Nástup do prvej triedy

28. aug 2023

Ahojte baby potrebujem poradiť. Synček v pondelok nastupuje do prvej triedy. Na mne a na manželovi je dosť naviazaný a chce aby sme pri nástupe boli prítomný obaja, lenže máme dvojmesačné bábätko. Postrážiť mi ho na tú chvíľu nemá kto, s kočíkom sa medzi toľko ľudí nedostanem jedine že by bolo bábätko na rukách (šatku , nosič nemáme)... Myslíte že je to dobrý nápad ísť s tak malým bábätkom medzi toľko ľudí?

kacena4
28. aug 2023

neviem ako to bude u vas prebiehat, sak chodte obaja uvid byva vonku a dnu pojde len 1 rodic druhy postrazi babatko,
aprílové k tej naviazanosti, nerozmaznavre ho, staci 1 rodic, do skoly ho aj tak bude vodit 1, a v skole bude sam tak ako v skolke, aka naviazanost... akurat bude mat tahsiu adaptaciu

nelka2121
28. aug 2023

zaciatok skolskeho roka mame na dvore, takze ideme obaja. Potom ide do triedy len jeden rodic, tak to mame v pokynoch. Vsetci by sme sa tam nezmestili

simca06022011
28. aug 2023

podla mna sa tam dostanete aj s kocikom normalne... ked tak sa prestriedate. A naviazany, je no odviaze sa, ide do skoly, tak pokoj :D
nam deti zobrali, posadili na kopu prvakov a rodicia stali pri stene, ti co sa vpratali.. Na zaciatku boli na dvore, potom sa zase islo na dvor... cize ziaden problem. V triede nebol ZIADNY rodic. Deti sa isli pozriet a my sme cakali, ucitelka im povedala nieco a potom ich priniesla dole na dvor. Gro vsetkeho povedali vsetkym hromadne.

slavomira236
28. aug 2023

U nas moze do budovy jeden rodic. Rodicia ani nejdu s detmi do troedy len do druziny.

viestta
28. aug 2023

Vsak na dvore je to jedno kolko ludi tam bude, babo si v kociari pospi, do triedy pojdete len jeden

lucia147852
28. aug 2023

Na dvor ideme všetci, mame mesačne babo. Do triedy pôjdem len ja, muž bude vonku kočíkovať.

bu1bu
28. aug 2023

Ked moja nastupovala minuleho roku mala som 3 m drobca. Sli sme s nou obaja. V atriu skoly to trvalo cca 15 min., to bol vo vajicku nacvaknutom na kociku, a v triede len vo vajicku a polozeny na lavici ( kocikom by to bolo komplikovane), okrem mojho boli v triede dalsi 3 takyto drobci. V triede to zvladol vyborne ( spal celu tu pol hodinu) ale iny drobec trochu vystrajal a s tym jeden rodic vysiel von.

januska12323
28. aug 2023

V triede s ním aj tak sedieť nebudete, stačí keď budete obaja na úvode. Do triedy pôjde sám alebo jeden z rodičov.

luxus10
28. aug 2023

na rodicko chodia mamicky aj s kocikom, a veru do 1.tr. tiez, a boli aj 2 rodicia k 1 dietatu, nik to neobmedzoval....vobec si nerob starosti, chodte, ako to vyhovuje vam,,,

prvaci maju v niektorych skolach skorsi prichod, prave pre vacsi pocet rodicov, a specialne privitanie...

monulienkamt
28. aug 2023

Starší syn nastupoval do 1.triedy keď mal mladší 2 mesiace, samozrejme som išla aj ja aj muz...mladšieho som naviazala do šatky a išli sme, ani mi nenapadlo, že by som nešla

ysseba
28. aug 2023

Ľudia sa s kočíkom dostanú na podstatne náročnejšie miesta ako pred školu prvý školský deň 😉 Nástup do prvého ročníka je pre dieťa výnimočný a preto podľa mňa by ste mohli ísť obaja. Moji synovia nie sú nejak naviazaní na nás, ale prvý školský deň sme so starším išli obaja a aj teraz s mladším ideme obaja. Mávame také uvítanie na dvore a je to pekné aj pre rodiča, predsa len je to nová etapa v živote nie len dieťaťa, ale aj rodiča 🙂 Takže ja by som určite volila, že ideme obaja rodičia. A samozrejme po ceste do školy by som vysvetľovala, že toto je výnimočný deň, pretože ide prvýkrát do školy a preto idete všetci spolu, ale že ďalšie dni už bude chodiť iba s jedným rodičom, raz s mamou, raz s otcom (alebo teda popísať to tak ako to bude u vás nastavené).
PS - keby si mala ísť s kočíkom na Gerlach, napríklad, to by bol problém. Ale pred školu to isto zvládneš 😉

euka210
28. aug 2023

Na dvore mozte byt aj s kocikom na uvode...u nas tak byvaju. A do triedy pojde jeden a druhy pocka vonku s malym.