chcem sa opytat, ci nemate skusenost s rychlym pribratim dietata. Maly ma osem rokov a za posledne dva mesiace pribral 6 kg, je to na nom vidiet vsetko mu je male co nosil pred dvomi mesiacmi, jedava tak isto ako predtym a k tomu aj sportuje aktivne 4x do tyzdna takze pohyb ma neviem co sa s nim deje ideme na krv v pondelok, ale ak mate aj vy podobne skusenosti budem rada ak sa podelite
Zvýšený cukor a cukrovka to nebude. Pri jej začiatkoch sa chudne.
@traffic tiez si skor myslim ze sa zagulatuje pred obdobim rastoveho spruntu ... nastupom puberty... ja by som ho nejako neobmedzovala .... je normalne ze sa deti gulatia a potom rastu ... pokial aj sportuje neriesila by som to ...
@svetluska82
@maznacik007
@lillika ale za dva mesiace pribrat naraz ze veci co som mu kupila v septembri tak ani neoblecie a ten tuk hlavne na bruchu je taky zvlastny ako huspenina, sladkosti si urcite nekupuje peniaze mu nedavam a vecer jedavame iba maso alebo syry so zeleninovymi salatmi,
vdaka za odpovede po testoch budeme vediet viac dakujem
Moj 9-rocny syn pribral za tri mesiace 4 kg a prilis nenarastol do vysky, tak to bolo trosku vidno. Ale spevnel, neda sa povedat, zeby stlstol, predtym bol tintitko.. tento tyzden som ho ale merala a odrazu podl mna za posledny mesiac narastol 2cm, takze asi naozajnide nanho rastovy spurt. . Mozno je to aj vas pripad, ale tiez som to riesila. Moj ale aj velmi jedol, normne jedlo ako predtym, len dvojite porcie 🙂
@traffic neviem mne to fakt pride ako predpriprava na prudky rast co je typicke pre tento vek. Na krvne testy idete k pediatricke?
ja mam obe deti s endokrinologickymi diagnozami kazdy inu su dispenzarizovany... jednen s rastom dcera so stitkou ... ale on je chlapec tam je mala pravdepodobnost ze by to bola stitka ... a to by mal ine priznaky .. moja skor chudla...
ale co viem sestrine deti tiez maju taketo obdobia ze priberu .... a potom sa prudko vytiahnu a veci kupuje stale dalsie, moj maly ma poruchu rastu on ma zimnu bundu bezne tri roky po sebe tu istu. ale dcera prudko rastie tam zasa stale kupujem topanky... uz teraz 40 tky a to ma 11 rokov...
ja by som sa nejako netrapila... ale teda pockaj na testy a uvidis...
Pre pokoj v duši by som šla na vyšetrenie. Ale tak...už dva mesiace sú prinútení 5 a viac hodín sedieť v lavici, nenaháňať nehýbať sa príliš cez prestávky......
@traffic moj syn takto nahle pribral ked mal 12 rokov, to trvalo asi rok to priberanie, pritom bol stale tenucky a chuducky. Kazdy kto ho stretol mu hovoril, Mike ty si ako pribral, skoro som ta nespoznala... az ho to zacalo hnevat a uz si on chcel davat pozor na to co je a ze nechce sladkosti..... ale nakoniec to nebolo tym. Hned ako prestal priberat, zrazu zacal velmi rychlo rast, behom par mesiacov ma prerastol, tym sa tie kila na nom zase tak rychlo stratili ako aj prisli, len sa z maleho chlapca stal mlady muz. Normalne nanho denne pozeram a nespoznavam ho. V juli tohto roku som mu nakupila kopu oblecenia a vsetko mu je male, nieco ani neobliekol a tak sme z jedneho dna na druhy presli z detskych veci na dospelacke najprv S a teraz M, A topanky mal 37 a zrazu ma 40, to vsetko behom 4-5 mesiacov
@zuzanah75
@maznacik007
no to by bola najlepsie keby to bola predpriprava na prudky rast, len v 8 rokoch sa mi to zda trochu zavcasu, a ked pozeram na jeho rovesnikov tak oni su stale rovnaki, ale samozrejme kazdy je iny a inac sa vyvija a mozno je to aj tou stravou, nevieme co vsetko do nej sypu a asi aj preto dnesne deti su velmi rychlo vyspele a vysoke co sa tyka dievcat tak 13tky vyzeraju ako 18 tky
ideme k pediatricke na kompletne vysetrenie, uvidime z krvi, ci daco ma alebo nie a potom kde nas posle, ale dufam, ze vsetko bude ok
Drzim palce, vysetrenie kazdopadne neuskodi, ked sa vam to nezda celkom v poriadku.
@traffic náš má teraz 6 rokov a pribral za 2 mesiace (cez prázdniny) 4 kilá 😀 ... našťastie je zdravý ... nie je "tučný", ale je mohutný a pevný ..narástol možno len o 2cm ...ale všetci v MŠ po pázdninách boli prekvapení ...aj tí čo ho dlhšie nevideli ... "skočil" z veľ.110-116 na 128 a podrástla mu noha o dve čísla ... tak som zvedavá, či sa náhodou aj nevytiahne do výšky ... a ešte jedna vec, začal lepšie jesť 🙂
...dúfam, že aj u vás to bude niečo podobné, že syn teraz naberá a potom sa zrazu vytiahne ... ako to tu spomínali kočky, tak držím palce 😉
@ivett1 aj u nas je to nakoniec len rast comu som rada lebo sa aj vytiahol do vysky aj noha mu narastla takze vsetko je v poriadku teraz som upavila stravu, na rano mu robievam ovocie s jogurtom desiata klasika chlieb obed normalny a potom ked pride domv si da nejaku polievku a na vecer som zacala robit zelenivoe salaty nech uz nepcha ziadne sacharidy ani nic do seba,t ak dufam ze nebude rast do sirky tak velmi
@traffic pokial si potajme nekupuje sladkosti a sportuje tak to moxu byt problemy so stitnou zlazou,zbyseny cukor....moj tiez tak pribral a to je aktivny hokejista. Ale zistila som xe si denne kupuje sladkosti a napchava sa....