Prosim vas syn ide do 4tej triedy ja na neho nepoberam danovy bonus mam narok potom na dotaciu na obedy ci zas len ty co su hmotnej nudzi ?
@simona745 mas narok, len si zisti, ci si nahodou nepresvihla datum, dokedy si o dotaciu mohla poziadat. Neskoro to riesis.
@veronikaszabova pani co ma nastarosti obedy povedala ze stvrtok mi da cestne vyhlasenie a to posle na urad a oni povedia ci mam narok
Nárok na obedy zadarmo majú rodičia ktorí sú v hmotnej núdzi, alebo majú nízky príjem čiže ktorí patria do životného minima alebo rodičia 5 ročných detí (v tomto prípade je jedno či pracujú alebo nie). V septembri za obed už určite budeš platiť, nakoľko sa to riešilo ešte začiatkom augusta a rozhodnutia aj peniaze sú už rozposlané. Keď spadáš do životného minima na obedy zadarmo budeš mať nárok až od októbra.
@rachel36a samozrejme, že si môže vybrať. Ja som tiež dávala na výber. Ale zakladateľka témy si vybrať nemôže, ak nepoberá DB, čiže musí mať potvrdenie o tom či je v hmotnej núdzi alebo sa preukázať, že spadá do životného minima. Nespomínala som jej to preto, lebo píše, že DB nemá. Samozrejme v jej prípade je hlúposť si neuplatniť obedy zadarmo, ale aj to, že to doteraz nespravila, lebo už na september stráca nárok aj tak aj tak. žiaľ.
@simona745 mas, tiez som si podavala, ale bacha na termin. Vyhlasenie si vies stiahnut aj sama na stranke a nezabudni kopiu rodneho listu.
Do 8.9. to musis podat aby si na to mala narok od oktobra. Inak, tu je ten papier na vypisanie a u nas napriklad ho maju aj priamo na urade, kde ho mozes vypisat. https://www.petrzalka.sk/2021-07-22-dotacie-na-...
@horalka1986 aha dakujem
máš nárok