Na polročné vysvedčenie chce dať učiteľka dcére trojku, aj keď jej vychádza dvojka

tmavovlaskakatka
21. jan 2020

Baby, čo poviete na toto?
Učiteľka chce dať dcére na vysvedčenie trojku zo slovenčiny, hoci jej vychádza čistá dvojka. Je deviatačka a toto vysvedčenie ide na stredné školy. Je toto možné???
Taká som vytočená. Ráno idem do školy.

patka06
21. jan 2020

Z čoho si usúdila, že je vychádza čistá dvojka? Ak z priemeru známok, tak nie je známka ako známka, dôležité sú "veľké" písomky, diktáty, menej podstatné sú napr. projekty, recitácia a pod. Učiteľka hodnotí celkový prístup k predmetu počas polroku.
Pokojne sa porozprávaj s učiteľkou, nech ti objasní dôvod svojho rozhodnutia.

hacula1816
21. jan 2020

hmmm presne ako ty nevies, kolko znamok, poznamok ma ucitelka poznacenych.. nevies aka je aktivna tvoja dcera na hodinach a ktore zo znamok maju aku vahu

nikaeli
21. jan 2020

a co jej chces povedat?

nelca84
21. jan 2020

@tmavovlaskakatka súhlas s @patka06, nie každá známka má rovnakú váhu, takže učiteľka asi vie čo robí a pochybujem, že v škole pochodíš... teda dúfam, že nepochodíš, lebo ak to takto funguje, že rodič príde, narobí poriadky a dieťa dostane lepšiu známku, tak potom to tu môžeme zabaliť a posledný nech zhasne svetlo

giuli
21. jan 2020

Hodnotenie vyplyva z celku....nie je to iba o priemere znamok...hodnotí sa aktivita na hod.,prinos,pochopenie uciva,jeho zvladnutie ,rozne projekty ,cvicenia a pod....si len velmi nabrusena,vsetko treba prekonzultovat s ucitelom ,urcite ma na to adekvatnu odpoved....

tmavovlaskakatka
autor
21. jan 2020

@nelca84 nehnevaj sa, ale nemá známky na to, aby mala trojku, nemá tam ani jednu štvorku, ani päťku, aj keď odoberiem známky, ktoré nemajú až takú váhu, tak vychádza dvojka.. a túto učiteľku majú asi 2 mesiace, vôbec moju dcéru poriadne nepozná

namornicka
21. jan 2020

@tmavovlaskakatka ak si myslíš, že dcéra je nespravodlivo na vysvedčení ohodnotená, máš právo požiadať o komisionálne skúšky. Ja by som do toho išla. Zvlášť. keď túto známku potrebuješ kvôli prijatiu na strednú. Je na to normálne legislatívny postup.

patka06
21. jan 2020

@tmavovlaskakatka ak je to tak ako píšeš, požiadaj o komisionálne preskúšanie.
Inak myslím, že dnes je priemer vysvedčenia, to posledné, čo vplýva na prijatie na strednú školu. Dôležitý je výsledok prijímacích skúšok a u niektorých škôl výsledky monitoru.

maminuska
21. jan 2020

@tmavovlaskakatka treba ísť do komisionálnej skúšky. Môj syn bol takto trikrát na strednej škole a trikrát mu bola opravená známka z dvojky na jednotku . Išlo o angličtinu .

tmavovlaskakatka
autor
21. jan 2020

@maminuska Ahoj, ďakujem a ako to prebieha? Dcéra plače, lebo strašne sa chce dostať na poľnohospodársku na kynologa, snažila sa, učila, len jej to ťažšie ide, takže sem tam dostane aj horšiu známku, trojku.

namornicka
21. jan 2020

@maminuska tak to je chlapec riadne ambiciózny 👍 U nás sú dvojky v pohode známky.

maminuska
21. jan 2020

@namornicka ambiciozny je hlavne z angličtiny , to je jeho láska. A keďže párkrát opravil učiteľku , tak sa aj výsledok potom dostavil .

tmavovlaskakatka
autor
21. jan 2020

Ja mám ísť aj tak zajtra do školy, lebo všetci deviataci majú stretnutie so psychologom a rodičmi kvôli stredným školám, takže tam idem tak či tak.

giuli
21. jan 2020

@tmavovlaskakatka navstivit riaditela skoly a poziadat oficialne o komisionalnu skusku z predmet .. ......predmet,rocnik a preco nesuhlasis si znamkou na pol.vysvedceni

namornicka
21. jan 2020

@patka06 na strednú sa berú body sa vysvedčenia, prijímačky plus nejaké súťaže a olympiády. Pri školách kde je veľký záujem môže niekedy pár bodov mínus spôsobiť, že si tesne pod čiarou. A bola by škoda ak by to bolo práve z takéhoto dôvodu.

renirv
21. jan 2020

Sla by som do skoly ale nie vyletiet na ucitelku alebo co, normalne sa jej spytat, ze aky dvodo, ze si proste videla znamky dcery a nepride ti, ze by jej tam vychadzala ta trojka nech ti to vysvetli aky maju postup. Ak nebude mat nejake rozumne vysvetlenie tak by som normalne ziadala komisionalne skusky

monro
21. jan 2020

Ja Vám úplne rozumiem. Mám deviataka a druháčku a tiež by som nabehla do školy,najprv za učiteľkou a potom kľudne aj za riaditeľkou, ak by mi vysvetlenie nestačilo. Držím palce.

nelca84
21. jan 2020

@tmavovlaskakatka ja sa nehnevám, ale stále je to len tvoj názor, a jasné, že chceš pre dcéru to lepšie, ale nevieš aká je aktívna na vyučovaní a možno ani nevieš o všetkých známkach... potom už len cestou komisionálnych ako radia dievčatá vyššie

tmavovlaskakatka
autor
21. jan 2020

@nelca84 má internetovú žiacku knižku a tam si viem pozrieť aj z čoho mala akú známku. Ako som už písala, túto učiteľku majú dva mesiace, lebo ich veľmi ochorela. A čo za ten čas zistila o nej? Ale žiaci už o učiteľke a jej rodine vedia všetko. Ona im ustavične rozpráva o súkromnom živote a vravela mi to aj dcérina spolužiačka.

maminuska
21. jan 2020

@tmavovlaskakatka sú tam iní učitelia , niekedy je tam aj z školskej inšpekcie a preskúšajú ho .

korunka1
21. jan 2020

@nelca84 nejdem sa zastávať zadávateľky, ale všeobecne..ak niekomu vychádza 2, tak akým zázrakom môže žiak dostať 3. Čo berie učiteľ v úvahu? To mi nepríde celkom košér.Ak by bol priemer nad 2,5, tak je to na posúdení učiteľa a vtedy berie do úvahy všetko..známky, prístup žiaka a pod. Môže "prilepšiť i prihoršiť"

dominika6
21. jan 2020

@tmavovlaskakatka a máš odpísané úplne všetky známky z triednej knihy? lebo iné je známky v žiackej a iné je triedna kniha,ktorá vždy rodiča prekvapí o koľkých známkach nevie..

maminuska
21. jan 2020

@korunka1 úplné jednoducho , osobná angažovanosť. Aj učitelia sú len ľudia , majú svoje pocity a emócie .

maminuska
21. jan 2020

@dominika6 v internetovej žiackej by mali byť zapísané všetky známky , zapisuje ich učiteľ.

dominika6
21. jan 2020

@maminuska tak to ani náhodou 😀..tam je možno 1/2 max 2/3 známok..

tmavovlaskakatka
autor
21. jan 2020

@dominika6 mám otvorený edupage, tam má prístup len rodič a učitelia tam každý deň pridávajú známky, ukazuje mi aj ktoré nemajú až takú váhu

maminuska
21. jan 2020

@dominika6 neviem kde chodí tvoje dieta a aké má učiteľky ale moje deti majú zapísané všetky .

maminuska
21. jan 2020

@tmavovlaskakatka aj ja to mám .

dominika6
21. jan 2020

@tmavovlaskakatka hovorím znova..tam niesú všetky známky..zober sa a pýtaj si trednu knihu..budeš prekvapená

dominika6
21. jan 2020

@maminuska to je jedno kam chodí,proste edupage je viac menej informatívne,máme to už 5r tak hádam viem ( a u 2 detí)