamu, aj tatina.
@ludka0309 ahoj,mala som zatiaľ 4x prvákov a prvý deň chodia normálne aj ockovia,teda mama a oco,úplne v kľude a bežne😊 pozornosť pre učiteľku nie je potrebná,ale u prvákov bude mať niečo cca 99%detí (aspoň v triedach,kde som bola),určite to nie je nič nutné ,moji prváci mali drobnosť,potom už vo vyšších ročníkoch až na konci roka💐