Ahojte baby potrebujem poradiť. Synček v pondelok nastupuje do prvej triedy. Na mne a na manželovi je dosť naviazaný a chce aby sme pri nástupe boli prítomný obaja, lenže máme dvojmesačné bábätko. Postrážiť mi ho na tú chvíľu nemá kto, s kočíkom sa medzi toľko ľudí nedostanem jedine že by bolo bábätko na rukách (šatku , nosič nemáme)... Myslíte že je to dobrý nápad ísť s tak malým bábätkom medzi toľko ľudí?
zaciatok skolskeho roka mame na dvore, takze ideme obaja. Potom ide do triedy len jeden rodic, tak to mame v pokynoch. Vsetci by sme sa tam nezmestili
podla mna sa tam dostanete aj s kocikom normalne... ked tak sa prestriedate. A naviazany, je no odviaze sa, ide do skoly, tak pokoj :D
nam deti zobrali, posadili na kopu prvakov a rodicia stali pri stene, ti co sa vpratali.. Na zaciatku boli na dvore, potom sa zase islo na dvor... cize ziaden problem. V triede nebol ZIADNY rodic. Deti sa isli pozriet a my sme cakali, ucitelka im povedala nieco a potom ich priniesla dole na dvor. Gro vsetkeho povedali vsetkym hromadne.
U nas moze do budovy jeden rodic. Rodicia ani nejdu s detmi do troedy len do druziny.
Vsak na dvore je to jedno kolko ludi tam bude, babo si v kociari pospi, do triedy pojdete len jeden
Na dvor ideme všetci, mame mesačne babo. Do triedy pôjdem len ja, muž bude vonku kočíkovať.
Ked moja nastupovala minuleho roku mala som 3 m drobca. Sli sme s nou obaja. V atriu skoly to trvalo cca 15 min., to bol vo vajicku nacvaknutom na kociku, a v triede len vo vajicku a polozeny na lavici ( kocikom by to bolo komplikovane), okrem mojho boli v triede dalsi 3 takyto drobci. V triede to zvladol vyborne ( spal celu tu pol hodinu) ale iny drobec trochu vystrajal a s tym jeden rodic vysiel von.
V triede s ním aj tak sedieť nebudete, stačí keď budete obaja na úvode. Do triedy pôjde sám alebo jeden z rodičov.
na rodicko chodia mamicky aj s kocikom, a veru do 1.tr. tiez, a boli aj 2 rodicia k 1 dietatu, nik to neobmedzoval....vobec si nerob starosti, chodte, ako to vyhovuje vam,,,
prvaci maju v niektorych skolach skorsi prichod, prave pre vacsi pocet rodicov, a specialne privitanie...
Starší syn nastupoval do 1.triedy keď mal mladší 2 mesiace, samozrejme som išla aj ja aj muz...mladšieho som naviazala do šatky a išli sme, ani mi nenapadlo, že by som nešla
Ľudia sa s kočíkom dostanú na podstatne náročnejšie miesta ako pred školu prvý školský deň 😉 Nástup do prvého ročníka je pre dieťa výnimočný a preto podľa mňa by ste mohli ísť obaja. Moji synovia nie sú nejak naviazaní na nás, ale prvý školský deň sme so starším išli obaja a aj teraz s mladším ideme obaja. Mávame také uvítanie na dvore a je to pekné aj pre rodiča, predsa len je to nová etapa v živote nie len dieťaťa, ale aj rodiča 🙂 Takže ja by som určite volila, že ideme obaja rodičia. A samozrejme po ceste do školy by som vysvetľovala, že toto je výnimočný deň, pretože ide prvýkrát do školy a preto idete všetci spolu, ale že ďalšie dni už bude chodiť iba s jedným rodičom, raz s mamou, raz s otcom (alebo teda popísať to tak ako to bude u vás nastavené).
PS - keby si mala ísť s kočíkom na Gerlach, napríklad, to by bol problém. Ale pred školu to isto zvládneš 😉
Na dvore mozte byt aj s kocikom na uvode...u nas tak byvaju. A do triedy pojde jeden a druhy pocka vonku s malym.
neviem ako to bude u vas prebiehat, sak chodte obaja uvid byva vonku a dnu pojde len 1 rodic druhy postrazi babatko,
aprílové k tej naviazanosti, nerozmaznavre ho, staci 1 rodic, do skoly ho aj tak bude vodit 1, a v skole bude sam tak ako v skolke, aka naviazanost... akurat bude mat tahsiu adaptaciu